Kim ne derse desin bu işler zevk işi adam yapmış hakkınıda vermiş.helal olsun.:wiinkk:
ya kardeş neye takılıyorsun???
evet rahatsız dedim..nedenini belliki anlamamışsın..
Yüce abimin konu başlığında belirttiği '' rahatsız '' kelimesini,motor modeli diye düşünen arkadaşıma,espri ile motoru değil sahibini anlatmak istediğini yazdım..bu bukadar basittir...
emeğe saygı..ne emeği yahu?? emeğe saygı göstermesini biliriz ama makul seviyelerde...Go-kart türü bir tırışka araca R1 motorunu koyan akıllı bir adam gördünmü?? olsaydı firmalar orjinalini yapmayı bilmezlermiydi?? kontrolsüz olan gücü kabul etmiyorum ve rahatsız oluyorum..kullanmasını da gördük.iyimi olmuş yani??? bu tür araçların nasıl bir motora sahip olduğunu,(olması gerektiğini) bilenler çok iyi biliyor merak etme...
adam 16 silindir motosiklet yapmış binemiyor,diğeri kamyon kadar büyük bir motosiklet yapmış,asansörle çıkıyor,sadece belirli bir pist ortamında 300-500 metre için yaptığına saygı mı duymalıyım..hayır arap yağı bol bulursa süreceği yerleri söylerim en doğal hakkımdır...
ayrıca karşındakileri de yargılamadan önce ne olduğunu araştırsan iyi olur..senin mesleğin müzisyen ise müzikle ilgili sana danışır,amatörde olsam senin yanında yorum yapmamaya çalışırım..ama 20 yıldan fazladır motosiklet tepesinde olan ,binmediği makine kalmayamış olan,gözü kapalı motosiklet toplayan bir motorcuya,bu şekilde hitap edemezsin...
evet adam bişeyler yapmaya çalışmış..Go-kart diyelim...ama rahatsız biri olduğu için R1 motoru koymuş...
akıllı olsaydı,olması gereken kadar güç kadar üreten bir makina koyar ve aferin alırdı....
doğrular doğrudur,yanlışlar yanlış..
ama unutmaki zevkler ve renkler tartışılmaz..kimse kimseyi , kendi beğendiği bir şeyi beğenmedi diye cahillikle,anlamazlıkla yada adına ne dersen de suçlayamaz yargılayamaz,zeytinyağı gibi üste çıkamaz...
müzikten de hoşlanırım ama Müslüm,Ferdi,Orhan v.b olanlardan ve müzik türlerinden nefret ederim..
hadi bakalım..bir müzisyen olarak nele suçlayacaksın beni...
---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:27 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:58 ----------
?????????:silent::silent::silent:
- ÖZET-konuya ilk mesajıda ben yazmış ve onu geçerim diye espri yapmışım...
sonundaki kahkaha ile rahatsızın sonundaki ok!cat
işareti birbirini tamamlıyor...dikkat ettiysen şunu
pr
yada şunu
farao
koymamışım değilmi???
ama farkedilmemiş demekki...
önemli değil,sağlık olsun....:cat::cherry:
Biz gezilerde Kocaeli'nden çok geçiyoruz İrfan. Müsait olursan sana çay içmeye uğramak isteriz. Sametagir'de inşallah yanımızda olur. Muhabbet ederiz, vaktin uygun olursa geziye de katılırsın inşallah.
Siteye yeni girdim. Baktım hemen bir tartışma ortamı...
Bence adam harbi RAHATSIZ... İrfan'ın yaptıklarını da gördüm.. Bence o da RAHATSIZ. Bir Endüstri Mühendisi olarak ben bu kişilerin yaptıklarını yapacak bir kabiliyet ve azim göremiyorum kendimde. Buradaki RAHATSIZ kelimesi aşağılayıcı olarak değil aksine yükseltici bir anlam kazanıyor bence..(Hani gıpta edilen bir şey yapar birisi ve ona"DELİSİN SENN" denir ya onun gibi birşey)
Ortaya çıkan makinenin işlevselliğ ile ilgili yorum yapamıyacağım. Uygundur ya da değildir. Burada benim için önemli olan; kendisi ilgili bir amaca gönül veren ve bu amacın yerine getirilmesinde emek -zaman-para harcayarak hedefine ulaşan bir ÇABA'dır. Tüm prototipler ilk zamanda SAÇMA'dır. Ama bugün kullanılan en iyi cihaz ve makinelerin kaynağı işte bu ŞAÇMA'lıklar ve RAHATSIZ insanlardır.
Siteye yeni girdim. Baktım hemen bir tartışma ortamı...
Bence adam harbi RAHATSIZ... İrfan'ın yaptıklarını da gördüm.. Bence o da RAHATSIZ. Bir Endüstri Mühendisi olarak ben bu kişilerin yaptıklarını yapacak bir kabiliyet ve azim göremiyorum kendimde. Buradaki RAHATSIZ kelimesi aşağılayıcı olarak değil aksine yükseltici bir anlam kazanıyor bence..(Hani gıpta edilen bir şey yapar birisi ve ona"DELİSİN SENN" denir ya onun gibi birşey)
Ortaya çıkan makinenin işlevselliğ ile ilgili yorum yapamıyacağım. Uygundur ya da değildir. Burada benim için önemli olan; kendisi ilgili bir amaca gönül veren ve bu amacın yerine getirilmesinde emek -zaman-para harcayarak hedefine ulaşan bir ÇABA'dır. Tüm prototipler ilk zamanda SAÇMA'dır. Ama bugün kullanılan en iyi cihaz ve makinelerin kaynağı işte bu ŞAÇMA'lıklar ve RAHATSIZ insanlardır.
sevgili arkadaşım öncelikle tartışma olarak algıladığın durumyanlış anlaşılma sonucundan kaynaklanan bir durumdan ibarettir ki insanların belirli kurallar içerisinde tartışması ,iştişehere edip konuşmaları normaldir tartışma olarak algılanmasını istemem ben fikirlerimi sunmaya çalıştım herkez buna katılacak diye bir kural yoktur
normalde gerçek yaşamımda pekte akıllı biri olduğumu söylemezlerhelede şu araba yapma mevzusundan sonra buna hepten kanaat getirmiş bulunuyorlar ve anlatmaya çalıştığın tarz söylemlere alıştım sonuçta biliyorum ki söyleyenler tatlı bir hisle kalplerinden fenalık geçmeden söylenen kelimeler
güzel düşüncelerinden ve yorumundan dolayı teşekkür ediyorum eksik olma ,her defasında fırsat buldukça söylüyorum bu işte peofesyonel değilim ,ama ömrüm ,zamanım ve maddi gücüm yettikçe bu işin arkasını bırakacağımı sanmıyorum bu bir hastalık gibi sarmış durumda
son olarakta araç elbette mükemmel bir araç değil hatta benim de şurasını keşke şöyle yapsaydık dediğim yanlar oluyor ve halen şu an üzerinde çalışıyorum ve sürekli en güzel nasıl olur bunun hesapları içerisindeyim ,bir yandan biniyor ,diğer yandan boş kaldığımda uğraşıyorum sonuçta bu iş hobim benim...
bundan sonraki projem de bu işlerin üstadı bir insan olarak sen ve senin gibi bu işin ilmini almış sevgili arkadaşları tanımaktan onur duyarım ... hem karada ,hem baraj ve göl sularında yol alabileceğim bir araç yapmayı düşünüyorum , ve bunu kötüde olsa yapacağım, çünkü benim en büyük kafamı rahatlatan iş bu başkası değil...
olacakmı olduğu kadar ama suda yüzebilecek,ve aracımdan inmeden karadan aynen devam edebileceğim bir araç ,bu hayal değil elin avrupalısı bunu yapıyor açıkçası onlar yapıyorsa bunu bizde yaparız
inşallah bir gün bahsettiğim araç hakkında da tartışmayı allah bizlere nasip eder sağlıcakla...
*Forumdaki İkinci Aynı İlan Bu
Fakat Güzel Olmuş![]()
Kısaca benim gözümde RAHATSIZ olduğunu kabul ettin sanırımİnşallah sizin oralara yolum düştüğünde bir çayını için o SAÇMA makineni kullanma imkanım olur. Sen inandığın yoldan sapma. Gem vuran çok olur. Kimse için değil kendin için birşeyler yapıyor ve bundan haz alıyorsan ne mutlu sana. Çalışmalarının devamını dilerim.
bu işlere gönül vermiş bir insan olarak zaten maddi bir beklentim yok saçma bir alet fakat bana vermiş olduğu zevki ancak ,yine benim gibi saçma bir alet yapan arkadaşım anlayabilir ,
heleki cadede, doğada gezerken bir takım insanlar gördüklerinde neyle karşı karşıya olduklarının şaşkınlığını yaşarken, aracı kullanmanın verdiği zevki ne parayla nede başka fabrikasyon bir araç kullanarak alamazsınız ancak böyle saçma bir alet yaptığınızda benim aldığım zevki anlayabilirsiniz ki, bu zevkin en büyüğüde bir şeyleri başarabilmiş olmanın mutluluğudur ve buda gerçekten azim ve inanmakla oluyor gerisi boşş..
Bir gecenin geç saatinde turşu gibi eve gelip ,rüyamda konuşarak,eşimden resmen lokma takımını uzatmasını istemişim , sabah uyandığımda bana söylüyor ,sen diyor dün gece ne lokmasından bahsediyordun,benden lokma takımı istiyordunbaşka bir şey söylemiyorum bu konuyla ilgili
yorumun için teşekkür ederim her zaman beklerim başım üstüne...