herkeze selam beyler...ben mehmet ..2008 yılında bi motor ilgimi cekmişti.. adının kanuni tiger 250 olduğunu öğrendim google girdim bu site çıktı üye de oldum yol canavarı başlıklı bir topic vardı.. ki hala belki vardır..motoru öven arkadaşların satırlarını okudukça heyecanlanıyordum (heyecanlandıkca okuyodum) 50-60 sayfa okuduktan sonra o motoru ne pahasına orsa olsun almaya karar vermiştim...motoru öven arkadaşların yazdıklarına göre ; bende bıraktığı izlenim şuydu "allahım ne kadar şanslıyım böyle bir motordan haberim oldu" sıfırı ozaman 4500 civarı idi 2006 model bulmuştum bitane 2200 e almıştım çantalar püsküller xenon stop taktım ona süsledim özenle, gören bayılıyodu çok heybetli bi motordu.. ama sonra sonra ters giden bişeyler vardı 250cc yolcanavarı motorumla 90 ı geçince rahatsız oluyodum bi türlü basamıyordum gaza akmıyordu bi türlü yolda ...şehir içinde ise eziyet gibiydi öyle ağırdıki 2 kez kavrayamadığım için düştüm oysaki önceki motorum olan 150 lik k..kırık scooterla 120 yi gördüğümü hatırlıyordum.. sonradan "vibrasyon" diye bişey varmış o nu öğrendim bir kaç hafta sonra bir delikanlı yanıma geldi abi ben bu motorun servisinde 3 yıl çalıştım "5 para etmez motor keşke bunu almasaydın" demezmi önce inanmadım tabi konduramadım ama sonra herşey netleşti..söylenenler bir bir çıkmaya başladı keyfim kaçmıştı bi kere.. 2200 e aldığım motoruma 500 de heves ile aksesuar yaptıktan sonra 3 ay sonra 1800 e zor sattım ist. dışından gelip aldılar ..4500 verip sıfır alanları düşünüp kendimi teselli etmiştim.hazmı zor oldu hocam...
bu motorun ilk fotolarını gördüğümde özellikle egzos kısmına bayılmıştım hayalimdeki yamaha 600 F i hatırlatmıştı... ancak öyle tahmin ediyorum ki : eğer çin motora bineceksek 150 cc tercih edilmeli... daha az risk demek şikayeti masrafı her zaman daha az ..250 cc güç herkeze heyecan verir tamam hayal dünyamız da çok geniş ama biz 5000 e kıyıp alıcazda o bize ne vericek...150 cc ile arasındaki fark ne olucak 20 km daha hızlı gitmesi mi? sadece
şu topic i 30 sayfa okudum gözlerim mahvoldu ama kah kahkaha attım

(aramızda cem yılmaz tadında arkadaşlar yok değil süperler ) kah dikkat kesildim ancak anladığım özetle : 2500 e MC-150 yi denerim ama bu motoru önce yollarda bi görmem lazım...bu motor su soğutmalı ...ve yanlış okumadıysam hararet göstergesi yok dedi bi arkadaş ...bide anladığım kadaryıyla hala bi şamandrayı adam gibi yapamamışlar demkki onda da aynı yarım depo benzin den sonra ibre kalkar nerde kaldı yeni nesil kalite ..e yani MC yi 2500 e alırım 2000 e 1750 ye satarım zararım 750 olur ..ama bunu 5000 e alırsam 2. EL 3500 e 3000 e satarım zararım 2000 olur...