yağ pompasını manşon somunu ne yöne doğru açılıyor ?

iyi aksamlar . yağ pompasının kranka bağlanmasını sağlayan somun ne yone doğru açılıyordu tersmiydi düzmüydü .yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Düz arkadaşım. (genelde) Direk kranga bağlananlar genelde ters diş olup. Dolaylı olarak krank tan hareket alanlar düz diş oluyorlar. Yağ pompası bağlantı vidaları somunları seperatör bağlantıları vs çok hassasdır. Söktükten sonra mutlaka önerilen torkunda sıkmanız gerekli. Çabuk kırılırlar. Çok sıkılmaya gelmezler. Dikkatli olur.

dostum motor honda ıse bahsetmıs oldugun somun sola doğru açılır sağa doğru sıkılır kısacası düzdür yani,ve unutma onunde pul vardır onun o pulun yuzeyınde OUT SIDE yazar o yazıda takarken dıkkat etkı yazısı sana bakıcak şimdiden kolay gelsın,,,

şimdi kafam iyice karıştı hpnda titanınki direk kranka bağlı düzmü tersmi :D

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
dediği gibi tork anahtarı ile sıkmak yada çok tecrübeli usta eli ile sıkmak gereklidir

sordugun somun sola doğru açılır ve sağa soğru sıkılır,
yanı normal somun misali,
fakat eğer zorlayıpta açamadın dıye doruyorsan eğer,
kompresor ile sıkılmıştır ve emın ol kolay kolay açılmayacaktırda,

yani havalı somun sökme tabancan yok ise ve onu sökecek aparatın,
işim ÇOKKKK ZOR...

Şimdiden Kolay Geldin...

sordugun somun sola doğru açılır ve sağa soğru sıkılır,
yanı normal somun misali,
fakat eğer zorlayıpta açamadın dıye doruyorsan eğer,
kompresor ile sıkılmıştır ve emın ol kolay kolay açılmayacaktırda,

yani havalı somun sökme tabancan yok ise ve onu sökecek aparatın,
işim ÇOKKKK ZOR...

Şimdiden Kolay Geldin...

:) yine yetiştin serkan abi daha öncede yanlıs hatırlamıyosam senın yardımlarınla sökmüştüm (2 yıl önce) yani vidayı sıkanda benim şimdi açamaynda :D kafamın neden hep ne yöne doğru çevirmem gerektiği konusunda karıştığını şimdi hatırladım : gpz 500 sökmüştüm daha önce onun somunları tersti galiba :D havalı tabanca yok ama şiddetli çekiç darbeleri inatcı somunu pes ettirebileceğime eminim :queen:

:) yine yetiştin serkan abi daha öncede yanlıs hatırlamıyosam senın yardımlarınla sökmüştüm (2 yıl önce) yani vidayı sıkanda benim şimdi açamaynda :D kafamın neden hep ne yöne doğru çevirmem gerektiği konusunda karıştığını şimdi hatırladım : gpz 500 sökmüştüm daha önce onun somunları tersti galiba :D havalı tabanca yok ama şiddetli çekiç darbeleri inatcı somunu pes ettirebileceğime eminim :queen:

kardeş,4 bacaklı anahtarı var onun yağ pompası sökme aparatı diye geçer nette bakarsın.Çekiç ile çok zor açarsın somunun üstünü zedelersin ve bırdahakı anahtarla tutmaya kalktıgın da iflah etmez,pul yönünüde unutma.

kardeş,4 bacaklı anahtarı var onun yağ pompası sökme aparatı diye geçer nette bakarsın.Çekiç ile çok zor açarsın somunun üstünü zedelersin ve bırdahakı anahtarla tutmaya kalktıgın da iflah etmez,pul yönünüde unutma.

evet kardes o anahtarı kullanıyorum zaten ama .döndürmek icin cekiç gerekıyor :)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 04:12 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 02:39 ----------

pul detayı için teşekkürler :)

motorun işi bitti :) krankıda değiştirdim yağ pompasıda cok zorlamadı .butun contlar değişince yağ atma sorunuda çözüldü .saat gibi şuan maşallah :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar