motordaki tak sesi

Öncelikle merhaba
arkadaşlar sabah motorumu çalıştırdım.Kalkışta kavramayı çok erken aldı.Garibime gitti.Kalkışlarda hep kavramayı önce alıyordu.Sesinde de bir anormallik vardı.Benzin az kalmıştı zaten.Dedim belki benzindendir.Biraz benzin aldım.2-3 km gibi gittikten sonra birden motordan tak tak diye garip bir ses gelmeye başladı bende hızımı kesmeye başladım ki motorun arkası attı.Şansım varmış düşmedim.Akan yağdan dolayı motorun arkası kaymış.Sonrasında motordaki yağ asfalta boşaldı.Sorun şanzımanda mı,sizce? Yardımcı olursanız sevinirim.

motor içindeki parçalardan birisi patlamış,buda bloğa vurmuş geçmiş olsun.motor kol çıkarmış

Debriyaja basmana rağmen arka teker kilitlendiyse şanzıman da ciddi bir sorun olmuş. Tahminen millerden biri kırıldı be bloğu patlattı. yağ boşalması bu sebepten. GErçekten ciddi ve üzücü bi durum. Geçmiş olsun.

kol çıkarma durumu yok gbi yoksa debriyaja ragmen skntı yapmazdı büyük ihtimalle şanzıman kısmını eline aldın ama hayırlısı

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
kaç model? ve kaç km de ? bence en önemli soru bu

cevap yazan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.
malesef motorum kol çıkarmış.şükür ki hala hayattayım.motorunun tamamen değişmesi gerekiyor.piston kırılmış ve motoru parçalamış.ustam yurtdışından kazalı bir motorun ,motor alt yapısını 2.5' a getirtirim dedi.bu fiyat normal mi? internetten pek birşey bulamadım açıkçası.

cevap yazan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.
malesef motorum kol çıkarmış.şükür ki hala hayattayım.motorunun tamamen değişmesi gerekiyor.piston kırılmış ve motoru parçalamış.ustam yurtdışından kazalı bir motorun ,motor alt yapısını 2.5' a getirtirim dedi.bu fiyat normal mi? internetten pek birşey bulamadım açıkçası.

balıkesirde bir R6ya yeni yeni piston segman ve silindiri tornada düzelterek rektefiye yapmışlardı 2010 yazında. 2000 tl'ye yaptılar sanırım. bence çıkma parça için biraz çok gibi geldi.
eğer blokda bu fiyata dahilse ve parçaların ömrü bitik değilse çok değil bence. üstadlar açıklarlar

yahu r6 gibi bir motorda usta denilen adamlar motor önündeyken tespitte bulunamıyor, iki satır yazıyla forumdaşlar ne yapsın...

*motosiklet lugatında tak tak kol çıkartma durumlarında kullanılır...

gerçekten böyleyse artık o motoru çalıştırma bile...

Motosikleti
dostum soruma cevap vermemişsin ama tekrar soruyorum bu alet kaç model ve kaç km de?

1990 lardan kalma makinamı? yada 8-9 yaşında bişeymi ?

bu bilgileri yazın ki insanların kafasında soru kalmasın

Geçmiş olsun, motoru hurdaya çıkartıp parça parça satmaya bak.

ne demek normaldir? japon bir motosiklet 11 senede 50 000 kilometrede patlıyorsa 35 000deki 4 senelik mondial 150 zc niye yürüyor?

arkadaşın yorumu mantıken genelleme usulü bir cevap , neden mi

* 11 yaşında bir ss 50.000 olamaz ihtimali
* ss lerin devirlerinin yüksek olması nedeniyle 150 zc gibi bir motorla kıyas kabul etmez
* kullanıcı hataları ve piyasadaki ustaların elinin değmiş olması
*bıla bıla bıla

ama hepsi bir varsayım..

görmek inanmaktır....

Motosikleti
ne demek normaldir? japon bir motosiklet 11 senede 50 000 kilometrede patlıyorsa 35 000deki 4 senelik mondial 150 zc niye yürüyor?

bu soruyu birdaha sor kendine :)

bahsedilen motor 50binde 150cc bir japon scooter olsaydı ozaman senin 150zc ile kıyaslardık

sen beni anlayamamışsın öyle herşeyde düz mantık yürütülmez:cat:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:02 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:55 ----------

arkadaşın yorumu mantıken genelleme usulü bir cevap , neden mi

* 11 yaşında bir ss 50.000 olamaz ihtimali
* ss lerin devirlerinin yüksek olması nedeniyle 150 zc gibi bir motorla kıyas kabul etmez
* kullanıcı hataları ve piyasadaki ustaların elinin değmiş olması
*bıla bıla bıla

ama hepsi bir varsayım..

görmek inanmaktır....

anlayan adamın hali başka tabi :bounce:

şanzumanda muhtemelen bir dişli dağılmış olabilir. 3 olması muhtemel.. çok büyük geçmiş olsun

Ah hocam be, yazıyı okurken motorunuza dikkat etmedim, muhtemelen çin malı bişeydir falan dedim önemsemedim. Sonra R6 olduğunu gördüm :pale: Benim bile içim acıdı. Nerden delinmişte yağ akıtmış ona bi baksaydınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar