- Konu Yazar
Yaklaşık 12 13 gun surecek, rota kabaca olarak izmir bodrum kaş kıyı şeridi arasında olacak bir gezi yapmayı düşünen arkadaslar varmı acaba 
ben daha önceki yıllarda yaptım bir incele belki rota hakkında fikir verir
merhaba yaptıgınız geziyi anlatan herhangi bir link varmıdır incelemek isterim..
ben 10-22 mayıs arası eskişehir-dikili-izmir-çeşme-bodrum-gökova-marmaris-(belki antalyaya kadar,yorulma durumum ve zamana göre)-eskişehir rotasında gezi yapacağım..o tarihlerde gezinizi yaparsanız karşılaşırız umarım..
sezon dışı zamanlarda ( öncesi ve sonrasında - genellikle ilköğretim okullarının kapanmasına 15-20 gün kala ve açıldıktan sonraki hafta) yeme içmeden tutunda konaklamaya kadar herşey ( göcek hariç ) yarı fiyatından da ucuza olur. bunun yanı sıra hava yolculuğa daha uygun olur. gündüz bunalmaz gece üşümezsiniz.
bu konu aracılığı ile duyurmuş olalım; motosiklet il gurupları var, bunlar illerinde gezilecek - görülecek- yenecek-içilecek-kalınacak yer bilgilerini detaylandırıp açılacak bir topikte yada kendi topiklerinde adminlerden rica edip ilk sayfa mesajları içine konsa nasıl olur?
bahsedilen rotayı ben bisikletle geçtim.
önerim; izmir - seferihisar üzerinden kuşadası- güzel çamlı milli park içinden sahil izlenerek bodrum. bodrumdan feribot ile datça . datça yarımadasını dolaşarak marmaris. köyceğiz ( 17km mesafede beyobası var , orada yuvarlakçay üzerinde asırlık çınar ağaçları altında bir tesis var. görülmeye gidilmeye değer bir yer. en tazesinden alabalığınızı yiyebileceğiniz muhtemelen bu gece burada kalmak istiyorum diyeceğiniz bir yer. orada yapacağınız kahvaltının ardından dalyan- gelmişken iztuzu plajında denize girmeden olmaz, ardından sarıgerme eh buradada bi ıslanalım dersiniz. ardından dalaman ve göcek. göcek herşeyi ile pahalı bir yer yemek- konaklama için tavsiye etmem . gezilip görülmeli. fethiye ye doğru gelirken muhteşem koylar göreceksiniz ana yola yaklaşık 1-5km mesafelerde. bisiklet ile gidemedik rampalar ve zamansızlıktan içimde kaldı. fethiye konaklama ve yeme içmede hesaplı bir yer , çalış plajında deniz, yarımada turu muhteşem manzaralıdır, ölüdeniz saklıkent gidilmesi görülmesi gereken yerlerdir. 2010 sezonunu fethiyede sonlandırmıştım kaşa kadar olan yerleri araba ile geçtim akvaryumdan bakan balık gibi o nedenle fazla malumatım yok.
turlarda en önemli tavsiyem turunuzu sezon dışında yapmanız. özellikle ilkokullar kapanmadan ve açıldıktan sonraki dönemler. bunun 3 avantajı olacak.
1- konaklama ve yemek maliyetleriniz çok düşük olur
2- trafik yoğunluğu hissedilir derecede azalacaktır
3- hava sıcaklığı üşütmez - bunaltmaz. rahat edersiniz. yardımcı olabileceğim konu varsa özelden ulaşabilirsiniz.
bahsedilen rotayı ben bisikletle geçtim.
önerim; izmir - seferihisar üzerinden kuşadası- güzel çamlı milli park içinden sahil izlenerek bodrum. bodrumdan feribot ile datça . datça yarımadasını dolaşarak marmaris. köyceğiz ( 17km mesafede beyobası var , orada yuvarlakçay üzerinde asırlık çınar ağaçları altında bir tesis var. görülmeye gidilmeye değer bir yer. en tazesinden alabalığınızı yiyebileceğiniz muhtemelen bu gece burada kalmak istiyorum diyeceğiniz bir yer. orada yapacağınız kahvaltının ardından dalyan- gelmişken iztuzu plajında denize girmeden olmaz, ardından sarıgerme eh buradada bi ıslanalım dersiniz. ardından dalaman ve göcek. göcek herşeyi ile pahalı bir yer yemek- konaklama için tavsiye etmem . gezilip görülmeli. fethiye ye doğru gelirken muhteşem koylar göreceksiniz ana yola yaklaşık 1-5km mesafelerde. bisiklet ile gidemedik rampalar ve zamansızlıktan içimde kaldı. fethiye konaklama ve yeme içmede hesaplı bir yer , çalış plajında deniz, yarımada turu muhteşem manzaralıdır, ölüdeniz saklıkent gidilmesi görülmesi gereken yerlerdir. 2010 sezonunu fethiyede sonlandırmıştım kaşa kadar olan yerleri araba ile geçtim akvaryumdan bakan balık gibi o nedenle fazla malumatım yok.
turlarda en önemli tavsiyem turunuzu sezon dışında yapmanız. özellikle ilkokullar kapanmadan ve açıldıktan sonraki dönemler. bunun 3 avantajı olacak.
1- konaklama ve yemek maliyetleriniz çok düşük olur
2- trafik yoğunluğu hissedilir derecede azalacaktır
3- hava sıcaklığı üşütmez - bunaltmaz. rahat edersiniz. yardımcı olabileceğim konu varsa özelden ulaşabilirsiniz.
Yaklaşık 12 13 gun surecek, rota kabaca olarak izmir bodrum kaş kıyı şeridi arasında olacak bir gezi yapmayı düşünen arkadaslar varmı acaba![]()