Felon kardeşim yaşadığım üzücü olayın burda konu edilerek tartışılması, meraklı arkadaşlarınolaya dair soruları cevaplamak pek hoş olmaz diye düşünüyorum. Ben bu olaydan sıyrıldım aklıma gelsin bile istemiyorum.bende çok üzüldüm ama hayattayız ve yaşıyoruz ve daha çok yolumuz var. Ben sorulara geçmek istiyorum. sefademir kardeşim 70 80 km hızlarda gazın kesilmesi olayı eğer gazı geri sardığında yani hızını düşürdüğünde motor eski gücüne geri kavuşuyorsa bu 1.)yutkunma tabir edilen hava-yakıt karışımındaki düzensizlik 2.) alternatörün bobinlere gönderdiği akımın bujilerde yeterli çakmayı yapamaması olabilir. İlk önce buji başlarına bak ne çok açık ne çok kapalı olucak marşa bastığında bujiyi çıkar motorun şasesinde bir yere yakın tut 2 3 cm gibi bir mesafeden çakması gerekiyor sonra diğer bujiye bak.Bujilerin tırnak rengi kızıl kırmızı gibi olmalı kurumlu olmamalı.Benzin filtreni ters takmadıysan iptal ederek depodaki hortumu karbüratöre direk bağla.bobinleri beyini değiştirdiğine göre 2 türlü arıza olabilir. 1. yakıt 2.elektrik. Karbüratörü sökebilirmisin bilmiyorum ama altında sağda ve solda tahliye vanasını açarak şamandıradaki benzini dışarı akıt.sonra sık. eğer buji akımı düzgün ve akıcı çakıyorsa bu iş karbüratördendir. o parçaları sana satmışlar zararı yok diğerlerini atma sakla. Tamircilerin işi gücü parça satmak zaten. Ben eminim bir motorcunun hemen anlayacağı bir arıza bile olsa bir kaç parça satmadan direk tamir eden çok az insan vardır. fatih383838 açık hava filtresini benzin deponu ve koltuğu sökerek takmalısın hazır sökünce altına şamrel yada banyo süngeri koy depo sarsıntı yapmaz bu motorların benzin göstergeleri hep içindeki şamandıranın titreşimden bozulmasından kaynaklanıyor.
sağ ve sol plastik kapakları çizilmicek şekilde çıkar bir yere koy.karbüratörün emme ağzındaki kelepçeyi gevşet hava filtresi kutunu olduğu gibi ordan dışarı al.şimdi bi açık hava filtrelerini takmanın 2 türlü yolu var.filtre ara hortumu Y harfine benzer her bir ağzına bir filfre olucak şekilde de takabilirsin yada ara hortumu söküp ayrı ayrı iki tanede takabilirsin ama ramzeylerde çok kolya takılan bu filtreler mct lerde şaşe demiri karbüratöre yakın geçtiğinden biraz zor oluyor. Ben sanayiden kamyon sıcak su hortumu alıp 6 cm 2 tane kesip filtreleri ona geçirip takmıştım.Ardından karbüratörden motorunu iyici şephada ısıttıktan sonra hava ayarı yapmalısın son gazda bile motoru gaz yer duruma gelene dek hava ayar vidasını geriye doğru gevşeteceksin.6 tur ideal.8 tur fazla 5 -4 tur yüksek hızda aşırı yakıt demektir.Eğer hız olsun dersen yakıtı açıp havayı kısarsın. Garantisi devam eden motorların yağ buji filtre ücreti alınır işçiliğini alınır.Ama kimisi parça parası alır işçilik almaz kimisi hepsini alır kimisi birşey almaz yani motor aynı fabrikadan çıkıyor ama ustalar ayrı telden çalıyor.Unutmadan bu motorların beyinlerinde devir kesici yok. Motordaki ilk modifiyeniz ateşlemeyi yükseltmek olsun arkadaşlar.şimdilik görüşmek üzere ramzey formuna dönüyorum bakalım orda neler var..
sağ ve sol plastik kapakları çizilmicek şekilde çıkar bir yere koy.karbüratörün emme ağzındaki kelepçeyi gevşet hava filtresi kutunu olduğu gibi ordan dışarı al.şimdi bi açık hava filtrelerini takmanın 2 türlü yolu var.filtre ara hortumu Y harfine benzer her bir ağzına bir filfre olucak şekilde de takabilirsin yada ara hortumu söküp ayrı ayrı iki tanede takabilirsin ama ramzeylerde çok kolya takılan bu filtreler mct lerde şaşe demiri karbüratöre yakın geçtiğinden biraz zor oluyor. Ben sanayiden kamyon sıcak su hortumu alıp 6 cm 2 tane kesip filtreleri ona geçirip takmıştım.Ardından karbüratörden motorunu iyici şephada ısıttıktan sonra hava ayarı yapmalısın son gazda bile motoru gaz yer duruma gelene dek hava ayar vidasını geriye doğru gevşeteceksin.6 tur ideal.8 tur fazla 5 -4 tur yüksek hızda aşırı yakıt demektir.Eğer hız olsun dersen yakıtı açıp havayı kısarsın. Garantisi devam eden motorların yağ buji filtre ücreti alınır işçiliğini alınır.Ama kimisi parça parası alır işçilik almaz kimisi hepsini alır kimisi birşey almaz yani motor aynı fabrikadan çıkıyor ama ustalar ayrı telden çalıyor.Unutmadan bu motorların beyinlerinde devir kesici yok. Motordaki ilk modifiyeniz ateşlemeyi yükseltmek olsun arkadaşlar.şimdilik görüşmek üzere ramzey formuna dönüyorum bakalım orda neler var..