Resmi bir daha ben koyayım siz de bir daha bakın

Malesef ve ne yazık ki bu ekranın yerine başka bir ekran takamazsınız.
1- Ekran Hesap Makineleri ekranı gibi. Likit kristal ekran ama standart bir model değil. Yani her bir elektrik verilecek hücre belli. Arkasında yer alan mikro işlemci kontrolü sağlayarak ve yorum yaparak ekranın hangi hücresinin kararması gerekiyor ona karar veriyor.
2- Velev ki yerine başka bir makinenin ekranını oturtmaya çalıştınız (daha evvel verilen örnekteki gibi). Bu ekranın da arkasında aynı çatı var. Ancak yorum farklı olacak. Ya eksik ya da fazla gösterecek bilgileri (ki girişlerin aynı olduğunu varsayıyorum kiiii (çok ki dedim) bu pek de muhtemel değil.)
3- Bu tür ekranlar LCD ekran üretici firmalara özel siparişle yaptırılır. Hatta hayatımızdaki her cihazın ekranını hemen hemen benzer bir şeye bile takarak kullanamazsınız. Üzerindeki ekran yorumlayıcı yazılım bile farklı olacaktır. Çok çok ender aynı cihazlar aynı ekranı kullanırlar. Ama bu da çok ender bir durum.
Üzülerek söylüyorum ki orjinalden başka şansınız yok. Ya da yedek parça üreten firmasını bulup (lcd markasından yola çıkılabilir arkasına vs. muhakkak yazar) oradan temin yoluna gidilir ki pek satmaları mümkün değildir anlaşmaları gereği. Ben jetta ekranında kullanılan Osram Ultra-viyole ledlerden çok aramıştım zamanında ama bulamadım tabii ki