Debriyaj balatası Değişimi..

Arkadaşlar Debriyaj balatamı değiştirmem gerekiyor debriyajı aldım Yağı aldım.. Ustaya gittim 85 Lira işçilik istedi Balataya 25 lira para verdim. 25 Liralık bir parçanın işçiliğine 85Lira vermek biraz Garip geldi bana ve kendim takabilirim die düşündüm.. Neyn nerede olduqunu biliyorum fakat sızdırmazlık önemli bu konuda ve ufak tefek Dikkat edilmesi gereken püf noktalar olsa gerek bu konuda yarım isticem sizden.. yağı boşalttıktan sonra Motor kapağını söktükten sonra içerde Buji anahtarı gibi özel bir anahtara felan ihtiyaç var mı yoksa bi anahtar bi tornavida işimizi görür mü ? Daha önce değiştirmiş arkadaşlar bi yardım edebilirlerse sevinicem :/

zahmetli bir iş.ben yapılırken izledim.6 tane balata ve aralardali 6 tane düz diski aynı hizaya gelecek şekilde sıralıyorsun.sızdırmazlık konusunda da motorunun modeli ve yılı önemli

neden o kadar ücret istiyorlar farklı ülkede mi yaşıyoruz yoksa:)
Ispartada debriyaj balatası değişimine 25lira işçilik almışlardı:) 80lira isteseler onu da verirdim. Motorun o kısımlarıyla oynamak bana pek mantıklı gelmiyor... Özel anahtarı olacak, kompresör olacak, tecrübe olacak:)...

Son düzenleme:
Motor Çin Ledow 250cc, V motor çift silindir cruzer..
2006 model
18.000'de neden debriyaj yedi bilmiyorum ama 4 senedir biniyorum ve hiç debriyaj balatası değişmedi..

---------- Mesaj ekleme zamanı: 03:07 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 03:05 ----------

neden o kadar ücret istiyorlar farklı ülkede mi yaşıyoruz yoksa:)
Ispartada debriyaj balatası değişimine 25lira işçilik almışlardı:) 80lira isteseler onu da verirdim. Motorun o kısımlarıyla oynamak bana pek mantıklı gelmiyor... Özel anahtarı olacak, kompresör olacak, tecrübe olacak:)...

Kardeşm 25 Lira istesin canımı yesin ama 85 Lira Yağınıda ben alıcam ? onada verdim zaten 72 lira yağını yeni değiştirdim ama yinede debriyaj'la beraber değiştirmek gerekiyor..

Kardeş yukarıda verdiğim likdeki gibi olabilir, ama qavcıalr alper usta var ben oraya gidiyorum iyidir numarasını vereyim bir sor nekadara yapar öğren
0 507 220 95 78
0 536 737 24 68

Kardeş yukarıda verdiğim likdeki gibi olabilir, ama qavcıalr alper usta var ben oraya gidiyorum iyidir numarasını vereyim bir sor nekadara yapar öğren
0 507 220 95 78
0 536 737 24 68

Link'tee Gösterdiğii Düşündüğüm gibi.. Bunu yapabilirim Diye düşünüyorum :)) Ama şu sızdırmazlık konusunda Kaygılıyım sızdırmazlığın debriyajla alakası yok sanırım Kapağı taktıktan sonra yağı koyucaz sızdırmaması gereken şey koyduğumuz yağ olması gerek ?

sızdırmaması ıcın contası olur contasını takacaksın ve sızdırmayacak bır daha,
yalnız,
o lınktekı sekılde değil senın balataların,
o motorun yağ pompasının cıkması ıcın ,
http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...dellerine-uygun-yag-pompa-sokme-aparati/detay

aparat gerekıyor,
eğer yapamam dersen ve sorun değil gelırım dersen benım dükkana gel,
gazi osman paşada,
hallederiz,
ne o 85 lira ,
balata,,conta,yağ,ve bujileride değiştirirse o para normaldir :)

sızdırmaması ıcın contası olur contasını takacaksın ve sızdırmayacak bır daha,
yalnız,
o lınktekı sekılde değil senın balataların,
o motorun yağ pompasının cıkması ıcın ,
http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...dellerine-uygun-yag-pompa-sokme-aparati/detay

aparat gerekıyor,
eğer yapamam dersen ve sorun değil gelırım dersen benım dükkana gel,
gazi osman paşada,
hallederiz,
ne o 85 lira ,
balata,,conta,yağ,ve bujileride değiştirirse o para normaldir :)
Usta koşa koşa geliyimmde ben büyükçekmecedeyim havalarda kötü uzak kalır biraz.. balatamı aldım sipariş ettim bugun gelicek.. Yağımıda 200km önce değiştirdim 4 litre almıştım 2.5 litresi felan duruyo.. Sadece işçilik anlıcağın.. Buralarda daha uyguna bulamazsam Mecbur sana gelicem gibi duruyo.. :/

Son düzenleme:
daha uyguna değişecek yer bulacaksındır,
cunkı sadece işçilik o para cok,

fakat motor yagı bosaltılacagından toz pislik girer diye yine yağ değişimi önerebilirler...

daha uyguna değişecek yer bulacaksındır,
cunkı sadece işçilik o para cok,

fakat motor yagı bosaltılacagından toz pislik girer diye yine yağ değişimi önerebilirler...

Yağ değişimi şart ustam yağımda var zaten onu bile aldım ben değiştiricem diye.. Bakalım, Sen bana bi açık adres verde :) Olmadı haftasonu senin yanına geliyim..

debriyaj balatası değişimi bil ve tecrübe ister..ince bir ayarı vardır... usta yapmasını tavsiye ederim..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar