Mondial Mondial 150zc Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

arka süspansiyonu verim sana ybrne tak seninkinin ama boyu kısaysa veririm:cherry::cherry::cherry:

bu arada ebubekir ön kısım sürtmüyo ama sıyırıyo yarın orayoda kestimmi sıkıntı yok:queen:

eyvallah...
emre kısalttın sonunda he..
güzel olmuş ellerinize sağlık...
bende ekzozun tüpünü temizledim pırıl pırıl oldu çarşamba takacağım inşaAllah...

tamam aga şu mangal muhabbetinde yaparız birşeyler...
ulaa karnımda aç varya hemde nasıl....
şu mangalı halledelim aga:)

arkadaşlar selam.

Kusura bakmayın forumu takip edemiyorum.
Ya az önce çok kötü birşey oldu iki kişi giderken motor birden gaz yemedi yani yavaşladı az az yedi öyle çektim kenara ve baktım hafif gaz verince metal sürtünmesi gibi bir ses geldi dedim heralde yağ falan az

ama sonra baktım ki o motorun üstündeki siyah kutu yani sanırım karbüratör den pis bir yanık kokusu gibi birşey şuan çok korkuyorum sizce nedir durum?

arkadaşlar selam.

Kusura bakmayın forumu takip edemiyorum.
Ya az önce çok kötü birşey oldu iki kişi giderken motor birden gaz yemedi yani yavaşladı az az yedi öyle çektim kenara ve baktım hafif gaz verince metal sürtünmesi gibi bir ses geldi dedim heralde yağ falan az

ama sonra baktım ki o motorun üstündeki siyah kutu yani sanırım karbüratör den pis bir yanık kokusu gibi birşey şuan çok korkuyorum sizce nedir durum?

hemen panik yapma motor şimdi nerde tekrar çalıştırmadan yağını konrol et varmı yoksa piston sarmış olabilir. ama eğer yağ varsa ayak marşıyla bas bakalım kolaymı dönüyor zormu çalışırsa en yakın servise gitmeni tavsiye ederim subablarda sorun olabilir veya en basitinden benzindeki pislik karbüratörü tıkamıştır. yanık kokusuda nerden geldiğini burdan bir şey diyemem bakmak lazım.. geçmiş olsun:cat:

bende 3 gündür plaka ile uğraşıyorum arka çmaurluk kuyruk kırıktı dün sinirlendim çıkardım attım şimdi sap gibi plaka elimde kaldı :D işin komik yanıda buradaki servislerde bu malzemeler yok. bi ara buluşmada nasip olursa becerikli arkadaşlarrın yardımı ile benim zc yi adam ederiz inşallah.dış görünümü kötü biraz. ayrıca yağ değişiminide buradaki arkadaşların yardımı ile öğrendim fakat yağ almaya kalksam 1lt 19 lira. ama serviste değiştirtsem 20 lira. diyorum kendi kendime 1 lira için uğraşmaya değer mi. servisteki yağ ile yeni alacağım yağ arasında büyük bi fark olurmu?

Emre sağol ya.. abi valla motor rölantide düzgün çalışıyor yani biraz koku yapıyor ama düzgün gibi..

Benim tahminim karbüratörde bir sorun var gibi :s yağını kontrol ettimde yağ çubuğundan pek anlayamadım :s ama yağ var gibi görünüyor.

Birde bana servis 15 km gibi bi uzaklıkta nasıl götürücem :s

Bu arada o dediğim motorun üstündeki siyah parça sanırım hava filtresi kompleymiş ordan geliyordu yanık kokusu :s

Yanık kokusu değilde o ses canımı çok sıktı :(

bende 3 gündür plaka ile uğraşıyorum arka çmaurluk kuyruk kırıktı dün sinirlendim çıkardım attım şimdi sap gibi plaka elimde kaldı :D işin komik yanıda buradaki servislerde bu malzemeler yok. bi ara buluşmada nasip olursa becerikli arkadaşlarrın yardımı ile benim zc yi adam ederiz inşallah.dış görünümü kötü biraz. ayrıca yağ değişiminide buradaki arkadaşların yardımı ile öğrendim fakat yağ almaya kalksam 1lt 19 lira. ama serviste değiştirtsem 20 lira. diyorum kendi kendime 1 lira için uğraşmaya değer mi. servisteki yağ ile yeni alacağım yağ arasında büyük bi fark olurmu?

parçalar aslında çoğu serviste bulunuyor sana yakın en büyük bayiye gitmen daha iyi olur. buluşma düzenlenirse bizde akıl veririz tabi:cherry: ayrıca serviste ama castrol koyduklarını sanmıyorum onun için kendin gidip bpden castrol alıp gitsen bu seferde yağ değişimi için en az 5 lira alırlar ona göre kendin değiştirmek daha mantıklı:cat:

parçalar aslında çoğu serviste bulunuyor sana yakın en büyük bayiye gitmen daha iyi olur. buluşma düzenlenirse bizde akıl veririz tabi:cherry: ayrıca serviste ama castrol koyduklarını sanmıyorum onun için kendin gidip bpden castrol alıp gitsen bu seferde yağ değişimi için en az 5 lira alırlar ona göre kendin değiştirmek daha mantıklı:cat:

yağ değişimi 20 lira alıyorlar.herşey dahil. dediğin gibidir büyük ihtimalle sıradan birşey koyuyordur. ben motoru ikinci el almıştım. ucuza aldığımdan ve öğrenmek için aldığımdan pek önemsemedim dışını birazda ben dağıttım. ayaklık ve torpidonun olduğu kısımlar kırık. yenisi pahalı geliyor ama oralar için birkaç çözüm buldum. biraz çeki düzen vermek istiyorumbuda tek başıma olmuyor.

yağ değişimi 20 lira alıyorlar.herşey dahil. dediğin gibidir büyük ihtimalle sıradan birşey koyuyordur. ben motoru ikinci el almıştım. ucuza aldığımdan ve öğrenmek için aldığımdan pek önemsemedim dışını birazda ben dağıttım. ayaklık ve torpidonun olduğu kısımlar kırık. yenisi pahalı geliyor ama oralar için birkaç çözüm buldum. biraz çeki düzen vermek istiyorumbuda tek başıma olmuyor.

en kolay plastik onarımı fiber ve polyester macunla yapılıyor sende yapabilirsin. sadece kırılan yer kadar elyaf, polyester ve polyester için sertleştirici alırsan yaparsın ensonda macunu çeker kurutur zımpara ve boya yeni gibi olur sadece bu malzemeleri alırken sorsan zaten tarif ederler nasıl yapılcağını:cherry:

ama el becerin yoksa hiç bulaşma derim tabi yoksa dalga dalga yamuk yumuk bi şey olmasın:rendeer:

of yaa canım çok sıkıldı bu olaya :( tam sigortayı yaptırdım havalar düzeldi sezon açıldı derken olcak şeymi bu of ulan of :pale: :pr:

Arkadaşlar fazla bir masrafı varmıdır yaa?

:D evet bende bu tarz birşey düşünmüştüm. ben silikon ile çatlakları kapatmayı düşündüm üzerine bu kaykayların üzerindeki kaymaz malzeme var ondan. ama senin fikrin daha iyi malzemeleri biliyorsun sonuçta. dediğim gibi buluşma olursa olduğu zaman bilen arkadaş bi bakar derse masrafa değmez uğraşmam. lakin ayaklıklardan ziyade birde boya düşünüyorum ki güzel olacağına inanıyorum.. jantlar siyah motorun gri yerleri sarı plastik parçalar siyah şeklinde.sarı limon sarısı.orjinalden uzak birşey olsun istiyorum.biraz masraflı olur ama istediğim gibi birşey olur. verdiğin bilgiler içinde sağol..:D

---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:18 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:16 ----------

of yaa canım çok sıkıldı bu olaya :( tam sigortayı yaptırdım havalar düzeldi sezon açıldı derken olcak şeymi bu of ulan of :pale: :pr:

Arkadaşlar fazla bir masrafı varmıdır yaa?

arkadaşım öncelikle geçmiş olsun. http://www.ugurmondialyp.com bu sitede parça fiyatları var en azından kafanda bi rakam olur diye düşündüm.

ya ben kafadan 1oo lira gider diyorum ama hayırlısı artık :D

Abi kafayı yicem yaa tam arkadaşla bi sahil havası yapalım dedik ulan olcak şeymi bu of :(

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar