"çakma" filan diyorsun da endurocu olsun çamurdan olsun
pekala daglara vurmuşsun kendini
icinde endurocu ruhu olmayanın motorla dağda işi olmaz
lakin diz örtülü ilk endurocu da sensin
hani bot,hani dizlik?
yokuşu çıkarken chopper kullanır gibi oturuyordun ayrıca.
yine de taşıdıgın endurocu ruhu ve paylaşımın için tebrik ederim
dün aldın motoru bugun dağda bayırda geziyorsun, sen orijinal endurocusun. endurocunun çakması olmaz. enduro gönül işidir. adamda scoter vardır ama ruhu endurocu dur. savaskayan arkadaşım bu konuya zaten değinmiş. bende senin gibi örtü ve elcik kılıf ile arazi gezilerine cıkıyordum. çamura bulanıyordum düştükçe keyifleniyordum. ama zamanla örtü yerine dizlik. elcik kılıfı yerine eldiven daha kullanışlı olduğundan zaten tercihlerin değişecek. tavsiyem senin kafadan bir kaç kişi ile birlikte araziye çıkman.
ben sürüş tekniklerimi daha önceden arazi gezileri yapmış arkadaşlar ile giderek geliştirdim. böğlece arazide daha akıcı motor sürmeyi öğreniyor insan.
bu arada benim bir tavsiyem arazi gezileri için daha küçük bir ön dişli ile daha büyük bir arka dişliği yedekte bulundur. ben hafta sonlari ön ve arka dişliyi değiştirip cıkıyorum böylece japon makinalardan geri kalmıyorum.
ayrıca ardeşen ve fırtına dersi cekimlerin cok hoş olmuş.olayı renklendirmiş.
dişli seçimine göre değişir.
benim ön orijinal 17 arka 46. ama ben genelde asfalta kullandıgım için arkayı 44 e düşürdüm. o esnada incirden bakla almıştım. böylece 46 diş olan orijinal arka dişli boşa cıktı. arazi gezilerinde de idare etmesine rağmen ustalaştıkça ve arkadaşlarla rekabete girdikce tork ihtiyacı için öne 15 diş aldım. araziye cıkacağım zaman önü 15 arkayı 46 diş lerle değiştiriyorum. hafta içide ön 17 arka 44 dişli ile geziyorum. önde ve arkada eksilen ve artan dişli sayıları eşit olursa zincir deyştirmeye gerek yok. senin ön ve arka dişliler kaçlık.
qm200 ilk çıkan versiyonları (sanırım 2006 model) arka dişli 56 orjinali ben 48 olarka değiştirmiştim, ama 56 ta tam bir dağ keçisi.
tekerin düz bassın Allah kaza bela vermesin. saygılar.
qm200 ilk çıkan versiyonları (sanırım 2006 model) arka dişli 56 orjinali ben 48 olarka değiştirmiştim, ama 56 ta tam bir dağ keçisi.
tekerin düz bassın Allah kaza bela vermesin. saygılar.