Diş Macunu ve Diş Fırçası Öneriniz

Öncelikle diş ekimine danışmalısın , sonra;
Oral-B Cross Action + Sensonyde ikilisi iyidir.
Yumuşak(soft) olanından seç ve oval hareketlerle fırçala.
Ayrıca gerçek temizlik için zor da olsa diş ipi de kullanmalısın.
Eğer diş etlerini sağlıklı tutmak istiyorsan ağız gargarası kullanmalısın.
Dişten önemlidir diş etleri , hastalıklı diş etleri olan biri sağlam dişlerini de kaybedebilir.
Ayrıca diş etlerini kanatmaktan çekinme. Düzenli bakım sonrası kanaması duracaktır.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ben dişlerimi fırçalayamıyorum.Çok fazla çürük var.Ne zaman fırçalasam ağrıdan duramıyorum.Alt komşum dişçi.Ne zaman beni görse "gel , gel acımıycak" dese de tırsıyorum.O koltuğa oturunca bi daha kalkamıcam.1 ay boyunca her gün yarım saat dişçiye uğrasam anca adam olur benim bu dişler.

Ben dişlerimi fırçalayamıyorum.Çok fazla çürük var.Ne zaman fırçalasam ağrıdan duramıyorum.Alt komşum dişçi.Ne zaman beni görse "gel , gel acımıycak" dese de tırsıyorum.O koltuğa oturunca bi daha kalkamıcam.1 ay boyunca her gün yarım saat dişçiye uğrasam anca adam olur benim bu dişler.

Acımaz merak etme.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ah ah dişlerimi tekrar fırçalayabilmeyi o kadar istiyorum ki bunun için bir sürü acıya katlanıcam.Dişlerinizin kıymetini bilin.

Diş macunlarındaki etken madde yaklaşık olarak aynıdır. Birbirlerinden ayıran başlıca özellik aroma ve mentol farklılıklarıdır. Diş eti rahatsızlığınız yoksa mentol ve aroma tercihinize göre bir macun seçebilirsiniz. Ancak Sensodyne gurubu tamamen medikal bir ürün olup, diş eti hassasiyetinize göre bir ürününü tercih edbilirsiniz. Diş fırçasında ise mevcut market ve eczane raflarındaki tüm ürünler 6,12 uçları yuvarlatılmış özel naylon kıldan üretilmektedir. Bu nitelik dışındaki ürünler genelde Çin' den ithal edilmekte ve ürünlerin arka kartelasında üretim yeri yazmaktadır. Ne yazık ki çok bilindik avrupa menşeili markalar dahi artık Çin' de ürettirdikleri ürünleri popüler markalarının arkasına sığınarak yüksek fiyatlarla satmaktalar. Bu nedenle öncelikle alacağın fırçanın üretim yerine bakmalısın ki, sadece etikete bedel ödemeyesin. Ben şu anda tüm marketlerde yaygın olarak bulunabilen ve raflarda yegane Türk malı üretim olarak kalan Banat diş fırçasını tercih ediyorum. Tri-acton orta sert ürününü kullanıyorum. Ayrıca Relaxion diş ipli hediyeli ürününü de dönşümlü olarak alıp, diş ipi ihtiyacımı karşılıyorum. Raf fiyatları 5,90 ile 7,50 arasında değişiyor.
Sağlıklı günler diliyorum.:cat:

Diş ipi de alcam
bu diş ipini ne sıklıkla kullanıyım, hafta da bir , günde bir, iki günde bir?

ToLGa_09 senin diş etlerin hep kanıyormu her fırçalayışında?Diş eti hastalığı var gibi sende.Sık sık boğazların şişermi hasta olurmusun?

merhaba arkadaşlar,
ismim günhan dişhekimiyim
konu oldukça hoş geldi tüm mesajları okuyamadım ama okuduğum kadarıyla herkesin vazgeçemeyeceği diş macunu var.
ben biraz bilgi vereyim sizlere
diş macunu içerisinde grenler vardır yani bir nevi zımpara görevi görür.bu grenler dişin üzerindeki eklentileri almaya yarar. smokers tarzı diş macunları sigara içenler düşünülerek üretilmiş olup tavsiye ettiğim bir diş macunu değildir.
bunun yanı sıra eczanelerde satılmakta olan diş pastası diş macunu adı altında satılan ürünler tamamen dişin mine tabakasına zarar verir.
bir örnek size yeni aldığınız bir motosikleti düşünün boyasında en ufak bir hata yok pırıl pırıl(diş minesi gibi) daha sonra kirleniyor ve siz bu kiri ovalama tozu ile( örnek:vim) cıkartıyorsunuz. motorunuzda ilk günkü pırıltıyı sağlayabiliyormusunuz?
elbette hayır. bu tarz ürünler diş üzerinde çizikler oluşturur ve daha çabuk reklenmesine sebep olur.
dişetinde kanamanın sebebi dişetinin sağlıksız olmasıdır. varsa diştaşı temizliği yapılmalı ve oral hijyen eğitimi alınmalıdır(diş fırçalama tekniği ve dişipi uygulama eğitimi)
bu işlemlerden sonra gren miktarı küçük olan diş macunu kullanılarak orta sertlikte bir diş fırçası kullanarak ve dişipi kullanarak sağlığı stabil tutabilirsiniz

ToLGa_09 senin diş etlerin hep kanıyormu her fırçalayışında?Diş eti hastalığı var gibi sende.Sık sık boğazların şişermi hasta olurmusun?

Nasıl diyim, çok aşırı fırçaladığımda yani 5 dakika aralıksız ve sert fırçalarsam.
Senede 3 defa en fazla şişer. kolay kolay hasta olmam. diş önemli değerini bilmemiz lazım.

Bizim ülkede genellikle insanlar diş fırçasının nasıl kullanılması gerektiğini, ağızın hangi bölgesinde hangi şekilde fırçalanmalı bilmiyor. Fırçayı dişle sürtmekle fırçalandı sanıyoruz. Doğru şekilde fırçalanan dişler daha sağlıklı oluyor haliyle. Yanlış yöntemler ise diş ve diş etlerine zarar veriyor. Kaş yapalım derken göz çıkarma misali. İnternetten bilmeyen yada merak eden arkadaşlar araştırsın faydasını görürsünüz.

bmwvintage hocamız da değinmiş sağolsun...

Bizim ülkede genellikle insanlar diş fırçasının nasıl kullanılması gerektiğini, ağızın hangi bölgesinde hangi şekilde fırçalanmalı bilmiyor. Fırçayı dişle sürtmekle fırçalandı sanıyoruz. Doğru şekilde fırçalanan dişler daha sağlıklı oluyor haliyle. Yanlış yöntemler ise diş ve diş etlerine zarar veriyor. Kaş yapalım derken göz çıkarma misali. İnternetten bilmeyen yada merak eden arkadaşlar araştırsın faydasını görürsünüz.

katılıyorum :cat:

Diş kendini yenilemiyor mu? Diş için faydalı yiyeceklerden bahsedilir, onlar neler mesela ve ne gibi faydaları var? Hazır diş hekimi yakalamışken soralım. :)

diş için faydalı yiyeceklerden ziyade diş için zararlı yiyeceklerden korunmak gerekir.
asitli içecekler alkol sigara olumsuz etkilerken kalsiyum içerikli gıdalar olumlu etki bırakır dişlerde
özellikle bayanlarda gebelik esnasında fazla mineral kaybından dişlerde zayıflama gözlenmekte.
ayrıca sizlere en büyük tavsiyem çocuklarınızın beslenmesine özen gösterin
yapışkan şekerler yumuşak şekerler ve sert şekerler tüketilmemeli asitli içecekler mümkün olduğunca az tüketilmeli
ama çikolataya yasak koyulmamalı. eğer özel soru sormak isteyen olursa mesajla da sorabilir...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:13 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:11 ----------

teşekkür ederim.

Nasıl diyim, çok aşırı fırçaladığımda yani 5 dakika aralıksız ve sert fırçalarsam.
Senede 3 defa en fazla şişer. kolay kolay hasta olmam. diş önemli değerini bilmemiz lazım.

Tamam senin diş etlerinde dişlerde birşey yok.Eğer olsaydı diş etinde kanama şişme bu mikrobik bir durum doktorun vereceği ilaç haricinde tuzla dişlerini ve diş etlerini fırçalayabilirsin benim doktorum tavsiye etmişti; dedim halen kanayıp kaşınıyor dahada fazla fırçala demişti kanayana kadar kanarsada devam et demişti faydasını görmüştüm yani bölgedeki kan dolaşımı hızlanıyor ve tuzlu su ile burası bir nevi pişip tedavi oluyor...Pişmesi dediğim lafın gelişi yani tuz oraları biraz yakıyor mikrobu öldürüyor diş eti yenileniyor gibi.

Diş eti rahatsızlığı olanlara sarımsak yemelerini tavsiye ederim rahasız olunursa kokusundan vs. sarımdak kapsülü tavsiye ederim birkaç günde birşeyleri kalmaz.Sarımsak zararı olmayan doğal antibiyotiktir...Yararınıda anlatmakla bitmez :)

Arasırada bir miktar tuza suyla ıslattığın fırçanı bandırıp fırçalayabilirsin dişlerini.

Son düzenleme:
Hassas dişler küçük başlı fırçalardan kullanmalı. Sensodyn pronamel diş fırçası öneririm. 8 tl fiyatı. Kime önerdiysem çok teşekkür etti. Kesinlikle kanama falan kalmıyor. Sensodyn in her hangi bi macunu da olabilir ama yine pronamel öneririm onu da. 14 tl gibi fiyatı..

Hassas dişler küçük başlı fırçalardan kullanmalı. Sensodyn pronamel diş fırçası öneririm. 8 tl fiyatı. Kime önerdiysem çok teşekkür etti. Kesinlikle kanama falan kalmıyor. Sensodyn in her hangi bi macunu da olabilir ama yine pronamel öneririm onu da. 14 tl gibi fiyatı..

başarılı bir tercih.

Bende bu ikliyi almayı düşünüyorum yarın.

arkadaş halen daha alamadım, zaman olmuyor, ders okul sınav pffff.....

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar