slm
ben ben 3 aydır kullanıyorum yakıt gayet hesaplı trafik sorunuda yok
elektrikli motor denemek lazım. elektrik süpürgesi motorları 1600watt. yani 1.6 kilowatt. çarpı 1.36 =2.2 beygir. bir bisiklet için hayli hayli yeter. 60 amperlik 2 adet otomobil aküsünü her akşam eve götürüp şarj edersiniz ve günde 1 saat kullanırsınız olur biter. araya da bir kaç dişli zincir sistemi ile yoldan kayıp güçten kazanç elde ederseniz tadından yenmez.
e peki neden yapılamıyor, sorun ne?
sorun 220 voltta çalışan motoru nasıl 12 volta çevirebileceğiniz... ya 20 tane motosiklet aküsünü seri bağlayacaksınız ya da kaliteli bir transformatörle bu iş halledilebilir mi bu çözülmeli. daha araştırmadım. eğer oluru varsa 150 zcmin ön tekerine bi çift bunlardan ekleyeceğim. yokuşlarda açarız, geceleri de yan çantaları eve götürüp şarj ederiz.
Bende bu motor kitlerinden bir tane alıp 26" Bianchi amortisörsüz bisikletime takmayı düşünüyorum, A2 ve B ehliyetim var ama muhtemelen plaka ve ruhsat isterler çok sinir bozucu bir durum, bisikletle kendi gücümle 50km hıza çok rahat çıkabiliyorum, biraz kasarsam düz yolda 60km hız yapabilirim. motor kitini kullansam 50'yi geçmez. tabi bu bahaneleri polis yutmaz ama, heralde şehiriçinde motor kapalı gezsem tenha yerlerde, kırda dağ taşta motoru kullansam bişey olmaz sanırım, motor çalışmazken bisiklet olarak tanımlanır diye düşünüyorum.
Merhaba, burada sorun o iki akü ile elektrik süpürgesini ne kadar süre çalıştırabileceksiniz. O motorun, akülerin ağırlığı ne olacak? ne kadar şarjda tutunca ne kadar gidecek? Bunları hesaplamak lazım. Voltaj dert değil. "220 voltla çalışan motoru 12 voltla çalışan bir motora çevirmek" yerine BUNUN GİBİ bir aletle 12 voltu 220 volta çevirirsiniz. Elektrik süpürgesi motorunun verimli çalışacağından şüpheliyim. Bence halihazırda satılan elektrikli bisikletler daha ucuza gelecektir.
çakmak adaptörü ile en fazla 100wattlık 220 volt aletleri çalıştırabilirsniz. oysa ben şu an toplam 4000wattlık 2 adet çamaşır makinası motoru düşünüyorum. sorun inverterde.
inverterler çok pahalı. 4000 wattlık (2x2000) 1.5 milyardan bahseden var, ama devresi öyle basit ki; tek sorun adam gibi bir transformatör (ciddi bir büyüklük var) ve devreyi soğutmak gerekiyor. ağırlık da gerçekten sorun. maliyet hesabını bir ara çıkaracağım. duruma göre her motosiklete takılabilecek şekilde bir sistem olacak ve satabileceğim.
tabi hepsi plan şu an. daha deneyecek ve yanılacak bir çok şey var.
burdan sonrasını okuyamadım gözlerim büyüdü heheh =) böyle bir projeye girişirsen mutlaka bi başlık altında paylaş yaptıklarını. ilgiyle takip ederim. istediğin gücü kısa süreli de olsa elde edebilirsen kullanması zevkli bi alet olur =) şimdiden başarılar dilerim.oysa ben şu an toplam 4000wattlık 2 adet çamaşır makinası motoru düşünüyorum.