Merhaba arkadaşlar,
Ufak bir operasyon geçirdiğim için biraz uzak kaldım sizlerden. (Burundan ameliyat oldum.)
Bu ara benim motorda hastalanmıştı, sıfırlandı. Kendisi 2008 model ama büyük ihtimal ilk çıkan, 2007 model. Usta silindirin oldukça aşınmış olduğunu söylüyordu. Buna karşın piston ise nispeten iyi durumda imiş.
Yani sizin kadar olmasa da bende de rodaj heyecanı var.

Devir göstergem olduğu için ona göre fazla devirli kullanmamaya çalışıyorum.
Bizim motor için ekonomik aralık olan 3000-4000 aralığı yokuş yukarı için geçerli değil galiba. Motor o devirlerde bayılacakmış gibi oluyor. 5250 devir yokuş yukarı en iyi devir, rodajda bile olsak.
Motorun sıfırlanmasında ufak da olsa Hondanın payı olduğunu düşünüyorum, ilk çıkan modellerin yağ eksiltmesinin fazla olduğunu Metehan abi bayağı bir anlatmıştı. Yalnız bende de şöyle bir kusur var. Motora katkı maddesi koymuştum, Bor power. Bundan da olabilir. Yani diyeceğim katkı maddelerine para vermeyin derim.
Eski modellerde gaz kesici olabilir, oda karbüratörden kaynaklanmakta idi. Karbüratör değişince devir limitleyici de kalmamış olabilir.
Arka selemize çanta bağlama işi biraz zor, bu sebeple ben arka seleyi değiştirtmiştim, hem yan çanta demirleri için arka selenin de değişmesi gerekiyordu.
Samsunda yollar genelde eğimli. Bu sebeple orta sehpaya motoru bırakmak akıl karı değil. Yan sehpada bile düşecekmiş gibi durabiliyor, eğimli yüzeylerde.
Hondaya kızdığım en önemli nokta, normalde 4000 de bir değişmesi gereken yağın bize 2000 de bir değiştirtmesi. Acaba niye böyle oluyor? Yağ eksilttiği için diyemiyorlar ya o kesin.
Neyse eski konuları deşmeyelim, ama size tavsiyem 500 km de bir yağınızı kontrol edin.