Bu başlık içerisinde mesajım vardır görebilirsiniz, çok beğendiğim ve naked olarak kesinlikle ilk tercih edeceğim makinadır Z1000.
Bu başlığı ve paylaşımları keyifle takip ediyorum ancak, ben de şu önceki sayfalardaki geyikten de öte; yerme/küçümseme amaçlı söylendiğini algıladığım bazı tabirlerden bir motosiklet tutkunu olarak rahatsız oldum.
Bir kere şu "Plastik Motor-Plastikli Motor" ne kadar gereksiz olmuş.
Herkes bilir ki "Motosiklet", farklı tarzlara hitabeden bir "Kültür" dür ve herkesin tercihi, aldığı keyif ya da ihtiyacı yönünde farklılık gösterebilir.
"Plastik motor" diye muhatap alınma ya da sataşma gereği duyulan makinalar, motosikletin motor aksamı üzerine "Karenaj/Grenaj" olarak tabir edilen bir giydirme yapılarak, rüzgar direncine karşı aracın yüksek süratlerdeki aerodinamik yapısını güçlendirmek amacıyla uygulanan bir mühendisliktir.
Bugün bir Z750 veya Z1000 ile 600cc bir plastik motor(!) pekala geride bırakılabilir. Peki 200 km ve üzerindeki süratlerde o motorun üzerinde nasıl veya ne kadar süre durulur ve ne kadar güvenlidir/konforludur?
Evet, naked makinalar yüksek süratler için yapılmamıştır.
Altınızda 750cc ya da 1000cc hacminde bir motor bloğu olsa da, aynı şekilde küçümsediğiniz bir plastik 600cc de sizi geride bırakabilir ya da başka bir naked, bir Hayabusa vs..
Peki bu yarışın sonu var mı?
Sadece üzerinde grenaj olduğu için bir motosikleti potansiyel yarış malzemesi olarak görüp gaza gelmek ve naked tarzda olmasına rağmen altındaki hemen hemen aynı teknik verilerdeki motosikletle diğer motosikleti tokatladım diyebilmek adına hareket etmek, o kişinin kendi gelişmemiş egosunu tatmin etmeye çalışmasından başka birşey değildir bence.
Kısaca, komplekslerimizi bir kenara bırakalım ve herkesin motosiklet aşkına eşit saygı göstererek, keyifli/seviyeli paylaşımlarda bulunalım.