Arkadaşlar bi elatın

Öncelikle herkeze iyi geceler benim motorda son 1-2 aydır cozemediğim bi sorun var motoru calıştırdıktn 3-4 sanıye sonra ayaklıgın ordan benzin damlıyor sanırım bı yerden akıyo ve oraya süzülüyor bu sabahta dahil olmak üzere karbüratör ü söktüm temizledim contasını değiştirdim ve taktım ama sonuc yine aynı bütün hortumlarıda kontrol ettim hatta motorun sogutma fanı ve etrafındaki flastıkleri soktum dedim belki silindirin contasından kacırıyordur diye yok ordanda değil motorcuya gittim adam baktı karbüratör diyo ya abi diyorum değil al sok bak soktu baktı taktı sonuc aynı yani hala damlatıyor oyle 1-2 damlada değil hele durunca baya akıtıyo saniyede 3-4 damla flan varmı aklınıza gelen kontrol etmem gereken bir yer daha motor Scooter 2 zamanlı cıldırıcam 2 gundur sokmediğim yeri kalmadı

Öncelikle herkeze iyi geceler benim motorda son 1-2 aydır cozemediğim bi sorun var motoru calıştırdıktn 3-4 sanıye sonra ayaklıgın ordan benzin damlıyor sanırım bı yerden akıyo ve oraya süzülüyor bu sabahta dahil olmak üzere karbüratör ü söktüm temizledim contasını değiştirdim ve taktım ama sonuc yine aynı bütün hortumlarıda kontrol ettim hatta motorun sogutma fanı ve etrafındaki flastıkleri soktum dedim belki silindirin contasından kacırıyordur diye yok ordanda değil motorcuya gittim adam baktı karbüratör diyo ya abi diyorum değil al sok bak soktu baktı taktı sonuc aynı yani hala damlatıyor oyle 1-2 damlada değil hele durunca baya akıtıyo saniyede 3-4 damla flan varmı aklınıza gelen kontrol etmem gereken bir yer daha motor Scooter 2 zamanlı cıldırıcam 2 gundur sokmediğim yeri kalmadı

Komple benzin hortumlarını, filtreni değiştir. Hortumun filtreye ve karbüratöre giren yerlerine cırt cırt denilen plastik kelepçelerden tak ve çok iyice sık.

Karbüratör tahliye vidası belki gevşemiştir onu sık.

Halen olmuyorsa başka bir motorcunun yolunu tut.

Benzin otomatiğinde belki sorun olabilir, onu sen kontrol edemezsin sanırım. Çok büyük dert olcak bişey olduğunu zannetmiyorum. :)

Mersin İl Temsilcisi
bağlantı yerleri sağlam olabilir ama bağlantı hortumlarında delik olamaz mı?

KArbüratör şamandırası ayarındandır
Conta ile işin yok şamandıra ayarını yaptır sorunun çözülür.

depodan karbüratöre kadar olan kısımda(hortum, filtre, depo çıkışında...) bir kaçak olabilir. scooter larda yanılmıyorsam motoru çalıştırmadan depodan benzin akmıyor.

Tasın içindeki benzini tahliye edip boşaltmak için kullanılan vidanın oringi zamanla bozulabiliyor ve gevşetip sıktığınızda artık benzinin akışını engelleyemiyor Hatta içeride parçalanıp gidiyor. Yakın zamanda o vidayı kullanarak benzini boşattıysanız belki sıktığınızda oring bozulmuş olabilir. Bir bakmanızda fayda var.
Kolay gelsin.

2 zamanlı motorları pek bilmem ama geçenlerde benimde başıma benzer durum geldi, hatta benzin o kadar hızlı akıyoduki (akıyomuş daha doğrusu çünkü göremedim) motor stop etti bi dahada çalışmadı, sorun ise tahliye hortumunun ucundaki vida gevşemiş ve karbüratöre gelen benzin direk yere. benzer bir durum olabilir sendede.

Yorumlar için çok teşekkürler şimdi garaj inip dediklerinizi yapıcam hortumları tekrar kontrol edıcem fıltreye bakıcam ama benzın karbüratörden gelmıo sankı baska bi yerden geliyor neyse dediklerinizi tek tek deniyim olmazsa tekrar paylaşırım sizinle Çok teşekkürler

Geldiği yer depo, gideceği yer karbüratör, sonrasında gideceği yer yanmak üzere silindir. Bu 3 lü dışında kaçıramaz. Depondan kaçırıyor bence, karbüratör ve hortumlarında sorun yoksa, benzin musluğun varsa bir kontrol et, yakıt filtren var mı bilmiyorum ama oda kaçırıyor olabilir..

arkadaşlar depoda ve hortumlarda sorun yok tammne kontrol ettim karbüratörden süpheleniyorum cünkü karbüratörün baglandıgı 2 vıda var 1 vida saglam ama digerinin yuvası yalama olmus yani tam sıkmıyor ordan süpheleniyorum ama oraya nasıl bir vida atıcam vidanın girdiği yer yalama yanı vida değil ha bide yanma odasında da sorun yok onuda kontrol ettim. çok sagolun yardımlarınızı beklıyorum

depo benzin musluğun gevşemiş olabilir. karbüratörden diyorsan bir şekilde vida uydurup sıkmalısın yoksa olay sakat..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar