Arkadasin bahsettigi olayin kontra viraj teknigiyle bi ilgisi yoktur. Bunun adı kapanan viraj teknigidir.
Benim bildigim kadarıyla virajlarda kontra teknigi kullanılmaz.
Kontra teknigi acil manevra gerektiren durumlarda kullanılır. Sizinde bildiginiz gibi kontra teknigi 3 saniyelik bi hadisedir.
Viraj icinde sollama yapmak gerekmiyorsa, bizleri sıkıştıran herhangi bir araç yoksa, veya önümüze son anda fark ettigimiz bir obje çıkmadıysa kontra teknigi viraj içinde tehlikeli olabilir.
Taktir ederseniz virajların içini çogu zaman göremeyiz. Bu durumda kontra viraj teknigi degilde, kapanan viraj teknigini kullanmak bence daha mantıklı olur.
Saygilar.
Genel : Bu arada bu arkadaş motoru aldiginda zaten yeterince eleştirilmişti.
Linç girişiminizi sonlandirin lütfen. Karşınızdaki düşmaniniz degil.
Eğer arkadaş düşmanınız değil ise lütfen yukarıdaki mesajınızı silin ve kontra tekniğini tekrar inceleyin.
Motosikletle 500km lik bir geçmişiniz var ve altınızda CBR 600RR ? Ölmeden önce güvenli ve ileri sürüş eğitimi alınız acilen. Bahsettiğiniz kontra tekniğidir ve temel sürüş becerilerinin belki de ilkidir. Bundan bile bi habersiniz. Canınıza değer veriyorsanız bahsettiğim eğitimleri acil olarak alınız
Arkadasin bahsettigi olayin kontra viraj teknigiyle bi ilgisi yoktur. Bunun adı kapanan viraj teknigidir.
Benim bildigim kadarıyla virajlarda kontra teknigi kullanılmaz.
Kontra teknigi acil manevra gerektiren durumlarda kullanılır. Sizinde bildiginiz gibi kontra teknigi 3 saniyelik bi hadisedir.
Viraj icinde sollama yapmak gerekmiyorsa, bizleri sıkıştıran herhangi bir araç yoksa, veya önümüze son anda fark ettigimiz bir obje çıkmadıysa kontra teknigi viraj içinde tehlikeli olabilir.
Taktir ederseniz virajların içini çogu zaman göremeyiz. Bu durumda kontra viraj teknigi degilde, kapanan viraj teknigini kullanmak bence daha mantıklı olur.
Saygilar.
Genel : Bu arada bu arkadaş motoru aldiginda zaten yeterince eleştirilmişti.
Linç girişiminizi sonlandirin lütfen. Karşınızdaki düşmaniniz degil.
bi haberim arkadaş.....benim sorduğum bu değildi....başka forum konularında tepkilerinizi gösterirseniz sevinirim....
Sevgili Kardeşim,
Seni eleştirmek için söylemiyor insanlar. Viraj ve kontra tekniği forumlarda okuyarak öğrenebileceğin birşey değil aradığın cevap burada yok. Lütfen eğitim al yoksa canın çok yanacak .
Sonradan" ben demiştim" demek en nefret ettiğim şeydir. Motosiklet üzerinde 20 senedir hayatta kalmış bir ağabeyinin tavsiyelerini dinle lütfen.
Dostum sana bir öneride bulunıyım ! ama mutlaka uygula![]()
boş bir arazi bul kendine asfaltı iyi arazi dediğim çokta fazla büyük olmayan biryerde olur yada trafiğe kapalı bir yol20 tane huni al artçı olarakta yanına birini al doğru trafiğe kapalı alana
hunileri sabit aralıklarla diz kendine bir parkur oluştur artçıyı indir eline bir kronometre ver
ve hunilerin aralarından sağlı sollu geçmeye başla
ilk başta psikolojik olarak hunilere en yakın noktadan geçersem bi sonrakinden de rahat geçerim diyceksin ama 15 20 dk lık bi antremandan sonra hunilerin dibinden değilde daha açıktan motosikletini yatırarak rahat dönüşer yapmaya başlıycaksın ve acayippp zevk alıcaksın
ben bi büyüğümüzün tavsiyesiyle bunları uyguladım hala daha boş vakit bulduğumda yapıyorum öğrenmeyi kolaylaştırmakla beraber süper ötesi eğlenceli zaman geçirmeni sağlıyor
![]()
zamanla,motoruna alıştıkca bunu yapacaksındır dostum.bu kontra teknigi..arkadasın bırı daha demıs ya kukalardan bır parkur yap..1 saat calıssan bıle farkedersın ınan gelışmeyı..2 egıtım aldım.her ıkısındede bu parkur egıtımını verdıler...vırajlara gırmeye basladıkca kendılıgınden gelısecektır..malesef hala bende yuksek hızlarda vırajları yatarak gıremıyorum..ale: hızlı dııl guvenlı girmek daha önemlı bence:cat:
konuyu kapatıyorum...
biraz bekler misin?
söyleyeceklerim var ama özelden![]()
Zamanla ögrenirim diyen ve spor motosiklet kullanan arkadaslardan su an yasayan bir tane bile yok sevgili kardesim.
Maalesef ögrenecek zamanlari olmadi.
Ustteki yazdigimi ciddiye almayacaksin biliyorum ama bu gerçek.
Hatta biz daha önce de akil danismis acemi arkadaslari uyardigimizda, ne var yahu ben de sunla basladim falan deyip örnek olmaya çalisan kardeslerimizi dahi kaybettik.
Hatta bunlardan bir tanesi kendini geistirmek için sabah aksam çalisiyordu ve bu forumda motosiklet kullanan bir çok kisiden daha iyi seviyeye gelmisti.
eger sakin olmayi becerebilirsen, bir kaç önerim olacak.