Acemi birine yardım etmek istermisiniz? (Motor tavsiyesi)

Herkese selamlar forumda yeniyim konuya uygun en iyi yer burasıdır herhalde. Diğer başlıklarda almak istenilen model belli ama benim belli değil bu yüzden burda yazıyorum.Benim almak istediğim motordaki beklentilerimi söyleyeyim daha sonrasındada sizlerden tecrübelerinizden faydalanayım :). Öncelikle motorlar hakkında sadece arkadaşlardan alıp kullanmak dışında hiçbir bilgim yok bunu belirteyim. Motor almak istememin sebebi ise işe arabayla gidiyorum biraz fazladan yakıyor şu an için arabayı değiştirmek söz konusu değil geçen gün yine bir arakadaşımı gördüm motorla geziyordu biraz konuştuk konu motora geldi yakıt açısından baya tasarruflu olduğunu söyleyince ben şu an için kendime bir motor almaya karar verdim. Öncelikle motoru işe gidip gelmede kullanacağım. şimdi sizlere almak istediğim motorda beklentilerimi yazayım.
1. İyi havalarda işe gidip gelme, yazın denize falan giderken kullanacağım. :)
2. Yakıt tüketimi düşük olması
3. Fazla güçlü bişey istemiyorum. Ana yola çıkınca 80-90 km yapabilsin bana yeter.
4. Bizim evin yolunda çok dik bir rampa var oradan beni sorunsuzca çıkarsın. :cherry:
5. Kask veya küçük şeyleri koyabileceğim bir bölmesi olsun kilitli
6. Mümkünse alarmı olsun güvenlik için olmasada olabalir.

yazdığım gibi fazla bir beklentim yok beni getirip götürsün bide bizim rampadan sorunsuz çıksın bana yeter. Arabaya benzin dayanmıyor işe gidip gelmek bana bayağı masraflı oluyor bu yüzden işimi görebilecek bir motor istiyorum. Fiyat olarak 600 civarı bir üç beş oynayabilir bir rakam var kafamda sizlerden önerilerinizi bekliyorum.

151rs alabilirsin o fiyata
Dediğine biraz baktım max hız 85 km diyor. Ben en azından 80-90 rahat yapabilen bir motor istiyorum. Dediğim fiyatta bulunmayabilir o yüzden tavsiye vericek arkadaşlar biraz daha güçlü bir motoru ortalama bir fiyatıyla yazarsa sevinirim fiyatı 750 civarları olabilir yani tam şu fiyatı geçmesin diye birşey yok ben bilgim olmadığından ortalama 600 dedim ama duruma göre 750-800 civarına kadarda çıkabilir. Bir şey daha eklemek istiyorum almak istediğim motorun altının mümkün olduğu kadar yüksek olmasını istiyorum. Tavsiyelerinizde bunuda göz önünde bulundurursanız sevinirim. Tşk.:king:

Tarz belirtmemişsin ama biraz daha çıkabilirsen Cooper tarzı 250 MCT tavsiye edebilirim.

Mondialin çoğu modeli bu fiyatlarda, sahibinden.com'a gir kendi keyfine göre seç.En düşük motor hacmi 100 yada 125 CC'dir onların bile çıkamayacağı yokuş yoktur zaten.

F54

sana cub diyorum ama mondial değil başka marka ramzey çelik salcano falan hemde yarı otomatik rampa da birinci:cherry:

Kocaeli İl Temsilcisi
vermiş olduğun fiyat 600-800 liramı yoksa bin olarakmı yazacaktında 6000-8000 lbin lirada ? biz yanlış anladık :)

eğer anladığım gibiyse o paralara ancak çin malı motosikletler bulman mümkün ve söylediğin özelliklerde de bulabilirsin ancak işe gidip gelmede , aradaki mesafeyi bilmiyorum kaç km gideceksin ?

fakat uzun vadede işe gidip gelmelerde sana sorunlar çıkartacağı hakkında garanti verebilirim ,

ne diyelim her şey imkan tabiki bu konu hakkında bir şey söylemek bana düşmez deseydin ki 2000- 2500 lira arsı diye o zaman yazılacak model ve marka belliydiki diğer arkadaşlarında düşündüğüm modelleri yazacaklarından eminim hayırlısı olsun...

Ben de senın gibi başladım 50cc aldım istanbul kurtuluşta oturuorum her yer yokuş. Fulya yokuşunu bile çıktım fakat 2 kişi bineceksen hiç alma o fiyatlara motorlar var mondialin borcu harcı oluyor muaynesı yapılmamış oluyor biraz daha arttırıp temiz bişey bulabilirsin

Cevap yazan arkadaşlara teşekkürler. Bazı şeylere açıklık getireyim. İlk cevaplardan başlayarak gidelim. Tarz olarak bişey belirtmedim çünkü motoru şu an için sadece işe gidip gelmede ekonomik olsun diye kullanacağım. Bu nedenle istediklerimi karşılasın tarzı önemli değil. Hız konusunda ise mondial vs. alabileceğim tarz motorlar max hızları 85 km civarında yola çıktığımda (asfalt) bu hıza çıkmak için motoru sonuna kadar gaz veripde bu hıza ulaşmak benim işim değil fazla yüklenmek istemem motora şayet gideceğim yolun yüzde 85 ana yol olacak bu durumdada motora sonuna kadar yüklenipte bu yolu gidip gelerek motora hiçde iyi davranmamış olurum diye düşünüyorum bu yüzden hız olarak 80-90 da rahat gidebilecek birşey arıyorum son damlasına kadar zorladıktan sonra bu hızlarda gidebilecek bişey değil. Günlük gideceğim yol ise 3 km köy yolu 15km asfalt yaklaşık 2 km şehir içi şeklinde gidiş dönüş olarak ortalama 40 km olacak. Hergün olmasa bile iyi havarda max hız 85 km olan bir motor fazlada bana hitap etmez sanırım. Fiyat konusunda ortalama 800tl verebilirim 3-5 oynar tabikide 6000 yada 8000 kadar verebilecek olsam biraz daha kendimi zorlar arabayı değiştirirdim:) Uzun vadede çin malı motorlardan alıp ilk bir iki ay güzel daha sonrasında usta kapılarında koşmakta pek iyi olmaz herhalde şayet piyanist_irf arkadaşımın söylediği motorun pekde sağlam olmayacağı hususu beni korkuttu açıkcası. Motordan anlamıyorum ilk arabamı aldığımdada ehliyet yoktu motor desen hiçbişey bilmezdim ama şimdi tecrübeyle herşeye mantık yürütüp sorunlarını çözebiliyorum. Motosiklet konusunda ise daha yeniyim almayada gecen gün karar verdim öylesine bir anlık karadı bu ama sizin yazdıklarınızı görünce umutsuzluğa kapıldım benim bütçem istediğim gibi bir motor almam için yetmiyor anladığım kadarıyla isteğime uygun bir motor için en azından 2000 tl ayırmam gerekiyor buda bana şu an için çok gelir. Diğer çin malı motorları da alınıp tecrübe kazanma anlamında kullanılabilir ama korktuğum nokta max çıkabildiği hız limitlerinde kullancağım motoru buda yakın bir zamanda usta kapısını çalacağım analamına gelir büyük ihtimalle. Bu şekildede bana hem maddi açıdan hemde hevesim içısından büyük zarar verir. Galiba bu fiyatlara alabileceğim bir motor yok yardımlarınız için çok teşşekkürler arkadaşlar. İşde belki terfi edersem ilerde sizlerden parası sorun değil, istediklerim bu hadi bakalım tavsilerinizi bekliyorum diye yazarım. Tüm arkadaşlara teşekkürler salıcakla kalın. :pale:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar