Bir daha yağmurda binersem iki olsun!!

hiç yağmurda binmediysen psikolojikte olabilir. bir kere başıma geldi, uzun süre motosiklete binmedikten sonra yağmurlu havada çıktım, yolun yarısında geri dönmek zorunda kaldım.
yani sürerken tereddütte kalırsan, güven kaybı yaşarsan yoldan çıkacağını düşünüp hakkaten çıkarsın.

Yağmurda genelde motosiklete binmem ama bu ilk değildi. Çok fazla yağmur tecrübem yok ama böyle bir olay ilkkez başıma geldi..

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Birazdan çamurlarını silmek için indiğinde kontrol edicem.. Önerin için sağol ama önceden patlak olucağını hiç sanmıyorum..

Ben de patlak olduğunu sanmıyorum. İlk başta farkedemedim, sonrdan mesaja ekleme yaptım ama sanıyorum lastiklerin tubeless değil. İç lastikli bir lastik patladıktan sonra kendini belli etmemesi mümkün değil zaten. :)

benim motor da ıslak zeminde kıç atıyor.sebebi arka takozların aşınmasıymış.100 kağıt sıkışmış yani benimkine :wiinkk:

çok geçmiş olsun allahtan birşey olmamış.
yağmur yağmaya başladığı zaman ilk 1 saat çok önemlidir çünkü araçların yağ,yakıt vede egzoz dan çıkan atıklar zemindedir vede yağmurla birlikte çözülmeye başlar hatta bazen suyla karışınca zeminde beyaz köpük şeklinde akar normal araçlar için çok tehlikelidir zemin aşırı şekilde kaygan olur, motorsikletlerin lastik ebetları otolardan daha dar olduğu için daha fazla etkilenir birde lastikler eski,düşük kalitede yada lastik basınçları yanlış ise durum çok tehlikeli bir hal alır yani buz üzerinde dansa benzer. size tavsiyem kaliteli lastik doğru hava basıncı ve yağışlı havalarda düşük hız.

çok geçmiş olsun allahtan birşey olmamış.
yağmur yağmaya başladığı zaman ilk 1 saat çok önemlidir çünkü araçların yağ,yakıt vede egzoz dan çıkan atıklar zemindedir vede yağmurla birlikte çözülmeye başlar hatta bazen suyla karışınca zeminde beyaz köpük şeklinde akar normal araçlar için çok tehlikelidir zemin aşırı şekilde kaygan olur, motorsikletlerin lastik ebetları otolardan daha dar olduğu için daha fazla etkilenir birde lastikler eski,düşük kalitede yada lastik basınçları yanlış ise durum çok tehlikeli bir hal alır yani buz üzerinde dansa benzer. size tavsiyem kaliteli lastik doğru hava basıncı ve yağışlı havalarda düşük hız.

Hız yok..
Lastik basınclarını kontrol etmeye gidicem 5 dk sonra..
Öne 26 arkaya 30 psı basıcam..

Buyur burdan yak.. İnternete güven olur mu arkadas ?
Biryerler 32-34 PSI yazıyor..
Diğerinde;
90kg yükün altında 25-29
Yük 90'ı geçerse, 29-33 Psı..

bütün lastikli araçların lastik hava basınç verileri üretici firma tarafından soğuk ve sıcak havalarda nasıl olması gerektiği kitapçıkta ve yetkili sitesinde yazar fakat bu ülkeden ülkeye iklim koşullarına göre değişir.
motorunuzu daha önce düşürdüyseniz yada ufakta olsa bir kaza yaptıysanız size tavsiyem önce lastiklerinizi ve jantınızı kontrol ettiriniz öcellikle tel jantlardaki ayarsızlıkta bir etken olabilir.

lastiklerini değiştirip dunlopun 4mevsimlerinden denemeni tavsiye ederim motoruna tekrar aşık olucaksındır

büyük ihtimalle yağ birikintisi. 2gün önce avcılar florya sahil yolunu baştan başa yağ yapmıştı bi araç.eve zor gelmiştim o gün.kaç litre yağ vardı arabada ve o kadar yağ dökülürken sürücünün haberi varmıydı bilmiyorum ama o yağlar hala yollarda.bugünkü yağmurla biraz gitmişlerdi çok şükür sırf o yüzden güzergahımı değiştirmiştim 2gündür.

arkadaşların dediği gibi bence de tekerleklerine dolanan kaygan bir nesneden kaynaklandığını düşünüyorum.Geçen ay kırmızı ışıkta durduğumda kalkarken motorun arkası anormal bir şekilde atmıştı.Yerler ıslaktı.yerlerin ıslak olması daha da tetikliyor tabi.Yerler kuru olsa bile yağ akıtan bir arabanın arkasından gidersen aynı olay yine başına gelebilir.Bence bu kadar büyütme.Bence lastiklerinde bir sorun yok.Eğer sorun lastiklerinde olsaydı bir anlık olmazdı diye düşünüyorum.

Öncelikle büyük geçmiş olsun.Çok şükür başına kötü bir şey gelmemiş.Bende yakın zamanda senin yaşadığın olayı yaşamıştım.Bakırköy civarında aniden yağmur bastırdı.Henüz çiselemeye başladığında scooterım dans yapmak ne kelime resmen kolbastı oynamıştı:)Sakin olmayı denedim eve kadar geldim ama,sonuç olarak ilk ve son yağmur deneyimimdi.İşin açıkçası motoruma güvenmiyorum.Sen her şeyden önce motorunun servisine yaşadığın durumu danışabilirsin.Eminim en doğru sebebi sana söyleyeceklerdir.:wiinkk:

Bugün Küçükyalı-Pendik yaptım e5 te yağmurun bol olduğu vakitlerde. 120 yazıyodu(dijital pek inanmıyorum.) Daha önceden de yağmurda kullanmıştım. Bir sorun olmadı valla lastikler pirelli scorpion motor xt 125 R.

aynı motosikleti bende kulanmaktayım motosikletim 14500 de 2. sahibiyim 2009 5 ay tafik çıkışlı 2010 ocaktan beri bende aldığımda 3500 de idi 5000 de lastikleri değiltirdim görüntü olarak gayet sağlam gözüküyolardı ama değiştirince farkına vardım dümdüz olmuş bi kalite lastikten farksızdı yol tutuşu ! tatlı uzun ve derin virajlarda mümkün olduğunca motosikletimi yatırıyorum hoşuma gidiyo bu durum o lastiklerle pek güvensizdim ama yeni lastiklerim çok rahat ettirdi bana

Mersin İl Temsilcisi
Lastik ve hava basıncı. Üzerinde fabrika çıkışı lastikler varsa çok kötü lastikler onlar. Hem de değişim yılı gelmiştir sanırım. Bir an önce değiştirmeni öneririm. Sanki bir başka başlıkta gene bunu konuşmuştuk seninle

SÖYLENECEK ŞEY, SÖYLENMİŞ :cat:

Ahh basınçları kaç yapmam gerektiğini bi bilsem .s Kullanma klavuzunu bulamıyorum motorun.. Foruma defalarca yazdım :/ bilen biri çıkmadı.. Lastikler orjinal değil orjinali erimemişti ama yaz kış gördü özelliğini yitirmiştir die değiştirdim.. Bu lastikleri yazın başında takmıştım ama yinede kaliteli olduğu söylenemez Fakat bu kadar da kaymaması gerekiyor..
130/90-15 Lastikler inde desem ince değil.. . Hafif motor desem 195+55..
Anlamadım gitti.

1.) Lastiğinin yanak kısmında hava basıncı bar olarak yazar.

1 bar = 14,5 psi'dir..

Örnek : 2,5 bar (varsayım) X 14,5 = 36,2 psi hava basacaksın.

Ön arka psi değerleri,lastik ebadına göre fark edebilir..

2.) Lastiklerin yanak kısmında kauçuk veya nyloon olduğu yazar.

Bu duruma da dikkat et. Kauçuğu az olan Nyloon lastik kayar,fren mesafesi uzar..

Fazla kauçuk olması ise; yaz mevsiminde sürtünme kat sayısını

etkiler, lastik çabuk aşınır..

İdeali yaz kış farklı lastik kullanman olacaktır..

3.) Bahsettiğin güzergahta, metrobus yol çalışması mevcuttur.

Hafriyat kamyonlarının lastiklerine yapışan çamurlar zeminde

ince bir tabaka oluşturur ve buzda gibi kayarsın..

4.) Asfaltla motosikletin arasındaki tek bağ lastiklerindir.

Lastiklerin kaliteli olursa; motosiklete olan hakimiyetin ve keyfin artar..

-Geçmiş olsun ! moralini hemen bozma.. Bunlar olağandır..

Son düzenleme:
Sürekli kayma hissi...
Bir çok kez başı geldi. Motorun arkası bir kere kaydığında, uzunca bir süre kaymasa da kayıyormuş gibi geliyor. Hatta araba kullanırken bile aynı durumla karşı karşıya kalmışlığım vardır...

Geçmiş olsun kötü bir durum olmamışya bu sevindirici bi haber.geçtiğin güzargahları iyibilirim hafta sonları bende ordan geçip silivriye gidiyorum,istanbul trafiğinin en conconlu olduğu yerlerden birisidir avcılar,haramidere beylikdüzü kçekmece,b.çekmece falan filan yani :).
Yola dökülen bir yabancı madde kayganlığa sebebiyet verebilir
yada motorunuzun lastikelri fabrikada üzerine takılan kalitesi düşük lastikelr olması (bu tip lastikelrin fren durma ve yağışlı havalarda yol tutuşu oldukça düşüktür.
yada lastiğiniz kaliteliydi fakat fazla km sonucu eskiyip (kabaklaşıp) özelliğini kaybetmesi,
birde lastikelrin hava basıncı,

Başka da aklıma şuan birşey gelmiyor.aslında yağmurlu havada motor kullanmakta ayrı bir zevktir :).tekrar geçmiş olsun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar