Peki o halde,
S&T ile hyosunglar motor yapıları bakımından farklıdır Temelde hyosung olanlar karbüratörlü s&t olanlar enjeksiyonludur.
Bunlar haricinde pek çok parçaları birbirine uymaz..
Eğer S&T alacaksanız parça bulmak konusunda Kanuni markasına bağlı kalacaksınız demektir. Hyosung olanların www.hyosungsource.com sitesinde pek çok parçası mevcuttur..
Özetle Hyosung diye bir marka Türkiye'yi bırakın, artık dünyada yoktur. Markayı S&T markası satın almıştır. Türkiye'de ise Hyosung markası Global Motor isimli ithalatçıdayken S&T oldukdatn sonra Kanuni isimli firmaya geçmiştir.
Artık genel distüribütör Kanuni'dir.
Değişiklikler pek çok..Sitelerinden inceleyin..Krank vb. olarak değişiklikler çok..
En basiti, dandik bir benzin otomatiği S&T olan modelde 200 civarı fiyattan satılıken hyosung olan modelde 20 lra civarı fiyattan satışta..(tabii ki internetten bahsediyorum)
Ayrıca biri diğerine uymuyor..
Kanuni bildiğiniz çakaldır, haberiniz olsun..
Merhaba
Anladığım kadarı ile motorda bir parça değişimi gerektirecek bir sorun varsa Hyosung almış olmak avantaj fakat ST olanlar enjeksiyonlu olduğu için yakıt gideri daha az oluyor. Benim merak ettiğim ikisi arasında çok fazla yakıt tüketimi farkı var mı?
Sizin ST tavsiye etmenizin tek sebebi türkiyede distüribitör olması ve enjeksiyonlu olması mıdır yoksa motorda başka olumlu geliştirmelerde mi yapıldı?
Birde benim anlamadığım şey ST olanlar Hyosun olanlar gibi Korede aynı firma tarafından üretilmiyor mu?