Çakma endurocu fusuy364'ten enduro denemeleri(bu günkü gezimden. 19.03.2011)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
"çakma" filan diyorsun da endurocu olsun çamurdan olsun:)
pekala daglara vurmuşsun kendini
icinde endurocu ruhu olmayanın motorla dağda işi olmaz
lakin diz örtülü ilk endurocu da sensin :)
hani bot,hani dizlik?
yokuşu çıkarken chopper kullanır gibi oturuyordun ayrıca.
yine de taşıdıgın endurocu ruhu ve paylaşımın için tebrik ederim

"çakma" filan diyorsun da endurocu olsun çamurdan olsun:)
pekala daglara vurmuşsun kendini
icinde endurocu ruhu olmayanın motorla dağda işi olmaz
lakin diz örtülü ilk endurocu da sensin :)
hani bot,hani dizlik?
yokuşu çıkarken chopper kullanır gibi oturuyordun ayrıca.
yine de taşıdıgın endurocu ruhu ve paylaşımın için tebrik ederim

Savaş abi teşekkürler güzel yorumunuz için. giysi ve koruma noktasında haklısınız.ama ayağımda bot vardı(20 liralık su geçirmeyen tarzlardan:queen:) bir de böyle birşey yapacağım aslında hesapta hiç yoktu. yoksa dizliğimi,dirsekliğimi felan takardım. ama diz örtüsüyle gerçekten çok komik olmuş. heyecandan çıkarmayı unutmuşum.:mrgreen:
zaten tüm bunlardan dolayı çakma endurocu tabirini kullandım. ilginize teşekkürler. ha bu arada söylemeyi unuttum; oturuş pozisyonum için ayakta sürerek denemeler yapıyorum ara sıra. onu da geliştirmem lazım.

dün aldın motoru bugun dağda bayırda geziyorsun, sen orijinal endurocusun. endurocunun çakması olmaz. enduro gönül işidir. adamda scoter vardır ama ruhu endurocu dur. savaskayan arkadaşım bu konuya zaten değinmiş. bende senin gibi örtü ve elcik kılıf ile arazi gezilerine cıkıyordum. çamura bulanıyordum düştükçe keyifleniyordum. ama zamanla örtü yerine dizlik. elcik kılıfı yerine eldiven daha kullanışlı olduğundan zaten tercihlerin değişecek. tavsiyem senin kafadan bir kaç kişi ile birlikte araziye çıkman.
ben sürüş tekniklerimi daha önceden arazi gezileri yapmış arkadaşlar ile giderek geliştirdim. böğlece arazide daha akıcı motor sürmeyi öğreniyor insan.
bu arada benim bir tavsiyem arazi gezileri için daha küçük bir ön dişli ile daha büyük bir arka dişliği yedekte bulundur. ben hafta sonlari ön ve arka dişliyi değiştirip cıkıyorum böylece japon makinalardan geri kalmıyorum.
ayrıca ardeşen ve fırtına dersi cekimlerin cok hoş olmuş.olayı renklendirmiş.

dün aldın motoru bugun dağda bayırda geziyorsun, sen orijinal endurocusun. endurocunun çakması olmaz. enduro gönül işidir. adamda scoter vardır ama ruhu endurocu dur. savaskayan arkadaşım bu konuya zaten değinmiş. bende senin gibi örtü ve elcik kılıf ile arazi gezilerine cıkıyordum. çamura bulanıyordum düştükçe keyifleniyordum. ama zamanla örtü yerine dizlik. elcik kılıfı yerine eldiven daha kullanışlı olduğundan zaten tercihlerin değişecek. tavsiyem senin kafadan bir kaç kişi ile birlikte araziye çıkman.
ben sürüş tekniklerimi daha önceden arazi gezileri yapmış arkadaşlar ile giderek geliştirdim. böğlece arazide daha akıcı motor sürmeyi öğreniyor insan.
bu arada benim bir tavsiyem arazi gezileri için daha küçük bir ön dişli ile daha büyük bir arka dişliği yedekte bulundur. ben hafta sonlari ön ve arka dişliyi değiştirip cıkıyorum böylece japon makinalardan geri kalmıyorum.
ayrıca ardeşen ve fırtına dersi cekimlerin cok hoş olmuş.olayı renklendirmiş.

teşekkür ederim. aslında dizliğim felan var da takmamıştım. eldivenim felan da bayağı kaliteli ve korumalı. onu sürekli kullanıyorum. örtü rüzgardan korunmak için şart. ondan vazgeçemiyorum bi türlü.
yanımda ve bulunduğum yerde bu tür bir motorla bana katılabilecek kimse yok ya da ben tanımıyorum. yanlız bi motor ustası var.o da zaman bulamıyor ama onla birşeyler yapacak gibiyiz, bakalım
bu arada tavsiyelerin için teşekkür ederim. bir şey soracaktım. dişlileri değiştirince zinciri de değiştirmek gerekmiyo mu

dişli seçimine göre değişir.
benim ön orijinal 17 arka 46. ama ben genelde asfalta kullandıgım için arkayı 44 e düşürdüm. o esnada incirden bakla almıştım. böylece 46 diş olan orijinal arka dişli boşa cıktı. arazi gezilerinde de idare etmesine rağmen ustalaştıkça ve arkadaşlarla rekabete girdikce tork ihtiyacı için öne 15 diş aldım. araziye cıkacağım zaman önü 15 arkayı 46 diş lerle değiştiriyorum. hafta içide ön 17 arka 44 dişli ile geziyorum. önde ve arkada eksilen ve artan dişli sayıları eşit olursa zincir deyştirmeye gerek yok. senin ön ve arka dişliler kaçlık.

dişli seçimine göre değişir.
benim ön orijinal 17 arka 46. ama ben genelde asfalta kullandıgım için arkayı 44 e düşürdüm. o esnada incirden bakla almıştım. böylece 46 diş olan orijinal arka dişli boşa cıktı. arazi gezilerinde de idare etmesine rağmen ustalaştıkça ve arkadaşlarla rekabete girdikce tork ihtiyacı için öne 15 diş aldım. araziye cıkacağım zaman önü 15 arkayı 46 diş lerle değiştiriyorum. hafta içide ön 17 arka 44 dişli ile geziyorum. önde ve arkada eksilen ve artan dişli sayıları eşit olursa zincir deyştirmeye gerek yok. senin ön ve arka dişliler kaçlık.

bilgiler için teşekkürler. ben kaçlık olduğunu bilmiyorum. ama arka dişli büyük değil. neyse artık ben böyle biraz idare edeyim. askerden sonra düşünücez birşeyler.teşekkür ederim

qm200 ilk çıkan versiyonları (sanırım 2006 model) arka dişli 56 orjinali ben 48 olarka değiştirmiştim, ama 56 ta tam bir dağ keçisi.
tekerin düz bassın Allah kaza bela vermesin. saygılar.

qm200 ilk çıkan versiyonları (sanırım 2006 model) arka dişli 56 orjinali ben 48 olarka değiştirmiştim, ama 56 ta tam bir dağ keçisi.

teşekkürler exile. benim motor 2006 model ama satın aldığım kişi dişliği değiştirmiş. ben de merak ettim şimdi:) ama yokuş yukarı çok rahat çıkıyor. herhalde büyük dişlidir o zaman. önemli değil sonuçta benim işimi fazlasıyla görüyor. teşekkürler

vay vay vay 56 ha keçi gibi hobidik hobidik gezerdim. gerçi şu an bilenek fazla geliyor 56 dişli takılı olsa artcı ile kros yap.:cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar