çok teşekkürederim cevap için. daha önce 600 lük bir motorun üzerine oturmadım hiç sadece bakmakla yetindim ama motoru almadan önce GSE serilerini tamamladıktan sora denemeyi düşünüyorum. Trafikte otomobil kullanmıştım kullanıyorumda bu trafikte motor kullanmama fayda sağlarmı acaba?
eğer arabada da GSE eğitimi almışsan trafik anlamında katkısı olabiliyor. arabada yaptığın klasik hatalar aynalara çok bakmamak ( özellikle sağ ayna en az bakılan olmuştur ) trafiği ileriye doğru izlemek değilde anlık önündeki araçları izlemek gibi şeylerdir. motosiklette trafikte sürekli olarak ayna kontrolü yapman gerekir ve önündeki değil onun en az 3 önündeki aracı aynı anda takip etmen daha güvenli bir sürüş sağlar. ben araç için GSE eğitimi almıştım dönemsel bir işe kabul görmem sonucunda. bir sertifika vermemişlerdi ama mantık olarak trafik kurallarını bize hatırlatıyorlar.
özellikle aynaların belirli aralıklarla kontrol edilmeleri öndeki araç ile arada bırakılan sürüş mesafesi ( mesela durduğunuzda kullandığınız aracın kaputu ön aracın lastiklerini görmeyi engellemeyeceği konumda olmanı belirtilir. bu sayede öndeki araçta bir arıza meydana geldiğinde tek hamlede şerit değiştirebilirsiniz... ) ve sadece önünüzdeki değil onun önündeki araçları ve çevrenizdekileri arkanızdakileri izlemenizi sağlar. fren tekniği olarakta panik fren yerine motordaki gibi gücü giderek arttırdığınız sürekli baskı uygulanır. gerçi şimdiki araçların tümünde abs ve panik fren sistemi gibi destekleri olduğundan pek sıkıntı yaratmıyor ve bize olumsuz yanlarını göstermiyorlar. gel görki motosikletlerde durum bu şekilde olmuyor abs'li olmayan bir model kullanıyorsan :cat:
tabi teknik olarak araba ve motosikletin kullanım şekilleri bir olmadığından arabada edindiğin bilgi motosiklette pek işini görmeyecektir. gerek sürüş gerekse çalışma prensipleri olarak farklılıklar gösteriyorlar sonuçta.
ek olarak hondanın GSE dışında BMW Rider Academy ile Vespa, Harley Davidson'unda Honda gibi eğitimleri bulunmakta. bunlarıda incelemeni öneririm. şahsen hiç birini detaylı inceleme fırsatım olmadı. sadece hondanın eğitimlerini web sitesinde yazdıklarından biliyorum. fakat Honda GSE'yi bir ara baştan sona tamamlayıp Rider Academy'ide yanına eklemeyi düşünüyorum.
Son düzenleme: