Yüksek amperli akü.

Merhaba arkadaşlar. Normalde 7 amper olan akümü yenilemem gerekliydi. Bugün gittim servise sadece 9 amper vardı bişey olmaz takalım dediler. Marşı falan çok güzel alıyor tık demeden. Ama bi zararı olmaz dimi ? Marş motorunu yakmak veya konjektörü yakmak gibi ? Şimdiden çok teşekkürler :silent:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Çok abartmadığın sürece hiç bir zararı olmaz. Yani 7 amperi 9 yapmaktan zarar gelmez.

Hocam sizinde farkettiğiniz gibi marşı çok daha güzel alıyor ve alır da... bende 7 amperli motosikletime 9 amper takmıştım, hiç bi sorun yaşamadım.. içiniz rahat olsun...
Amper önemlidir sizinde bildiğiniz gibi...

Hocam sizinde farkettiğiniz gibi marşı çok daha güzel alıyor ve alır da... bende 7 amperli motosikletime 9 amper takmıştım, hiç bi sorun yaşamadım.. içiniz rahat olsun...
Amper önemlidir sizinde bildiğiniz gibi...

Evet hocam hatta abarttım çalıştırdım çalıştırdım susturdum :mrgreen: Çok hoşuma gitti tık diye alması eskiden 1-2 saniye basmam gerekliydi marşa :) Sorun olmasın da marş motorunu falan yakar diye korktum :)

arkadaşlar emin misiniz? madem sorun olmayacak neden fabrikasyon olarak 9v takılmamış ?

benimki de 7v ve 8v istedim ama ret cevabı aldım.

Motosiklette yer olsa 60 amperlik oto aküleri bile kullanılabilir. Aslında tam değer 60 amper/saat'dir. Yani 1 saat boyunca 60 amper akım verebilen veya 60 saat boyunca 1 amper akım verebilen akü demektir. Akünüz isterse 1000 amper/saat'lik akü olsun motosiklet üzerindeki sistemin aküden çekeceği akım değişmez. Bence fiziksel olarak motosiklete sığdırabileceğiniz en yüksek amper/saat'lik aküyü takmakta fayda var.

Küçük bir hatırlatma. Akünüz biterse takviye yapmak için başka bir motosiklet aramanıza gerek yoktur. Herhangi bir oto aküsünden takviye yapabilirsiniz. Tabi kamyondan falan yapmayın çünkü büyük taşıtların aküleri 24 volt oluyor :)

Pardon pardon ben şurada takıldım;çok abartmak?? Yüksek amper olursa bir zararı mı olacak ?Emin misiniz?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Pardon pardon ben şurada takıldım;çok abartmak?? Yüksek amper olursa bir zararı mı olacak ?Emin misiniz?

Çok abartıldığı zaman bağlı olan şeyler daha yüksek akım çekip zarar görmez. Kaynak ne olursa olsun farzedelim far 3 amperse 3 amper çeker. Zarar görme ihtimali olan (zarar görecek değil, ihtimal, kesin değil) şarj sistemidir. Şarj sistemi 6 amper akü için yapıldıysa 60 amper aküyü doldurmak için hep yük altında olacaktır. :)

Çok abartıldığı zaman bağlı olan şeyler daha yüksek akım çekip zarar görmez. Kaynak ne olursa olsun farzedelim far 3 amperse 3 amper çeker. Zarar görme ihtimali olan (zarar görecek değil, ihtimal, kesin değil) şarj sistemidir. Şarj sistemi 6 amper akü için yapıldıysa 60 amper aküyü doldurmak için hep yük altında olacaktır. :)

Benimki 9 amperi doldurmak için bi taraflarını yırtcak desenize. :mrgreen:

Hiçbir sorun olmaz bende servisimde müşterilerime takıyorum 9 amper aküyü canavar gibi oluyor için rahat olsun.:cat:

Motosiklette yer olsa 60 amperlik oto aküleri bile kullanılabilir. Aslında tam değer 60 amper/saat'dir. Yani 1 saat boyunca 60 amper akım verebilen veya 60 saat boyunca 1 amper akım verebilen akü demektir. Akünüz isterse 1000 amper/saat'lik akü olsun motosiklet üzerindeki sistemin aküden çekeceği akım değişmez. Bence fiziksel olarak motosiklete sığdırabileceğiniz en yüksek amper/saat'lik aküyü takmakta fayda var.

Küçük bir hatırlatma. Akünüz biterse takviye yapmak için başka bir motosiklet aramanıza gerek yoktur. Herhangi bir oto aküsünden takviye yapabilirsiniz. Tabi kamyondan falan yapmayın çünkü büyük taşıtların aküleri 24 volt oluyor :)

peki akü de boşalan kısmı doldurmak için gereken akımı şarj sistemi verebilecekmi? bilir bilmez yazmayın arkadaşlar lütfen. her motosikletin ürettiği bir elektrik gücü var. bunun bir kısmı motoru çalıştırmak için gerekli olan ateşlemede kullanılır kalan kısmı farları - sinyalleri- boşalan aküyü doldurma- kornayı vs çalıştırmada kullanılır. bunun bir sınırı var. aküyü büyüttüğünğüzde şarjı için gereken akım miktarı artar. bu da sisteme fazladan güç yükler. üretilen elektrik bunu kaldırabiliyorsa ne ala yoksa elektrik sistemini alırsınız elinize.

kafamıza göre far- sis farı- ısıtma sistemleri- büyük akü - ısıtmalı kıyafetler kullanamayız. motorun ürettiği elektrik gücü ile kullanacağımız gücü ayarlamalıyız ürettiğimizin fazlasını çekmeye başlarsak sistem zarar görür.

peki akü de boşalan kısmı doldurmak için gereken akımı şarj sistemi verebilecekmi? bilir bilmez yazmayın arkadaşlar lütfen. her motosikletin ürettiği bir elektrik gücü var. bunun bir kısmı motoru çalıştırmak için gerekli olan ateşlemede kullanılır kalan kısmı farları - sinyalleri- boşalan aküyü doldurma- kornayı vs çalıştırmada kullanılır. bunun bir sınırı var. aküyü büyüttüğünğüzde şarjı için gereken akım miktarı artar. bu da sisteme fazladan güç yükler. üretilen elektrik bunu kaldırabiliyorsa ne ala yoksa elektrik sistemini alırsınız elinize.

kafamıza göre far- sis farı- ısıtma sistemleri- büyük akü - ısıtmalı kıyafetler kullanamayız. motorun ürettiği elektrik gücü ile kullanacağımız gücü ayarlamalıyız ürettiğimizin fazlasını çekmeye başlarsak sistem zarar görür.

benim akü sürekli boştu hiç bir problem olmadı:wiinkk:

ne olur 1 saat çalışma ile doldurula bilen kısım 2 saat çalışma ile doldurulabilir:wiinkk:

Sistemde sorun cıkmaz:cat::rendeer:

birşey olmaz dostum rahat ol. gayet iyi basar. eskiden planet 5lere araba aküleri takıldığı halde statörler yanmazdı. ama amper çok yükseltilince akünün boşalması halinde aşırı yük biner. iki amper çok birşey farkettirmez.

alternatörünün şarj ettiği akım/güç belli.. 1milyon amper saat akü de taksanız o aküyü kendi gücü yettiğince dolduracak. sevgiler

E iyi de önceden bu motosiklette 7 amper akü var mıydı?vardı.Önce 2 amper harcayıp 5 amper kalıyordu 1 saat sonra o 2 amper tekrar doluyor muydu?doluyordu.E biz 60 amper dolu akü taktık e yine 2 amper harcadık ama bu sefer 58 amper kaldı aküde,sonra yine 2 amper dolduracak kadar güç harcayacak.E nerede zorlama olacak?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar