hidrolik fren ayarları nasıl yapılır ?_

arkadaşlar bugun motorun arka tekerini söküp geri taktım ve arka frenın tutmadıgını farkettım motor gt250 r .frene tamamen abandığımda cok hafif bı kuvvet uyguluyor bunu sıkmanın bi yöntemi varmıdır?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Tekeri söküp takmakla fren sistemi hava almaz. Sadece ilk seferde fren tutmuyor gibi olur, bir kaç kez pompalayınca düzelir. Hava alması için kaçak olması gerekir. Ama bir sorun varsa da hiç bulaşma, en yakın tamirciye git 5 dk'da halletsin.

Tekeri söküp takmakla fren sistemi hava almaz. Sadece ilk seferde fren tutmuyor gibi olur, bir kaç kez pompalayınca düzelir. Hava alması için kaçak olması gerekir. Ama bir sorun varsa da hiç bulaşma, en yakın tamirciye git 5 dk'da halletsin.

baya bipompaladım ama değişen bişey yok ::S

fren balatalarını dahi degişsen fren merkezi kaçak olmadıgı müddetçe hava yapmaz genelde.büyük olasılık fren merkez pistonu takıntılık yapmıştır.keşke lastigi söktügünde balata spreyi ile merkezi bir güzel temizleseydin,piston daha güzel çalışırdı.
durdugun yerde bir kaç kez fren kolunu pompala düzeldiğini hissedeceksin.

fren balatalarını dahi degişsen fren merkezi kaçak olmadıgı müddetçe hava yapmaz genelde.büyük olasılık fren merkez pistonu takıntılık yapmıştır.keşke lastigi söktügünde balata spreyi ile merkezi bir güzel temizleseydin,piston daha güzel çalışırdı.
durdugun yerde bir kaç kez fren kolunu pompala düzeldiğini hissedeceksin.

valla ilk defa hidrolik fren kullanıyorum o yuzden pek anlamıyorum hatta hiç bilgim yok :)inşalllah dediğiniz gibi olmuştur ve düzelir. peki yağı felan azalmış olabilirmi ?

diske ve balatalara yanlışlıkla yağ değdirmiş olma ihtimalin nedir????
zincirden yağlanmış olan elinle diski tuttuysan yağladıysan ve farketmediysen freninin tutmaması gayet doğaldır...
en güzeli söküp güzelce temizlemek hatta balata temizleyici sprey kullanmak olacak....

selamlar oralarda tamirci yokmu....hidrolik işi tehlikeli ve çok önemlidir...:cat:

diske ve balatalara yanlışlıkla yağ değdirmiş olma ihtimalin nedir????
zincirden yağlanmış olan elinle diski tuttuysan yağladıysan ve farketmediysen freninin tutmaması gayet doğaldır...
en güzeli söküp güzelce temizlemek hatta balata temizleyici sprey kullanmak olacak....

hmm böyle bi ihtimal var :) zincir balmumu kaplıydı ve ellerım balmumu olmuşdu diskten tutmuş olabilirimm . ama ben frenın tutmayacağını daha bınmeden pedala bastığımda farketmiştim cunku bastığımda daha yumuşaktı boşa basıyomuşum gibi geldi

Hava almaksa sorun , kaliperin üzerinde ki 9 mm lik minik vidadan yapılıyor yoksa 12 mm dıger buyuk vıdadan . En iyisi güvendiğin bir ustaya götür

selamlar oralarda tamirci yokmu....hidrolik işi tehlikeli ve çok önemlidir...:cat:

her zaman tamirciye gitmek yerine öğrenerek ve gerekli malzemeyi alarak kendim yapmayı tercih etmişimdir ki , mutlaka aynı sorunlarla daha sonralarda karşılaşma ıhtımalımız var. o yuzden her seferınde ustaya gitmek yerine öğrenip kendin yapabilmek cok daha ıyıdır bence , üsta kadar iyi yapamayız belki ama ,her aradığımızdada usta bulamayız değilmi :) honda titanda debriyaj balatası değişimi gerektiğinde bu düşünceyle başlamıştım ve en son krank değişimini dahi yardım almadan yaptım ve sorunsuzda çalışıyor :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
her zaman tamirciye gitmek yerine öğrenerek ve gerekli malzemeyi alarak kendim yapmayı tercih etmişimdir ki , mutlaka aynı sorunlarla daha sonralarda karşılaşma ıhtımalımız var. o yuzden her seferınde ustaya gitmek yerine öğrenip kendin yapabilmek cok daha ıyıdır bence , üsta kadar iyi yapamayız belki ama ,her aradığımızdada usta bulamayız değilmi :) honda titanda debriyaj balatası değişimi gerektiğinde bu düşünceyle başlamıştım ve en son krank değişimini dahi yardım almadan yaptım ve sorunsuzda çalışıyor :)

Yapılamayacak bir şey değil. Forumda ararsan zaten fren sistemi hava alınmasıyla alakalı konular var. Ama özellikle ilk seferde o kadar pislik bir iştir ki krank kırılsaydı da fren hava yapmasaydı diyebilirsin.:mrgreen:

Yapılamayacak bir şey değil. Forumda ararsan zaten fren sistemi hava alınmasıyla alakalı konular var. Ama özellikle ilk seferde o kadar pislik bir iştir ki krank kırılsaydı da fren hava yapmasaydı diyebilirsin.:mrgreen:

aman dur ağzından yel alsın :D yasaklı kelime o ( krank) :queen: hyosunga binen adama krank denirmi :D

sadece diski çıkarıp taktıysan hava sorunu olmasını kesinlikle öngörmüyorum..
ama bu sökme takma işlemi için sökülmemesi gereken biyerleri söktüysen orasını bilemem tabi...:p

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar