çaresizim çaresiz !!!

herkese merhaba arkadaşlar benim sorunum motorumun stop etmesi ilk çalışmada sorun yok ama çalıştırıp yürükten bir kaç dakika sonra duruyor ve basıyorum basıyorum tekrar almıyor bir süre bekliyorum (30 dk) basıyorum yine çalışıyor daha önce defalarca ustaya gösterdim görmeden bilemem diyenler (her zaman yapmıyor ) bujiden deyip buji değiştirenler elimde 5 6 tane buji oldu :) karbüratöre de baktırdım bişey yok dediler ama bir gerçek var benim böyle bir sorunum olduğu bu kötü durum beni motosikletten soğutacak önrilerinizi bekliyorum

eger beyin denilen cihaz bunlarda da varsa onu değiştirmeni avsiye ederim . cunki ateşleme olayında faydası oluyo diye biliyorum beyni değiştir iş cözülür

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
gittiğin ustalar hiç rölantiyi arttırmayı denediler mi?

rolantiyi arttırdım ama sorun hala devam ediyor

dostum motorunun benzin hortumunu sök musluğun altından çıkar bak benzinin gelmesi nasıl kesik kesikmi yuksa akışı normalmi,eğer imkanında varsa benzin musuluğunu sök temizle deponu kontrol et.sorununun elektrık oldugunu sanmıyorum dedıklerımı bir yap tekrar yaz bakalm yardımcı olmaya çalısıcam.:cat:

ateşleme ve yakıt sistemini elden geçir.. ama zamanını alır bu işlem

Aynı problem bende de oldu! motor ara-sıra tekliyordu, benzindendir diyordum. sonra biryerde stop etti, ateşleme durdu. CDI(beyin) değişti sorun çözüldü. başka birgün tekrar ateşleme gitti. Bu sefer ateşleme sisteminin bütün elemanlarına baktılar(ölçmeden başka parçalar deneyerek) ateşlemenin zayıf olduğu görüldü. sorun Statörde dediler sonra nasıl olduysa motor çalıştı 500 km falan yaptım. bugün motoru bir çalıştırayım dedim, yine çalışmadı. yarın servise göndercm -malum bacak iyileşmedi- ne gerekiyorsa yapsınlar.

ben benzın otomatıgınden yaşadım aynı sorunu. bır dene ıstersen 10 lıra benzın otomatıgı. denemeye deger..

** Manifolt hava alıyor çatlak vardır
** Statör ölçümü yaptır
** Benzincini değiştir
** cdi/bobin/statör yollarına baktır gerekirse değiştir
++ statör mıknatısa çarpar enerji kesik gelir ateşleme yapmaz

** Manifolt hava alıyor çatlak vardır
** Statör ölçümü yaptır
** Benzincini değiştir
** cdi/bobin/statör yollarına baktır gerekirse değiştir
++ statör mıknatısa çarpar enerji kesik gelir ateşleme yapmaz

manifolt sağlam orjinali plastikti 2 kez kırıldı şu an aliminyum taktırdım
benzincimi değiştirdim
statör dediğiniz şeyi bilmiyorum onada baktırayım
statörün mıknatısa çarpması olayı nedir onuda anlamadım yardımlarınız için çok sağolun

@işçi arkadaşım topic ini işgal ediyorum ama kusura bakma:) benim problem çözüldü. Buji yi değiştirdiler çalıştı. Çıkan buji daha 500km lik. Ama simsiyah:) karbüratörü ayarlamaya çalıştılar, ısrar etmemle temizlemek için söktüler, iğneyi tutan segman çıkmış!.. Iğne de eğilmiş, uygununu bulamadılar, maalesef karbüratör değişti. Gitmişken subap ayarı da yapıldı, motor saat gibi oldu:)
Yanlış anlaşılmasın hala iyileşemedim. Yatışa devam.

Benzin deposunun kapağında havalandırma deliği bulunur. Görevi depodaki benzin azaldıkça ortaya çıkan boşluğun vakum etkisi yaratıp karbüratöre giden benzini kesmemesidir. Bu delik zamanla yağmur çamur ve tozdan tıkanabilir. Tıkandığında tam da bu tarife uygun şekilde sorun çıkarır.Kontrol etmekte fayda var.

@işçi arkadaşım topic ini işgal ediyorum ama kusura bakma:) benim problem çözüldü. Buji yi değiştirdiler çalıştı. Çıkan buji daha 500km lik. Ama simsiyah:) karbüratörü ayarlamaya çalıştılar, ısrar etmemle temizlemek için söktüler, iğneyi tutan segman çıkmış!.. Iğne de eğilmiş, uygununu bulamadılar, maalesef karbüratör değişti. Gitmişken subap ayarı da yapıldı, motor saat gibi oldu:)
Yanlış anlaşılmasın hala iyileşemedim. Yatışa devam.

gözün aydın bennim sorunda bir düzelse de çıkıp gezsem ama bu ara çok yoğun çalışıyorum motorla ilgilenicek vaktim yok kardeş tam iyileşmeden binme sen aman ha :) tekrar geçmiş olsun

Sorunun büyük ihtimalle sübaplardan kaynaklanıyo sübaplarının ayarı yok ve uzun süre bole gezdiysen orta kapagıda aşındırdığından kompresyon yapmıyo alet ve stop ediyo o kadar uzun süre calısmıyo çünkü siboplar soğumuyo soğuyunca bi nebze ayar geliyo bida çalışıyo yine aynı motorun sesinde bi değişiklik var ama çözemiyosun bunları bende yaşadım sorun büyümeden git açtır orta bloğunu ve sorun çözülsün bence ateşleyicinede baktırmanda fayda var hayırlı sürüşler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar