Mondial Mondial 150zc Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

yan çantayı ilk böyle takmıştım. şimdi iki çantayı araya koy kumaşı desteğiyle tam heybe haline getirdim. toplam masraf 6 tl.

img0191aa.jpg

By maximaxi97 at 2011-05-03

motora basit bir müzik sistemi takmıştım hatırlarsanız. yolda giderken sesi arttırıp azaltmayı mp3 çalar üzerinden yaparken sol elimi gidondan çekmem sıkıntı yaratabilir diye anfi üzerindeki ses ayarcısını sağ aynaya kablo yardımıyla sabitledim. buna benzer şekilde sol tarafa da fotoğraf makinası için sabtleme yeri yapacağım. yazın gezerken video da kaydederiz belki :)

img0203av.jpg

img0205ae.jpg

Son düzenleme:
maxi motor kirlenmis ya yikat bişi yap:cherry:ya arkadaslar ben bişi duyfu..bu motoru kullanırken üztünde deri olması lazımmıs..ruzgar sogug geçirmicekmi..kısırlıga neden olabiliomus dogrumudur.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:46 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:37 ----------

pazara kadar havalar yagmurlu....

maxi motor kirlenmis ya yikat bişi yap:cherry:ya arkadaslar ben bişi duyfu..bu motoru kullanırken üztünde deri olması lazımmıs..ruzgar sogug geçirmicekmi..kısırlıga neden olabiliomus dogrumudur.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:46 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:37 ----------

pazara kadar havalar yagmurlu....

valla en son geçen yaz yıkamıştım. yağmurların bitmesini bekliyorum. bitince hava filtresiyle değişimiyle beraber yıkayacağım motorumu.

bu kış deri mont, yelek ve diz örtüsü kullandım. diz örtüsü yokken belden aşağım donuyordu. örtü aldıktan sonra kış geceleri 20 dakikalık sürüşte kasık bölgem soğuyordu. en iyisi korumalı pantolonla korumalı mont. ben kış gelince korumalı montla beraber korumalı pantolon alacağım. nereden baskan 400 tyi gözden çıkarmak gerekiyor. goretex kumaş rüzgar ve su geçirmezken nefes alabiliyor. çeşitli sitelerde ihtiyacına göre istediğin fiyata bulabilirsin. en ucuz mont 150 tl pantolon da 100-150tl. hem korumalı olmaları seni düşünce de korur. yerde sürünürken önce o korumalar erir, sonra derine sıra gelir.

aman aman allah korusun deri meri düncesi bile caninni yakio insanin..onun için sürat yapmaya korkuomm.birde orjinal lastikleri var üstünde her an kayar die yavas gidiıom..bi kere kaydi yüregim agzima geldi..önümdede landrover vardi çarpmaya ramak kaldii.zaten çarpsaydım motoru falan satsam ödeyemezdim hasarı:cherry:bu yazda böle geçsin lastikleri kışa dogru degiştirim en iyiisi..

aman aman allah korusun deri meri düncesi bile caninni yakio insanin..onun için sürat yapmaya korkuomm.birde orjinal lastikleri var üstünde her an kayar die yavas gidiıom..bi kere kaydi yüregim agzima geldi..önümdede landrover vardi çarpmaya ramak kaldii.zaten çarpsaydım motoru falan satsam ödeyemezdim hasarı:cherry:bu yazda böle geçsin lastikleri kışa dogru degiştirim en iyiisi..

yaş kaçtı? ehliyetin var mı?

plakan var, sigortanı da yaptırmışsındır. kaza yapınca senin sigortan karşı tarafın hasarını öder. haa olan senin motora olur, ya cebinden yaptırırdın ya da hurda olurdu.

markalı bir lastik almanı öneririm. 90 km hızla yağan yağmurda 5 gün dip gaz dolaştım. yaklaşık 450 km yol yaptım. en ufak kaymayı bırak virajlara yatarak giriyordum. güzel lastik takarsan motor sürme zevkin artar.

yas 24.ehliyet yok.motrun sigortasi herseyi tam.ee peki bu sigorta motorun hasarını karsılamıyormu.ehliyet için yazıldım
agustosta insallah..markası ne lastigin.ne alayım..tavsiyen nedir

yas 24.ehliyet yok.motrun sigortasi herseyi tam.ee peki bu sigorta motorun hasarını karsılamıyormu.ehliyet için yazıldım
agustosta insallah..markası ne lastigin.ne alayım..tavsiyen nedir

benim bildiğim; karşı tarafın sigortası senin hasarını karşılıyor. hata oranına göre verdiği fiyat da değişiyor. 1 kere kaza yaptım sayılır. motoru aldığımın 10. günü; bir kamyon önümde yolda gidiyoruz. ara sokağa gelince dönmeye çalıştı. ben de arkasındayım. durdum dönmesini bekliyorum. ben sağ tarafa 1 saniye bakarken meğersem o arkadaş da geri vitese takıp geri geri gelmiş. ön far içe girmişti ve ön plastik kaporta farı tutan yerlerden kırılmıştı. tutabak sigorta tamir derken 120 tlye yaptırdım, 1 ay sonra sigortadan 130 tl geldi.

bende michelin pilot sport sc var. tanesi 140 tl. verdiğim her kuruşa değer. pirelliyi ve metzeleri de öneriyorlar.

michelin varken gerisi hikaye gibime geliyor...
ben değiştirceğim için motoru düşünmüyorum lastik almayı....
idare ederler beni...

12946.jpg

---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:38 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:36 ----------

12976.jpg

---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:40 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:38 ----------

13020.jpg

öndeki led ler benim işime beya yarayacak gibi.demin bi test ettim beya bi aydınlatma yapıo ampulude degistim şimdilik iyi gibi..şimdi bu motorun barçalarını kalite parçalarla toplasak tekerini balatasını farını falan 5000 lira maal olur sanırım:)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:44 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:42 ----------

ne yapalım unnamed senin zenon 170 liraya gelio bizde böle 10 liralik makul bişilerle yapmaya çalısıo motoru aldık maddi sıkıntı var biraz:)

170 lira oysa iyi....
neyse verdiğim rakamı söylemeyeceğim...
sağlık olsun....
kardeşim beni yanlış anlama yaptıklarınızı beğenmemezlik yapmıyorum böyle birşey yapmamda...
helal olsun derim sadece...
ne bileyim led işini seven bi adam değilim o yüzden belkide böyle konuşuyorum...

ümit o arkadaki led i arka stop lambasının kablosunamı bağladın? şimdi birşey sorcam belki sacma olcak ama :p ya orda tek lamba var fren yapınca ışığı artıyor bu bi sorun yaratmazmı?

estafurullah.ya ben işin modifiyesinde deilim sevmem de zaten son çare olarak bunu denemek istedim eger olmazsa ökecem..artık zaman la zenon taktırırım..ampul dedik olmadi.sis lambasi dedik oda olmadi en son çare bu..

---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:51 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:49 ----------

yok arka stop lambasına baglamadım onu bende düsündüm..benzin teposun orda kablolar var şamadıra kablosu hariç ordan aldım kahve rengi ve yesil kablodan denedim bi sorun olmadi simdilik:)

öndeki led ler benim işime beya yarayacak gibi.demin bi test ettim beya bi aydınlatma yapıo ampulude degistim şimdilik iyi gibi..şimdi bu motorun barçalarını kalite parçalarla toplasak tekerini balatasını farını falan 5000 lira maal olur sanırım:)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:44 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:42 ----------

ne yapalım unnamed senin zenon 170 liraya gelio bizde böle 10 liralik makul bişilerle yapmaya çalısıo motoru aldık maddi sıkıntı var biraz:)

bunla uğraşacağına şunun 12 voltla (yani motora takılabilecek) çalışanı var. ben de aynı fiyata almıştım.

http://www.sahibinden.com/ilan/alis...-power-e27-spot-ampul-3-x-1w-45422202/detay/?

bunları bağlıyorsun, 5-10 metre önün gündüz gibi oluyor. ben şimdilik çamurluğu tutan vidalara kelepçeyle bağladım, ama farın etrafındaki grenajın alt tarafında 2 vida yeri var. 2sini buralara kelepçelerle, 2sini de ön sinyallerin olduğu yere takacağım. üstte olursa daha iyi ışık verir. önceki mesajlarımda sis farının ne işe yaradığına dair resimler mevcut.

senin dediginde dogru ama ben biraz kaba duracagını düsünüyorum görsellik açısından onun için böle bişi tercih ettim..benim oto elektrikçi bi tanidik var onla beraber bagladik bunlari.sanirim düsünmüstür :)

estafurullah.ya ben işin modifiyesinde deilim sevmem de zaten son çare olarak bunu denemek istedim eger olmazsa ökecem..artık zaman la zenon taktırırım..ampul dedik olmadi.sis lambasi dedik oda olmadi en son çare bu..

---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:51 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:49 ----------

yok arka stop lambasına baglamadım onu bende düsündüm..benzin teposun orda kablolar var şamadıra kablosu hariç ordan aldım kahve rengi ve yesil kablodan denedim bi sorun olmadi simdilik:)

Çok sağolasın.. ben daha çok gece yolculuk yaptığımdan arkaya belirginliği biraz daha arttırmak için ufak bi çakar takmayı düşünüyorum ama bakalım :)

benzin göstergen hala çalışıyor mu :D:mrgreen:

img0529rk.jpg

By maximaxi97 at 2011-04-17

img0491gbl.jpg

By maximaxi97 at 2011-04-17

1 tane spot 3w çekiyor. sinyali yakman 10w çeker. ona göre ışık şiddetini ve çektiği elektriği karşılaştır.

Son düzenleme:
maxi stopta kullanabilecek bir led yok herhalde...
dün akşam emreyede sordum...
çift duy takmak gerekir dedi bana....

dedim ya samandra kablosu hariç:)depoya giden kabloa baglamadık ınu ayırdım bi köseye..gösterge çalışıyor depo full..yeni doldurdum :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar