Amortisör Borusu Yamuldu, Sıfır Çinli borumu almalı yoksa torna mı yapılmalı ?

Merhaba Arkadaşlar ;

Yaptıgım hafif kazadan sonra ön amorsitörüm cok az yamuldu. Yağ keçesi patladı. Bu Amortisörün 2.yamulması. Tornası olan bir ustaya düzelltireyim mi yoksa çin malı bir amortisör borusumu alayım. Motorum suzuki intruder vl250 bu yüzden çinli ön amortisör borusu takasım gelmiyor. Bi arada 2 derede kaldım. Çin malı 2 amortsiör borusu ve iç tesisatına 250 lira dediler. Boruların 2. tamiri risklimi ?

boruları tamir ettirmeni önermem. bence yetkili serviste orjinal parçasını kullan. en azından sağlam ve güvenli olacağını bilirsin

Çinlilerinki oluyorsa neden takmıyorsun?Sonuçta ikisi de ithal.Ve iki kere yamulmuş borudan olsa olsa %20 daha zayıftır.Tamam malzeme farkı vardır mutlaka ama ben olsam tereddüt etmem.

Çinlilerinki oluyorsa neden takmıyorsun?Sonuçta ikisi de ithal.Ve iki kere yamulmuş borudan olsa olsa %20 daha zayıftır.Tamam malzeme farkı vardır mutlaka ama ben olsam tereddüt etmem.

Güvendiğim ustada öyle diyor yeni boru takalım dedi motorada işte. Orjinal suzuki borusunu söküp onu takmak konusundada içim içimi yiyior. Biliyorum aslında herşey marka olayı çinde bi orjinali kadar sağlamdır bence ama forumdaki arkadaşlara danışayım dedim. 100 liraya tamir ederim dedi usta(hasanpaşada Kenan Usta). Diğer usta(Üsküdar Ferhat Usta) 250 + 50 boruların 2side değişir dedi. Ne yapmalıyım arada kaldım.

Bir kere daha patlamadan düzelirse düzelttir gitsin.Allah başkada kaza bela vermesin inşallah.Geçmiş olsun.

ikinci el olarak bulamıyor musunuz?

bir şekilde yürüyemez halde olan ama ön amortisörleri sağlam olan sizinkiyle aynı model bir motor vardır mutlaka?

bence çinli almakta acele etmeyin, nede olsa kaçmıyor. biraz daha araştırıp uygun fiyata orijinalini bulmaya çalışın.

ikinci el olarak bulamıyor musunuz?

bir şekilde yürüyemez halde olan ama ön amortisörleri sağlam olan sizinkiyle aynı model bir motor vardır mutlaka?

bence çinli almakta acele etmeyin, nede olsa kaçmıyor. biraz daha araştırıp uygun fiyata orijinalini bulmaya çalışın.

buna da karşıyım. sadece böyle 2. el piyasası oluşturmak için insanların motorları çalınıyor :farao:

herşeyin ucuzuna kaçacaz diye 2. elini çıkmasını aramaya kalkarsak vay halimize. herşeyin 0'ını alın. güvenliğiniz hiç birşey değildir !

Geçmiş olsun önceki kazada konuşmuştuk ki Üsküdar-Ferhat'tan söz etmiştim (dostluğumuz vardır)işinin erbabı bir ustadır ,ayrıca orijinal amortisör bulabilme ,orijinal amortisörden tornada boyut ayarlatma veya uygunsa düzeltme işini Ayazağadan Mustafa usta yapar (evindeki atölyede )zaten çoğu tamircide (aklına gelebilecek japon servisleri )Mustafa ustaya havale edip üzerine kar koyup fiyat verirler ,yurt dışına dahi amortisör borusu yollar,uzmanlık alanı amortisördür ve muhtemelen elinde orijinal olabilir
Eski semtten olduğu için nazımız geçer.
Özel mesaj ile adres ve telefonları iletebilirim ,en azından danışıp fikir alırsın

Çok fazla bi yamukluk olmadıysa 3 kere de düzeltilir 4 kerede.Ümraniye sitede preste maksimum 20 liraya düzeltiyolar.Sizin o iki kere düzelteceğiniz malzeme çinden yine sağlamdır.Tamircilerede fazla güvenmeyin sizi parça aramaya yönlendirip sonra aaaa bak bak ben buldum deyip takıverirler.Çok aşırı bi yamukluk olmadıysa düzeltebilirsin .Geçmiş olsun en büyük kazanızda o olsun.

kavalda buruşma çizik vs yoksa düzeltilebilir dostum. aksi takdirde burdan yağ kaçırabilir. yüzey dügünse düzellttir. sakın çinli maşası alıp takma. çok pişman olursun...

komple çinli amortisörü almanı tavsiye etmem. madem keçe patladı sadece keçeyi orjinal al kalan parçaları kullanmaya devam et.
çin malı komple amortisörler konforsuz ve yol tutuşunu çok düşürüyor. bu yüzden sadece bozulan boruyu çin malı kullanıp orjinal amortisörünü tamir ettirtmeni öneririm.

Yardımlarınız için çok teşekkürler. Şimdi keçe siparişi veriyorum. Keçe gelincede tornası olan bir ustaya gidiyorum.

saintofdream

hatırladıgım kadarıyla daha öncede benzer bir sorunla karşılaşmıştın
ufak tefek sorunlar yuzunden yedek parca bekleyıp motoru yatırmanın hıc anlamı yok
ne ikinci el nede tamir iki örnek'te sıfır parça takmanın yerini tutmayacaktır
bisan,keeway gibi motorlarla birçok parçaların aynı oldugundan bahsetmiştim
bu markaların şaşi,motor gibi aksamların dışında büyük bir çoğunluğu vl 250'nin parca tedarikcisi tarafından imal ediliyor.motor aksamı dışında birçok parcayı güvenle kullanabilirsin.örnek vermek gerekirse honda rebel'in ön takım 150 $ civarındayken suzuki gn 120$ çinli dediğimiz motorun ise 80$ üretim yeri aynı tek farkı oem etiketi yok.malesef bazı firmalar yedek parça satışındanda küçümsenmeyecek paralar kazanmaktalar

Son düzenleme:
saintofdream

hatırladıgım kadarıyla daha öncede benzer bir sorunla karşılaşmıştın
ufak tefek sorunlar yuzunden yedek parca bekleyıp motoru yatırmanın hıc anlamı yok
ne ikinci el nede tamir iki örnek'te sıfır parça takmanın yerini tutmayacaktır
bisan,keeway gibi motorlarla birçok parçaların aynı oldugundan bahsetmiştim
bu markaların şaşi,motor gibi aksamların dışında büyük bir çoğunluğu vl 250'nin parca tedarikcisi tarafından imal ediliyor.motor aksamı dışında birçok parcayı güvenle kullanabilirsin.örnek vermek gerekirse honda rebel'in ön takım 150 $ civarındayken suzuki gn 120$ çinli dediğimiz motorun ise 80$ üretim yeri aynı tek farkı oem etiketi yok.malesef bazı firmalar yedek parça satışındanda küçümsenmeyecek paralar kazanmaktalar

Usta bi parçayı bana gösterdide. Tüm hevesim yıkıldı. Tüm komple ön takımın içinden boruları söküp benimkine takacaktı. Mesnetin durumunu görünce ip ince idareten takılmış birşeymiş gibi duruyordu. Mesnet buysa borusundan ne hayır beklerimki dedim caydım o çinliyi boruyu taktırmaya. Orjinal fiyatına baktım 450 tl imiş. 250 vereceğime 450 vereyimde aklımda kalmasın diyorum.

Amortisörleri torna ile düzelttim :) Biraz iz kaldı ama yağ akıtmıor :) Üsküdardaki ferhat usta yaptı :) Ellerine sağlık herkeze tavsiye ederim. Cok iyi niyetli bir usta. Benim gidonda yamulmuştu ilk kazamda şimdi onun için ayrı konu açıyorum :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar