viraj ve dönüşlerde yatmak...ss

Mersin İl Temsilcisi
şaka gibi topik.
rr a binip chopper gibi mi kullanıyorsun yani
ahahahahha

pekiii, sen chopper dediğin ( önce tarzını bil ) cruiser model motosikletini gerçek bir cruiser gibi mi kullanıyorsun? :farao::bounce:

toplam yol tecrüben uzun ve kısa olarak kaç km?
bir defalığına yola çıkıp yolda kaç lastik eskittin de sağ salim geri döndün?

herkes şapkasını önüne alıp düşünüp öyle yazsın beyler.
hiç kimse kendisiyle dalga geçilsin diye başlık açıp başında cevap beklemez...

hiç birimiz anamızın karnında öğrenmedik!!!

Son düzenleme:
nedense bazı arkadaşlar olayı, benim güçlü bi motorum yok ama şahane viraja yatarım senin paran çok beygir gücün yüksek ama beceriksizsin ancak düz gidiyorsun demeye getirmeye bayılıyorlar.

ama bence sizin sakin olup gerçekten söyleyecek şeyi olanların ve bunları ego tatmini için değil gerçekten paylaşımcı oldukları için söylemek isteyenlerin tavsiyelerini dinlemeniz gerekir

Topic sahibi konuyu kapatmamız için ısrarla şikayet maili atıyor.Fakat kendisinden ricamız konunun açık kalması için rıza göstermesi.
yürekçe çok iyi bir konuya değindi bu konu sayesinde doğru bilinen yanlışları tartışabiliriz.
Ben bu sebeple konuya müdahale etmek istemiyorum.
Topic sahibinden'de ricamız konuya iyi tarafından bakıp ihtiyaç duyacağı bilgileri alabilmesi,böylece diğer arkadaşlara'da vesile olmasıdır.

Son düzenleme:
Bu başlığa ikide bir giriyorum yararlı birşeyler yazılmışsa iki satır nasiplenelim diye :)

Ama arada neredeyse sabote amaçlı yazılar işin tadını kaçırıyor. Bir de üstüne konu sahibi gereğinden fazla alınganlık yapınca tam oluyor :)

Arkadaşımız motosikleti almış ve öğrenme amaçlı soru soruyor işte... bilgi paylaşımı ve birşeyler öğrenmek için bundan daha güzel fırsat olur mu? O da öğrenecek, öğrenmeye ihtiyacı olanlar da.

Maydonoz olmayın kardeşim, olan olmuş, motoru almış, arkadaşın teoride de olsa bilgiye, eğitime ihtiyacı var. Konu hakkında yararlı bilgiler verecek dostları da arada kızdırmayalım.

bence bu konu tartışılmalı.
neden mi?
bildiğimizi sandığımız şeyi öğrenmemiz imkansız-mış....

mesela sinan, kıvırmaca ile kontra arasındaki farkı atahualpanın uyarısı sayesinde tekrardan araştıracak.
bir başka kllanıcı, bir başka şeyi söyleyecek ve belki o zaman ben dikkat etmediğim şeyin farkına varacağım.
bir aşka yeni başlayangelip bu başlığı okuyacak, öğrenecek, öğretecek...
fikir alış verişi yapak bence iyidir.
ama yorumcular daha şimdiden hiç kimsei gömmesin :)
elbette ki hemen hepinizi tanıyorum, iyi niyetli cümleler kuruluyor ama burada iletişimin %30'u, yani sadece kelimeleri kullanıyoruz. belki ses/mimik de katılsa sonuç değişecektir.

hadi, baştan alalım.
mesela, ben ilkay abinin(coq) söyleyeceklerini çok merak ediyorum.

çünkü, çok yakında tarz değişikliğine gidip ss düşünmeye başladım :)

helal olsun yürekçe....

gayet iyi niyetli olarak birşey soruyorum...yaptığım yanlışları kabullenerek soruyorum üstelik...hangisinden başlamalıyım topikli 50 forum mesajı ve sonrasını okudum merak etmeyin :SSSS tüm paylaşımların da iyi niyetli olduğundan eminim ama bu konu ile ilgili 1 ay önce topik açmışlığım da var eleştri almışlığım da var...sorduğum konu...başlık ve ilk mesajda detaylı bir şekilde anlatılmaktadır.....

deyin ki şunu oku şunu izle...

ne demek istediğim açık...herşey için tşk....yürekçe ayrıca tşk

Mersin İl Temsilcisi
aklın yolunu kullanalım :)

teror, prs_bacteria teşekkürler :)

bu tip konularda konu açıldığı zaman .. aynı zamanda bünyeyide eleştirilere açmak lazım ;) kullanıcılar yorum yaparken profili dikkate alıyorlar sonuçta , yorum nedeniyle kimseye kızamayız :) değerli hocam ilk motor için 600rr biraz büyük bir seçim ... heleki 500 km tecrübe olayı yorumları keskin hale getirecektir !!! Kızmaya gerek yok , nasılsa aynı şehirdeyiz ve tanıştık ... sen bana ulaş , elimizden geldiğince yardımcı olalım .... kimse anne karnında öğrenmedi bu işi nihayetinde sende öğreneceksin :D cumartesi ve pazar günü işin teorik kısmıyla başlayalım , sonrasında birlikte yol yaparak pekiştiririz ... kendi kendini izleyerek cesaretin artacak ve sonrasında durumu tamamen kavrayacaksın .... sorun değil ;)

Motosikleti
750x
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
pekiii, sen chopper dediğin ( önce tarzını bil ) cruiser model motosikletini gerçek bir cruiser gibi mi kullanıyorsun? :farao::bounce:

toplam yol tecrüben uzun ve kısa olarak kaç km?
bir defalığına yola çıkıp yolda kaç lastik eskittin de sağ salim geri döndün?

herkes şapkasını önüne alıp düşünüp öyle yazsın beyler.
hiç kimse kendisiyle dalga geçilsin diye başlık açıp başında cevap beklemez...

hiç birimiz anamızın karnında öğrenmedik!!!

Zamanla ögrenirim diyen ve spor motosiklet kullanan arkadaslardan su an yasayan bir tane bile yok sevgili kardesim.
Maalesef ögrenecek zamanlari olmadi.
Ustteki yazdigimi ciddiye almayacaksin biliyorum ama bu gerçek.

Hatta biz daha önce de akil danismis acemi arkadaslari uyardigimizda, ne var yahu ben de sunla basladim falan deyip örnek olmaya çalisan kardeslerimizi dahi kaybettik.
Hatta bunlardan bir tanesi kendini geistirmek için sabah aksam çalisiyordu ve bu forumda motosiklet kullanan bir çok kisiden daha iyi seviyeye gelmisti.

eger sakin olmayi becerebilirsen, bir kaç önerim olacak.

Bekledigim yorumlar tam olarak bunlardi aslinda.
Yukarida yorumlarini belirttigim kisiler benim yakindan takip ettigim iki insan..
Bu sahislarin yaptiklari elestiriler hep kabul edilebilir tarzdan geliyor bana.
Kırıcı ve rencide edici cümlelerden uzak.

Bunlarin disinda yapilan yorumlar cok acimasizca ve ''dediğim dedik, caldigim düdük'' türden.. ,

İsmi lazim degil..
Bir arkadasimiz yaptigi elestiriye karsilik ''E öl o zaman bilader'' diyebilecek kadar acimasiz bi yorumda bulunmus. Sanki karsisindaki can düsmani :)

Benim inandigim bir gercek varki : Bir cogumuz motosikletleri burada yazilan cizilenler gibi kullanmiyoruz, eger oyle kullansaydik motosiklet kazalari sadece dis etkenler tarafindan gerceklesmis olurdu.

Bazi arkadaslarimiz tecrübeli oldugu konularda bilgi ve birikimlerini aktarirken cok acimasiz ve kirici davraniyor. Ne yazikki bu sekilde kimseye birsey ogretemezsiniz. Aksine insanlar sizlere daha cok antipati ile yaklaşacaktir.

deyin ki şunu oku şunu izle...

sana donald duck olarak bilinen asıl ismi reşat arbaş olan abimizin kitabını tavsiye edebilirim.
kitabın ismi 'motosiklet teorisi'kitap kolay ve anlaşılır.
internetten sipariş edebileceğin bir çok yer var.
sana yardımı dokunacağına inanıyorum.

Mersin İl Temsilcisi
bu tip konularda konu açıldığı zaman .. aynı zamanda bünyeyide eleştirilere açmak lazım ;) kullanıcılar yorum yaparken profili dikkate alıyorlar sonuçta , yorum nedeniyle kimseye kızamayız :) değerli hocam ilk motor için 600rr biraz büyük bir seçim ... heleki 500 km tecrübe olayı yorumları keskin hale getirecektir !!! Kızmaya gerek yok , nasılsa aynı şehirdeyiz ve tanıştık ... sen bana ulaş , elimizden geldiğince yardımcı olalım .... kimse anne karnında öğrenmedi bu işi nihayetinde sende öğreneceksin :D cumartesi ve pazar günü işin teorik kısmıyla başlayalım , sonrasında birlikte yol yaparak pekiştiririz ... kendi kendini izleyerek cesaretin artacak ve sonrasında durumu tamamen kavrayacaksın .... sorun değil ;)

bir iş bulsam, ilk fırsatta malatyaya süreceğim vallahi.
güzel bir seyahat olurdu bence.
kısmet diyelim.
ama siz beklemeden gelin :wiinkk:

Topic sahibi konuyu kapatmamız için ısrarla şikayet maili atıyor.Fakat kendisinden ricamız konunun açık kalması için rıza göstermesi.
yürekçe çok iyi bir konuya değindi bu konu sayesinde doğru bilinen yanlışları tartışabiliriz.
Ben bu sebeple konuya müdahale etmek istemiyorum.
Topic sahibinden'de ricamız konuya iyi tarafından bakıp ihtiyaç duyacağı bilgileri alabilmesi,böylece diğer arkadaşlara'da vesile olmasıdır.

forum' un amacı da budur zaten.... ama....3 sayfa cevap yazıldı -emre-niin emeği sinan'ın paylaşımı ve yürekçenin desteği dışında sadece eleştri aldım...yürekçenin de dediği gibi kimse anasının karnında öğrenmedi...şimdiye kadar herşey ile ilgili forumlardan çok şey öğrenegeldim 2 teker dışında...olumlu ve mantıklı paylaşımların öncelikle bana ve benden sonra bu konuyu okuyan arkadaşlarıma faydası olması dileği ile.......

Bu başlığa ikide bir giriyorum yararlı birşeyler yazılmışsa iki satır nasiplenelim diye :)

yararlı birşey varsa yazınız yada maydonoz olmayınız...

Arkadaşımız motosikleti almış ve öğrenme amaçlı soru soruyor işte... bilgi paylaşımı ve birşeyler öğrenmek için bundan daha güzel fırsat olur mu? O da öğrenecek, öğrenmeye ihtiyacı olanlar da.

arkadaş motoru almış ama yanlış yapmış tanımasamda insan olması yeterli , virajdan önce öğrenmesi gerekenleri belirlemeli ,

Maydonoz olmayın kardeşim, olan olmuş, motoru almış, arkadaşın teoride de olsa bilgiye, eğitime ihtiyacı var. Konu hakkında yararlı bilgiler verecek dostları da arada kızdırmayalım.

sizi biliyorum ve takip ediyorum ilk defa yorumunuza tepkiliyim , kafanıza göre kimseye ot muamelesi yapamazsınız , üzerime alındığımdan değil özeleştiriye açık olmanız sebebiyle yazıyorum ve 600 cc aldım o beni kullanıyo topiklerine sakın birşey yazmayın unutmam :bounce:

malatyalı arkadaşın kalkış duruş frenaj arka fren vb. teknikleri okuyup geliştirmesi gerekli çünkü özelden attığı mesajdanda anlaşılacağı gibi yolun çok başında teşvik etmeniz sorun yaratabilir.

prs_bacteria' Alıntı:
1o metre gidiyordum o zamanlar haklısın :) ama 500 km gittim sonrasında...bir daha gideyimmi o 10 metreyi :pPPP

Yukarida yorumlarini belirttigim kisiler benim yakindan takip ettigim iki insan..

Bunlarin disinda yapilan yorumlar cok acimasizca ve ''dediğim dedik, caldigim düdük'' türden.. ,

İsmi lazim degil..
Bir arkadasimiz yaptigi elestiriye karsilik ''E öl o zaman bilader'' diyebilecek kadar acimasiz bi yorumda bulunmus. Sanki karsisindaki can düsmani :)

Benim inandigim bir gercek varki : Bir cogumuz motosikletleri burada yazilan cizilenler gibi kullanmiyoruz, eger oyle kullansaydik motosiklet kazalari sadece dis etkenler tarafindan gerceklesmis olurdu.

Bazi arkadaslarimiz tecrübeli oldugu konularda bilgi ve birikimlerini aktarirken cok acimasiz ve kirici davraniyor. Ne yazikki bu sekilde kimseye birsey ogretemezsiniz. Aksine insanlar sizlere daha cok antipati ile yaklaşacaktir.

:cat::cat::cat:

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Virajda yatmakmı istiyorsun .

Peki sen kaşındın benden günah gitti eğer aşağıda yazılanları teoriden pratiğe taşımaya becerebilir ve hala hayatta kalırsan sevinirim.

- Viraj karşında üzerine üzerine geliyor

Adım 1. Virajı oku , hızını ayarla (viraja yaklaşım hızını nasıl belirleyeceğin detaylı olarak forumda var onu bulmalısın)

Adım 2. Hızın tamam şimdi uygun vitese geç (uygun devir / vites kombinasyonu ile ilgili konuları bul ve oku)

Adım 3. Hız vites tamam artık viraja yatabilirsin. Gidonu gideceğin yönün tersine doğru itmeye başla , yanlış duymadın "tersine it" buna kontra tekniği denmekte (korkma korkma motor düşmüyor sadece yatıyor)

Adım 4. Motor yatmaya başladığı andan itibaren hızın dramatik şekilde düşmeye başlayacak şimdi "destek gazı" açmalısın yoksa bir süre sonra iyice yatıp asfalt ile tanışacaksın.

"Destek Gazı" işte bütün olayın özü burada . Eğer altındaki bir CBF150 olsaydı "aç gazı köküne kadar korkma" diyebilirdim ama ne yazıkki 600RR kullanıyorsun. Gaz hassasiyetin yok , tecrüben yok şimdi destek gazı hangi devirde açılır, denge nedir , ne kadar zorlayabilirsin nasıl anlatayım.

Yok yok sen bu yazdıklarımın hepsini unut kardeşim sana kötülük etmek istemem . İster sinirlen , ister gücen önemli değil ben seni göz göre göre ölüm meleğinin kucağına atamam.

Saygılar

Mersin İl Temsilcisi

İsmi lazim degil..

::utangac:::utangac:::utangac::joker:
ne bekliyoruz ki, evlenek hemen :cherry:
:rendeer: ben de seni seviyorum kardeşim :cat:

Okuyarak veya izleyerek öğrenilecek şeyler değil bunlar eğitim alınmalı !!!

burada dikkat edilmesi gereken ince bir detay var aslında.
Bu tarz teknik konuları öğrendiğimiz şeyleri tabu olarak kabul etmeyip teoride'de araştırmak gerekir diye düşünüyorum.
Yani mesela ahmet 3 yıldır motor sürüyor 30 bin km yolu var deyip onun bildiklerini doğru sayıp araştırmazsak eğer çok sağlıklı bir sonuca varacağımızı sanmıyorum.
Yeri geliyor bazı teknik konularda otoriteler bile ters düşüyor.
tabi bu anlattıklarım genel konular içindi.

Son düzenleme:
takendy' Alıntı:
prs_bacteria' Alıntı:
takendy' Alıntı:
prs_bacteria' Alıntı:
takendy' Alıntı:
prs_bacteria' Alıntı:
takendy' Alıntı:
prs_bacteria' Alıntı:
takendy' Alıntı:
prs_bacteria' Alıntı:
1o metre gidiyordum o zamanlar haklısın :) ama 500 km gittim sonrasında...bir daha gideyimmi o 10 metreyi :pPPP

sen git bu kafayla ...:mrgreen:

sinirimi bozdunuz :) kapadım konuyu pişman ettiniz :)

ya neyse , sen yinede kendini geliştirmek için bol bol oku ve antrenman yap :wiinkk:

bak yanlış anlamada o çok dediğin km. yi gün içinde köfte yemek için yapanlar var , motorda ben oldum demek kazaya davetiye çıkartmak demektir...

okumanı tavsiye edicem http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/32161-ikarus-sendromu.html

o video ilk zaman videomdu çok şey geçti onun üzerinden :)

ya neyse..

o yazıyı motora binmeden okumuştum.....ya neyse..... :)

adamı soğutuyorsunuz motor aldığına pişman ediyorsunuz ama ben de başarılı olamazsınız yanlış adres :pPP

bence hakkını veremediğin için sen kendin soğuyorsun , yanlış motor - ile başlangıç :p

çok soğuduğum için mesai bitimini iple çekip o soğukta bu akşam 100 km yaptım :)) çok soğudum ve üşüdüm haklısın :)

hsklı olmaktan , söylemiştim demekten ve keşkelerden nefret ederim :cherry:

ne umdum ne buldum :))))

konu ne cevaplar ne :))))

mr.meraklı .... takendy arkadaşım özel mesajın anlamı nedir anlayamadıysan...sana yardımcı olayım :)....tüm metni yayınlayayım ben... çekineceğim tek birşey var ;) o da sen değilsin..... 2 esprili dostane mesajı yayınlayabiliyorsan al tüm özel mesajlaşmamız...seni ayrıca tebrik ediyorum arkadaşım bunu paylaştığın için...hakkatten sinirim bozuldu :)

Mersin İl Temsilcisi
Virajda yatmakmı istiyorsun .

Peki sen kaşındın benden günah gitti eğer aşağıda yazılanları teoriden pratiğe taşımaya becerebilir ve hala hayatta kalırsan sevinirim.

- Viraj karşında üzerine üzerine geliyor

Adım 1. Virajı oku , hızını ayarla (viraja yaklaşım hızını nasıl belirleyeceğin detaylı olarak forumda var onu bulmalısın)

Adım 2. Hızın tamam şimdi uygun vitese geç (uygun devir / vites kombinasyonu ile ilgili konuları bul ve oku)

Adım 3. Hız vites tamam artık viraja yatabilirsin. Gidonu gideceğin yönün tersine doğru itmeye başla , yanlış duymadın "tersine it" buna kontra tekniği denmekte (korkma korkma motor düşmüyor sadece yatıyor)

Adım 4. Motor yatmaya başladığı andan itibaren hızın dramatik şekilde düşmeye başlayacak şimdi "destek gazı" açmalısın yoksa bir süre sonra iyice yatıp asfalt ile tanışacaksın.

"Destek Gazı" işte bütün olayın özü burada . Eğer altındaki bir CBF150 olsaydı "aç gazı köküne kadar korkma" diyebilirdim ama ne yazıkki 600RR kullanıyorsun. Gaz hassasiyetin yok , tecrüben yok şimdi destek gazı hangi devirde açılır, denge nedir , ne kadar zorlayabilirsin nasıl anlatayım.

Yok yok sen bu yazdıklarımın hepsini unut kardeşim sana kötülük etmek istemem . İster sinirlen , ister gücen önemli değil ben seni göz göre göre ölüm meleğinin kucağına atamam.

Saygılar

sevgili abim, anlatımın başlık olarak gerçekten güzel.
şimdi, gerçek bir araştırmacı ise ve gerçekten motosiklet kullanmayı istiyor ise her bir başlığı tek tek araştıracak, soracaktır.

şimdi, öyle bir soru soracağım ki, şimdi alım geldi.

MOTOR, KİTAPLARDAN ÖĞRENİLMEZ İSE BUNCA TEORİ KİTABI VE WEB SAYFASI NEDEN YAZILIP HAZIRLANIYOR?
yani donald_Duck ( reşat arbaş ) bunları bilmiyormuydu ki kitap yazdı?

bence,insanları bazı şeylere aşina kılmak ve araştırmalarını, yoğunlaşmalarını sağlamaktı amaçları.

http://webcache.googleusercontent.c...&hl=tr&ct=clnk&gl=tr&source=www.google.com.tr

http://webcache.googleusercontent.c...&hl=tr&ct=clnk&gl=tr&source=www.google.com.tr

Bu da Kitabı ( web wersiyon )
http://donald.hypermart.net/MCWorlDD.htm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar