Jant'ın İç Kısımlarını Kestirirsem (Tel Erozyon İle) Sorun Yaratırmı. Balans Felan,,,

Merhaba Dostlarım,
Kısmetse Yakında Yapmayı Planladığım İşlem İçin,
Bulduğum Jant'ın Dış Görünüşünü Değiştirmeyi Planlıyorum,
Piyasada TEL EROZYON Diye Adlandırılan ve tel yardımı ile kesim yapılan Makıneler Var,
Burada Jant Görünüşüne Değişiklik Getirsem Balans Sıkıntısı Yaratırmı???

Uploaded with ImageShack.us

Amaç Bu Şekil Bişiy Olamasi...

Uploaded with ImageShack.us

Dostum, zaten motosikletin başlıbaşına çok farklı bir model, balans ayarını bilmem ama çizdiğin yerlerden kesim yaptırırsan ortaya enteresan birşeyin çıkacağı aşikar.

Kolay gelsin...

Mersin İl Temsilcisi
bence düzgün kesilmeyecektir. çapak vs olayını geçtim, açılı olduğu için çok hassas işçilik gerktirir ki, bu cnc tezgahında olabileck bir şeydir.

kullanılan malzemeyi bilemem ama kesim anındaki basınç ve ısıdan dolayı balans yapacağına yüksek olasılık verebilirim.

keşke angel spears'a ya da zeda3000 e sorabilsen. gerekirse özel mesaj at :)

eğer bir fark yaratmak istiyorsan, komple nikelaj yaptırmayı düşünmez misin?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bence düzgün kesilmeyecektir. çapak vs olayını geçtim, açılı olduğu için çok hassas işçilik gerktirir ki, bu cnc tezgahında olabileck bir şeydir.

kullanılan malzemeyi bilemem ama kesim anındaki basınç ve ısıdan dolayı balans yapacağına yüksek olasılık verebilirim.

Tel erozyon neymiş bilmiyordum ama az önce kısa bir youtube turuna çıktım. Kesim yapacak adam düzgün yaptıktan sonra jantın ilk imalatından daha düzgün bir işçilik olur. Makine zaten cnc makinesi. Kesim yapmak için herhangi fiziksel bir şey ya da basınç kullanmıyor, tele saniyede 1 milyon kıvılcım göndererek elektrikle kesiyor. Hassasiyet ve çapak sorunu olamaz yani. Bir saç telinden daha hassas çalışıyor. :)

jant işi çok ince işçilik gerektirdiğinden en ufak bi kısım balansa sebebiyet verecektır,
o nedenle TEL EROZYON Düşündüm,
bu şekilde takacağım en kötü ihtimal,
jant boya gördükten sonra görünüşte pek abes olacağını sanmıyorum,
fakat biraz daha estetik olabılırmı dıye danışayım istedim,
Yarın Erozyon'cu arkadaşa danışıcam olabılır dersen bu işe başlayacağım,
kısmetse 6.aydan sonrada RACER R2 'ye monte edilecek,
kOMPLE mAŞA,,Jant,,Disc freni,dişlisi ve lastiği ile :)

Mersin İl Temsilcisi
Tel erozyon neymiş bilmiyordum ama az önce kısa bir youtube turuna çıktım. Kesim yapacak adam düzgün yaptıktan sonra jantın ilk imalatından daha düzgün bir işçilik olur. Makine zaten cnc makinesi. Kesim yapmak için herhangi fiziksel bir şey ya da basınç kullanmıyor, tele saniyede 1 milyon kıvılcım göndererek elektrikle kesiyor. Hassasiyet ve çapak sorunu olamaz yani. Bir saç telinden daha hassas çalışıyor. :)

haklısın, aslında az bir şey araştırmakta fayda vardı. zannederk olmuyor bu işler :)
bilgi için teşekkür ederim :cat:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
haklısın, aslında az bir şey araştırmakta fayda vardı. zannederk olmuyor bu işler :)
bilgi için teşekkür ederim :cat:

İnsan işsiz olunca merak edecek çok şey oluyor. :mrgreen: Bol bol araştırıp öğreniyorum, boş zaman diye bir kavramım yok artık :queen:

işlem sırasında 0,5 sapma olabılıyormuş,
oda belırgın olmadığından engellenemıyormuş,
balans esnasında eklenen kurşunlar bu sorunu giderebılecek yeterlılıkte oldugundan sıkıntı yapmayacagını soyledı arkadaş,
2 yer önerdi onlarada danıştıktan sonra iyice karar vereceğim...

Jantın mevcut haline oldum olası hayranım ben. Hiç kurcalama derim zaten yeterince ilginç :)
Sanırım gilera jantı.

Tel erezyonu ben buldum...:cat:

bir gün bahçede ağaca telle bağladığım saksının elektrik direğine değmesiyle oluşan akımın telde ilerleyerek camekanın demirini kesmesini gördüm..çok düzgüngü..bak dedim suyun taşları erezyona uğratması gibi elektrikte bu demiri ............................

PATLADI GİTTİ:queen::queen::queen:

şaka bir yana jantı o şekilde açtırman balansa sebebiyet verebilir..hadi bu düzeltilebilir..ama....
ortaya çıkan zayıflamayı ne yapacaksın...??
çok kısa sürelerde sürekli yamulmaya hatta sert bir darbede kırılmaya meyledecektir..haberin ola!!:cat:

Jantın mevcut haline oldum olası hayranım ben. Hiç kurcalama derim zaten yeterince ilginç :)
Sanırım gilera jantı.

evet gılera CX 125 Jantı...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:45 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:40 ----------

işte orjinal halıde bu :)

62_gilera_cx_125.jpg%20(1000x671).jpg
[/QUOTE]

koca lastikler 25-20 gr kurşunla balans ayarına ihtiyaş duyduğuna göre böyle bir işlem kesinlikle balans problemi yaratır. Krom kaplama daha sağlıklı ve dikkat çekici bir tarz yaratır:cat:

Tel erezyon çok hassas kesim yapar. Eşit şekilde her tarafından alınacağından balans sorunu orjinalinden farklı olmaz. Balans ayarıyla halledilir bence düşünmen gereken jant kesildikten sonra zayıflar mı?

keşke angel spears'a ya da zeda3000 e sorabilsen. gerekirse özel mesaj at :)

eğer bir fark yaratmak istiyorsan, komple nikelaj yaptırmayı düşünmez misin?

tel erezyonda cnc bi tezgah zaten, bilgisayarlı çizim ile çok temiz yüzey elde edilir. bence olur simetrik ve eşit parçalar çıkacağı için balans yapacağını da sanmam.

tel erezyonda cnc bi tezgah zaten, bilgisayarlı çizim ile çok temiz yüzey elde edilir. bence olur simetrik ve eşit parçalar çıkacağı için balans yapacağını da sanmam.

cnc tezgah parçayı sıfırdan yaptığında mükemmel iş çıkarıyor ama bu tarz işlemlerde de iyi sonuç verdiğinden emin misiniz?

Cizdigin yerleri ici dolu olacak sekilde siyaha boyat. Goruntusu gayet guzel olur, balans sorunu yasamazsin, jantin zayiflama sorununda olmaz. Hatta bir reklamcida siyah ucgen yapistirma yaptir yapistir dene begenirsen boyat begenmezsen en son care kesmeyi dusun. :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar