Dizlik önerileri??

Arkadaşlar henüz trafikte yeni olmama rağmen motorun üstünde dizlerim fena rüzgar alıyor ve dizlik almaya karar verdim. Önerebileceğiniz bi marka model var mı?? Fiyat olarakta biraz uygun olması iyi olur. Ya da altarnetif bişey varsa?? Pantolonun üstünden dizliğin çok rahatsız edeceğini düşünüyorumda...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bence 100 TL civarında satılanlarla 35-40 TL'ye satılanlar arasında belirgin bir fark yok. Tek tavsiye edeceğim mafsallı olsun. Sabit olanlar pek rahat olmaz. Pantolonun üzerinde de rahatsız ettiğini söyleyemem. Takıp çıkarmaya üşenmesem bakkala giderken bile takarım yani :p

walla kardeşim ben fevzioglu.com girdim ordan mafsallı bir modelini begendim sipariş vericem senin bakmanı tavsiye ederim

feyizoğlunda tam 50 tlye depo çizmeyen bi dizlik vardı ve yorumları okudum diğer dizliklerden çok daha rahatmış insan yürüdüğündede çıkartmadan rahatça yürüyebiliyormuş

Yeni konu açmak istemedim.. Artık ehliyetimi almaya az kaldı ve korumalara şimdiden bakıyorum. Acaba genel olarak kalitesi belli bir seviyenin altına düşmeyen markalar hangileridir? CE onaylı korumaları olanlara bakıyorum ama tam anlamı ile içim rahat değil. Motosiklet korumalarının mazdası,bmw si hangileridir?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Yeni konu açmak istemedim.. Artık ehliyetimi almaya az kaldı ve korumalara şimdiden bakıyorum. Acaba genel olarak kalitesi belli bir seviyenin altına düşmeyen markalar hangileridir? CE onaylı korumaları olanlara bakıyorum ama tam anlamı ile içim rahat değil. Motosiklet korumalarının mazdası,bmw si hangileridir?

Kask harici bir koruma için böyle bir şey söylenebileceğini pek sanmıyorum. Hani kaskta olduğu gibi şu marka kask yeterli kadar koruma sağlamaz gibi bir şey olacağını düşünmüyorum. Sonuçta diğer korumalar darbeye karşı yapılmıyor. CE onaylı herhangi bir korumanın, koruma olarak aynı işi yapacağını düşünüyorum. Mesela mont olarak düşünürsek 100 TL'lik montla 300 TL'lik mont arasında tabii ki fark var ama ben farkın koruma olarak değil de giyim kalitesi konfor olarak düşünüyorum. Mesela 100 TL'lik mont yeterli kadar rahat değildir, bir sezon sonra dikişleri açılır vs. gibi. Rakamlar örnek vermek için tamamen uydurmadır.

Kask harici bir koruma için böyle bir şey söylenebileceğini pek sanmıyorum. Hani kaskta olduğu gibi şu marka kask yeterli kadar koruma sağlamaz gibi bir şey olacağını düşünmüyorum. Sonuçta diğer korumalar darbeye karşı yapılmıyor. CE onaylı herhangi bir korumanın, koruma olarak aynı işi yapacağını düşünüyorum. Mesela mont olarak düşünürsek 100 TL'lik montla 300 TL'lik mont arasında tabii ki fark var ama ben farkın koruma olarak değil de giyim kalitesi konfor olarak düşünüyorum. Mesela 100 TL'lik mont yeterli kadar rahat değildir, bir sezon sonra dikişleri açılır vs. gibi. Rakamlar örnek vermek için tamamen uydurmadır.

Yardımınız için teşekkürler. O zaman sorumu tamamı CE onaylı korumalardan oluşan markalar hangisidir diye değiştirsem? bazılarına bakıyorum dirsek koruması CE onaylı iken belliği CE olanları ile değiştirebilirsiniz diyor?

Protectorlerin de bence oldukça iyileri vardır diğerlerinden sıyrılan. Mesela Knox ve Dainese. Ben Dainese Knee V kullanıyorum dizlik olarak. Hem çok işlevsel hem güven veriyor.

dizlik bende almayı düşünüyorum

monta gelince dainesee track tex 4 kullanıyorum 640 tl ama daha önce fiyatı 100 tl olan ixon marka mont almıştım fransız patentli ama çin malı yazıyodu çok müthiş bi monttu tavsiye ederim,zaten tekrar mont alırsam ixon alcam

Ben Knox Cross dizlik aldım kaya gibi sağlam, dizlerim hiç üşümüyor ve evim altıncı katta giyiyorum mootorun yanına onlarla iniyorum hiç rahatsız etmiyor mafsallı tabi mafsalsızlarla bu kadar kolay hareket edemezsiniz.
Montuda Bering aldım sonradan baktım ki montunda omuz, dirsek ve sırt korumaları Knox'mus bayaa memnunum tavsiye ederim ben motomax'den aldım. Burda var buyrun bakın. http://www.motomaxonlineshop.com/main/knox_cross_max_dizlik-pmu629.html

zandona dizlik kullanıtorum. italyan malı. gayet memnunum fiyatı da 56 tl di sanırım.

diz ve ayağın korunması bence kasktan sonra en önemli husus. armode falan markalı dizlik almayın. motosiklet hayatımın başında ben o hatayı yaptım, para çöpe gitmesin. zandona mafsallı iyidir imkan varsa dainese derim.
ayrıca dizliği mutlaka uzun bi motosiklet botuyla kombine edip kullanın ayak parmağından diz kapağının üzerine kadar kesintisiz devam eden bir koruma olsun böylece

armode falan almayın demişsin neden hocam ? ben şuan araştırma aşamasındayım da ...

hiçbir şekilde koruyucu olduğuna inanmıyorum. koruma ekipmanı sadece basit bi plastik değil, dainese çok ciddi paralara ürün satıyor mesela ama inceleyince farkı görüyosunuz. koruma ekipmanının için yumuşak dışı sert olmalı, darbeyi koruduğu bölgeye yansıtmamalı, o plastiğin belli bi yoğunluğu olmalı. dıştan bakınca hepsi aynı gibi ama fark ve kalite detayda gizli.

kaliteli mallar çok pahalı katılıyorum, ama ben ucuz diye para verip aldığım ve kısa süre kullanıp güncellediğim ekipmanlara para bayılmasaydım şimdi dainese tulum alırdım kendime :)
bi kere alıp tam almakta fayda var.
2009 yazı başında yazlık mont aldım ucuz diye prohel marka. şimdi gidip bi tane daha file mont alacağım revit aire 350 tl vereceğim. 2 sene önce alsaydım şimdi hala giyerdim ama gittik ucuzu aldık 170 tl boşa gitti.

Hımm şu knox'lar iyimiş. Esasında sonradan düşündümde günlük gibi kullanabileceğim diz korumalı bi pantolon mu alsam??

Hımm şu knox'lar iyimiş. Esasında sonradan düşündümde günlük gibi kullanabileceğim diz korumalı bi pantolon mu alsam??

pantalon iyi bi seçim ama eğer gidip diz koruma adı altında vatka konmuş bi pantalon alıp kendini güvenden hissedeceksen hiç yapma daha iyi. günlük kullanıma uygun ve de adam akıllı korumaya sahip benim bulabildiğim tek pantalon BMW üretimi city modeli. onun fiyatını da söyleyeyim 190 Euro :)
ama ben gözümü kararttım borç harç alacağım inşallah. diz kapağı hiçbişeye benzemiyo Allah korusun.

Arkadaşlar henüz trafikte yeni olmama rağmen motorun üstünde dizlerim fena rüzgar alıyor ve dizlik almaya karar verdim. Önerebileceğiniz bi marka model var mı?? Fiyat olarakta biraz uygun olması iyi olur. Ya da altarnetif bişey varsa?? Pantolonun üstünden dizliğin çok rahatsız edeceğini düşünüyorumda...

soğuk havalarda dizlik ruzgar yiye yiye buz gibi oluyor ve dizleri daha çok ağrıtıyor, bende söylemesi :)

imkan varsa korumalı pantalon al, dizlikleride yazın kullan :cat:

Termal içlik alıp üzerine dizlik , üstüne pantalon benim çözüm bu. Dainese V nin i içine sığmadığı bir pantalon henuz olmadı. Cruiser kullanmama rağmen Difi Curb kaval korumalı botlarlar kombine ediyorum daha da bir güzel oluyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar