Merhaba, 23.03.2011 itibarı ile Fiddle alarak yollara çıktım. Forum'da ki değerli görüşleriniz doğrultusunda aldığımı bilmenizi isterim. Sorum ve sorunum ayna görüş açısı. Boyum 1,83 ve ayna seviyesi benim için yeterli değil. Aldığım servis daha yukarı ayarı olmadığını belirtti. Bildiğimiz bir usta varsa giderek daha uygun bir uzunlukta ayna taktırmak istiyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
aynalar küçük ve yuvarlak olduğu için arka görüş açısında zaman zaman sıkıntı yarattığını ilk baştan ben de yazmıştım. ama ayarında bir sorun yok, ayna kollarını ileriye doğru ayarlayıp aynaları içeri doğru biraz çevir.
benim boyumda 1.78 ayar konusunda sıkıntı yaşamadım ancak burada trafik çok kalabalık ve Allaha emanet olduğu için daha büyük ve arkaya tamamen hakim uzun kollu bir ayna bulamadığımdan hala eski aynalar ile idare ediyorum.
kısa kollu aynalar yanlara doğru açılmadığı için işe yaramıyor.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:37 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:24 ----------
Merhabalar,
Bazı web siteleri ve forumlarda, ilerleyen km lerde ciddi vibrasyon sorunu, bir de arka tekerlekte hava kaçırma sorunu olduğunu okudum. Bu konuda benzer sorunlar yaşayan oldu mu ? Bir de fiyatı biraz daha fazla olan Fıddle II S modelinin ilk Fıddle modeline göre farkı, artı ve eksileri konusunda biraz daha bilgi alabilir miyim ? Bahsettiğim sorunlar bu modelde de var mı ? Yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler ...
benim motor ithal gelenlerden ben yılda 1-2 defa takımı taklavatı alır ne kadar vida, civata varsa kendim yoklar sıkarım, yağlanacak yerleri temizler ve yağlarım.
ve hiç bir sıkıntı yaşamadım, izmirde motoran tarafından üretilenlerde bu sıkıntı var diye forumda bir iki yerde okumuştum ama neticede onunda arada bir kullanıcı tarafından bakımı yapılırsa bir sıkıntı yaratmaz.
tekerlerden hava kaçırma olayı yok ancak burada olduğu gibi çoğu yerde tek ya da iki kişi ile kaldırım ve orta refüjlerden atlarken ön ve arka tekerler kaldırım taşlarına vurarak çıktığı için çarpmanın şiddetine göre o esnada bazen bir miktar lastik yanaklarından hava kaçırabilir bu da normaldir.
park halinde iken veya normal kullanımda hava kaçıranını duymadım.
II S ler aynı motor yalnız seramik silindirli ve arka çanta selesi boyalı metal değil aliminyum alaşımdan.
ama bu kadar fiyat farkına değmez.
bu motorun bana göre tek hatası var tüm taiwan malı motorlarda olduğu gibi amortisörleri sert ve bozuk zeminlerde biraz sekiyor ve rahatsız ediyor.
onun haricinde, yakıt, sürat,yol tutuş vs. her şeyiyle verdiğin parayı hak ediyor.
şu ara fiyatları da 3.000 liraya düşmüşken alınası bir motor.