Doktor Bu Ne? Motor Yağından Garip Parçalar Çıktı

Az önce motorumun yağını değiştirdim ve yağın içinden, daha doğrusu yağ filtresinin (süzgecinin) içinden ilk defa gördüğüm parçalar çıktı. Motorumun 400km önce krank ve segmanları değişmişti, büyük ihtimal bununla alakalı durum ama nedir bu parçalar, neyin parçasıdır, tehlike yaratırmı, vsvsvs. Bilgisi olan yazarsa sevinirim.
Fotoda 7 adet parça gözüküyor, boyutunun anlaşılması için 1tl koydum yanına. Diğer dördü neyse de asıl bu yarım biçimli 3 parça kafama takıldıi normal bişey değil bu.

img5283o.jpg

13339498.jpg

bykz.jpg

İlk aklıma gelen dağılmış bir rulman parçası olduğu. Tamamen varsayım ve tahmin ama ???

bence rulman yatağı bunlar.değişen eski rulmanın yatağı olmasın.ses geliyormu şimdi çalışırken.

Motosikleti
Sym Sympony ST200i E5 ABS
banada rulman parçası gibi geldi bilyeleri tutan yere benzio

rulman2.jpg

Yazıyı okumadan fotoğrafa bakınca yağdan 1 TL falan çıktı sandım :)

ahada buyrun cenaze namazına...merhumu nasıl bilirdiniz???? errrr kişi niyetine!!!:queen: :queen: :queen:

şaka bir yana bunlar rulman parçasına benzemiyor bence,rulmanlarda sağda solda vida yuvası olmaz......eskiden olan hasardan kalmış desem tamirci temizlemedimi diye bir soru oluşacak...yeni desem ne desem bilemedim şimdi..

ahada buyrun cenaze namazına...merhumu nasıl bilirdiniz???? errrr kişi niyetine!!!:queen: :queen: :queen:

şaka bir yana bunlar rulman parçasına benzemiyor bence,rulmanlarda sağda solda vida yuvası olmaz......eskiden olan hasardan kalmış desem tamirci temizlemedimi diye bir soru oluşacak...yeni desem ne desem bilemedim şimdi..

günahını almiyim, belki bu işlemden önce gelmiştir oraya çünkü yağı soldaki tapadan boşalttılar, bu süzgeçin olduğu tapa hiç açılmadı. inşallah böyle olmuşturda yeni takılan parçada sorun yoktur.

buyur burdan yak abi motoru krankina kadar segmanlarina kadar soken tamici arkadasin eli gozu nerdeymiste soyle bir icine bakmayi akil etmemis bizde bakim tamirat denilen sey sadece arizali olan yerle ilgilenmek gibi algilaniyor.muhtemelen kranki degistiren arkadas ya eski rulmanlari yerine montaj etmis yada yeni rulman takip sanzimana el bile surmeden motoru toplamis.yada motoru iyice temizlemis rulmanlarida degistirmis fakat dandik rulman kullanmis yeniden dagilmis..ne olur ne olmaz sen motoru bir sefer daha yardir hocam sakata gelme..

bedevi misin RunemagicK , bu nasıl iştir ,kol yatağı gibi birşey bunlar .

bedevi misin RunemagicK , bu nasıl iştir ,kol yatağı gibi birşey bunlar .

Kolyatağı olduğunu sanmıyorum. Resimde yer alan bilya kafesi bunlar şimdi daha emin oldum. Muhtemelen eski dağılan rulmanın parçaları , gözden kaçmış temizlenmeden bu şekilde toplanmış. Bu manzara oldukça can sıkıcı :pale: Ben olsam yeniden açtırır temizlettirirdim , en azından baktırırdım başka var mı diye :pale:

bu kol yatağı nedir, neresidir. krankın üzerindemi? değişen krank önümde şu an ve bu parçanın takılabileceği biryer gözükmüyor.

baba allah yardımcın olsun, hele bide kendini bilmez tamirci oldumu sonuç açık ve net sok tak ustası çogu :cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar