Depo Full ken benzin göstergesinde 6 çizgi bulunuyor. ben 250 km yol yaptım ve hala 3 cizgi yanıyor. rodajda düşük devirlerde kullanıldığı için 450 km yi rahat aşıcak gibi. Yakıt tüketiminde gayet iyi şimdilik ..Rodaj bitince sakin kullanımda ben 2.7 lt gibi bir değer bekliyorum. Türkiyeye 2010 ve 2011 de gelen enjeksiyonlu makinelerle arasında boş depo ile 9 kilo dolu depo ile 12 kilo var. lastiklerin kalınlaşması ve bu extra 10 kilo yakıt tüketiminde bence 0.1 litre fazlalık yaratabilir
2010-2011 enjeksiyonlu sahipleri ne kadar yaktıklarını belirttilerse bu sorunun cevabı kolay..
---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:24 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:55 ----------
@Kürşattekin Bilgiler ve araştırman çin teşekkürler. Türkiyde ehliyette cc ile ilgili bi sıkıntı olmadığından türkiyeye keşke 150cc olan versiyonu ithal etselerdi yeni kasada. Mesela Kymcoda Agility city'nin Avrupada 125-150-200 lük olanları var türkiyede 200 olanıda satılmaya başlandı. Ama türkiyede bir engel olmasada Honda markası Türkiyeye avrupaya dağıtımı yapılan 125 lik olanın ithal edilmesini istiyor demkki. Neyse.. Taytlant taki 150 cc lik olan nette 19 değil 17.6 hp benim araştırmalrımda. Ama 4.3 hp güç artışı bu kadar hafif bir motorda son sürat olmasada hızlanmada keyif verici bi fark yaratır. Seninde dediğin gibi motoru garantide olanlar için böyle bir maceraya gerek yok ama motor isteyen bir Cbr'ı olanlar veya kilometresi 50.000 ve üstü olanlar için orjinal 150 cc Honda parçalar hem ucuza gelir hemde ciddi performans artışı sağlar.
Bu konunun üstüne gitmekte fayda var:cat: Honda yedek parça fiyatları yüksekkeken ve bilerek böyle tutulup paralar kolay yoldan ceplere indirilirken böyle imkanları değerlendirmek gerekir ve fahiş fiyatlara bağımlı kalmamak gerekir diye düşünüyorum. Söylediğin gibi millet avrupada bu cc yükseltme işinin suyunu çıkarmış durumda
Tesekkurler bilgiler icin.
kürşat sen bana pm olarak fiyatını söylermisin ona göre hesap kitap yapıp bu işe kalkışayım. silindir piston değişimi dışında ekstra bişi gerekli mi ? krank dayanıklı mı yoksa bi süre sonra elimize almayalım motoru
unutmadan cdi uniteden bahsediyolar after market olarak satılan performans cdi üniteler varmı orada ?
ayrıca onumuzdeki günlerde lastik - yağ - buji - hava filtresi ve amartisör keçe değişimi yapıp resimli anlatım yapacağım takipte kalın derim :cat:
Fiyat aldim, kargolama isini kendim yapmayi dusunuyorum, cunku firma 35euro fiyat verdigi sinyal icin 45euro da kargolama bedeli istiyor, urun bedelinden daha fazla kargo odemek te mantikdisi sonucta, kendim postaladigimda ise yari fiyatina gonderebiliyorum ama posta merkezi biraz ters kaliyor bana, haftanin 7 gunu calisiyorum restaurantta ama oglene kadar yogunluk olmadigi icin sabah bir firsatini bulup gonderebilirim. kargo bedeli icin birden fazla arkadas birlesip siparis verirse hepsini tek adrese gonderirim, siz de orada birbirinze gonderebilirsiniz, ptt kargo ile 3-5tl ile gondermek mumkun cunku, onun disinda modifiye icin daha once yazmistim, ilgilenen arkadaslar icin fiyat veriyorum.
Orjinal 150cc silindir seti ( silindir-piston-silindir kapagi ) : Fiyati 10.000baht - 550TL, 3 adet ve uzeri alimda yuzde 10 indirimli, cbr125i cbr150ye yukseltmek icin bu set yeterli, ama forumdaki arkadasimizin belirttigi gibi buradaki 150cc DOHC 4 valf 19beygir, Turkiye ve Avrupadakiler SOHC 2valf, bu set ile 6beygirlik guc artisi olmasa bile GP500-1st nickli arkadasin dedigi gibi 17.6 beygir olacaktir, parcalar uyumlu ve orjinal Honda uretimidir. Ingilizce bilen arkadaslar
http://www.motorcycle.in.th/article.php/Upgrading-a-Honda-CBR-125R-to-a-CBR-150R bakabilirler, 3 adet ve uzeri alimlarda fiyat 9000baht ( 450TLdir)
kürşat sitelerde 2 valve olarak geçiyo 150 cc den 2v olarak asla 19 hp alamazsın ben 4v dohc komple ekzantrik arıyorum bana bu parçaların fiyatlarını öğren
150 cc piston
150 cc silindir (cyldr head)
150 ekzantrik komple supablar yaylar (camshaft) 4v olacak
ekzantrik zinciri (camshaft chain)
ekzantrik gergisi
bu iişi yapan arkadaşını da sor bakalım sohc motoru dohc a çevirmek için neler gerekli böle bi iş yapmış mı daha once ?
KOMPLE 150cc kit icin 24.000baht fiyat verdi birebir honda cbr150nin aynisi oluyor buda 1.400TL demek, bu kadar yuksek olmasi tuhaf bir iki beygirlik guc artisi icin degmez bence, sonucta burada bu fiyata nerdeyse ikinci el cbr150 alirsin, birde komple performans egzos,buji,bir suru seyler soyledi ama teknik terimler oldugu icin anlamadim acikcasi tamami 950euro, deger mi bence kesinlikle degmez, sadece fiyat ogrenmek acisindan
Bir de gelelim guzel fiyatli olanlara, onlari sona biraktim

Bunlar cbr125 icin ozel uretilmis, kendiniz bile yapabilirsiniz biraz eliniz yatkinsa ( saticinin soyledigi :queen: )
Hem enjektorlu hemde karburatorlu modeller ile uygulanabiliyor, Avrupaya satis fiyatlari kargo dahil 500dolar, ebayda ki satis fiyati kargo dahil 600dolar (
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/HOND...474642QQ_trksidZp5197Q2em7QQitemZ360352687379 )
Komple fiyati toplu alimlar icin ( 3adet ve uzeri) 350 dolar
Ve son olarak
www.aseanmoto.com dan aldigim fiyatlar:
1.cylinder head 1 unit
2.cylinder 1 unit
3.cylinder head gasget 1 unit
4.cylindrer gasget 1 unit
5.valve in valve ex. 1 of each unit
6.piston kit
7.Racing Camshaft
8.Spring and retainer set
Bore up 157 cc price 380 EURO
Bore up 159 cc price 390 Euro
Bore up 162 cc price 400 EURO
Bore up 176 cc price 440 EURO
NOT: Fiyatlar faddybike aseanmoto ve aphonda dan alinmistir, hepsinin ingilizce teknik destekleri mevcuttur, telefon mail ve msn ile iletisim kurabilirsiniz, bu parcalar disinda istediklerinizi de sitelerinden bakarak secip fiyat alabilirsiniz, fiyatlari direk maille almaniz mumkundur, amacim sadece yardimci olmak, kar amaci yoktur, baht tl kuru 0.51TL olup hesaplamalarda ortalama 0.55 kullanma sebebim bankanin para cekiminde 150baht komisyon kesmesi ve turk bankalarinin kuru hesaplarken hep kendilerine yontmalari, turkiyeden aldigim odemelerde bankalar ortalama 0.55tl kurdan islem yapmaktadir, bilmenizi istedim. Tesekkurler
NOT: bir de modifiye eden yada edecek arkadaslardan ricam bir konu acalim, sadece modifiye edilmis cbr125e ozel, burada daha onceki performansini sonrasini, gucunu yakitini, mumkunse videosunu paylasip ne modifiye ne kazanc sagliyor paylasirsak hem bilgilenmis oluruz hem de ilgisini ceken arkadaslara yardimci olmus oluruz, Avrupada modifiye cok fazla talep goruyor bizde ise sadece lamba deigisimi lastik degisimi modifiye olarak anilmakta, bir de renk

herkese saglikli surusler