bence varyator taraflarinda bi sorun olabilir debriyaji soktur baktir bugun benim benzer bir sorunumu nedeni debriyaj cikti
Ben hava filtresini açık kullanıyorum. 1 hafta oldu takalı. Benzin filtresi standart mıdır yoksa her motora göre farklı mıdır? Benim motorun parçasını bulmak biraz zor. Hele ki Edirne'de. Cevabınızı bekliycem ona göre benzin filtresi soralım sanayide.
Benzin filtresi hemen hemen tüm motorlarda. Yağ filtresine benzer fakat dışı plastik camla kaplıdır. Ortalama olarak bi kola kapağından az daha uzun ve biraz daha dardır. (Bu örnek önümde kola şişesi olmasından kaynaklandı galiba :mrgreen![]()
Arkadaşlar benzin filtresini değiştirdim. Tabi değiştirincede bakalım düzelmiş mi diye çıktım yola fakat hayal kırıklığı sorun devam ediyor. Motorcuya götürdüm derdimi anlattım, kavramada bir sorun olabilir varyatörü açıp bakmak lazım ne olduğunu anlamak için dedi. Bin bak bakalım anlayabilicek misin dedim gitti geldi. Anlayamadı tabi haliyle sorunu. Başka önerisi olan varsa paylaşsın bizimle. Şimdiden teşekkürler.
Arkadaşlar benzin filtresini değiştirdim. Tabi değiştirincede bakalım düzelmiş mi diye çıktım yola fakat hayal kırıklığı sorun devam ediyor. Motorcuya götürdüm derdimi anlattım, kavramada bir sorun olabilir varyatörü açıp bakmak lazım ne olduğunu anlamak için dedi. Bin bak bakalım anlayabilicek misin dedim gitti geldi. Anlayamadı tabi haliyle sorunu. Başka önerisi olan varsa paylaşsın bizimle. Şimdiden teşekkürler.
Hadi yaa :salut:
Hava filtreni temizledin mi ? Çok düşük bir ihtimal tabi ama denemekte fayda var derim
Bujiden değil hava filtresinden değil benzin filtresinden değil e neden bu sorun yau !
Buji kablolarına baktın mı ? Tam takılmayınca yada ters takınca ondanda gaz kesebilirmiş diye duymuştum benim motorun sorununu araştırırken
karbüratör temizliği gerekebilir. aynı sebebten dolayı motorumu iki saat önce ustaya bıraktım :rendeer:
bende de benzer bir sorun vardı benimki de şu anda ustada parça bekliyoruz... karbüratör komple değişecek....
yüksek devirlerde giderken çekişinde çok bariz gidip gelme oluyordu makinada
benim öyle oldu kardeş. fiyatına baktım 430 lira tabi garantiye girdiği için bu kadar rahat konuşuyorum ama inşallah senin sorun benimki gibi değildir.