"0" Motor almak istiyorum

Herkese merhaba,
sitede yeniyim.İlk mesajıma bu tarz bir konu ile başlamak istemezdim ama inşallah ileride yeterince aktif olurum.

Ben bir süredir motorsiklete ilgi duyuyorum(o nasıl bir şey demeyin, araba ya da diğer araçlar ilgimi çekmiyor).İki-üç ay içinde ilk motorumu almak istiyorum inşallah.

O zamana kadar motorsiklet sınavlarına girmiş ve yer varsa bu ayın 19'unda Honda Motorsiklet Eğitim Merkezine katılmış olacağım, dolayısıyla vitesli motorsiklete karşı yeteneğim var mı yok mu bunu görmüş, buna göre motorsiklet alımı-seçimi yapmış olacağım.

Başlangıç için Kawasaki 250R'ye takmış durumdaydım ta ki Fuar'da CBR 250R'ı, fiyatını ve iki motor arasındaki 3,500-4000TL civarı uçurumu görene kadar.
2.el motorsiklet almak istemiyorum, motoru gösterebileceğim bir tanıdığım yok artı sürekli motorsiklet değiştirmek, onun alımıyla satımıyla uğraşmak istemiyorum, "0" alıp 4-5 sene binmek istiyorum, "0" hâlinden 2.el hâline kadar yaşamak istiyorum.

Aranızda 250R kullanıcısı bol miktarda gördüğüm kadarıyla, bu iki motoru karşılaştıran başlıklar, hakkında bilgi veren başlıklar mevcut fakat ben Ninja 250R kullanan arkadaşlardan varsa farklı bilgiler, detaylar almak istiyorum, bu iki motoru az çok kıyas edebilecek bilgideki insanlardan fikir almak istiyorum.

İlk başlangıç için scooter, 125cc, 150cc önerilmesin mümkünse, bunu bol miktarda motor kullanan arkadaşlarımdan duydum, daha fazla canımı sıkmak istemiyorum.Başta da belirttiğim gibi, motorsiklete yeteneğim olup olmadığımı gördükten sonra motor almak istiyorum.2-3 ay içinde elimdeki paraya biraz daha koymak istiyorum vs...

Ha bir de sonra olarak Ninja 250 Special Edition'ın TR'de satılıp satılmadığını bilen var mı?

Şimdiden bana üşenmeden bilgi, fikir verecek arkadaşlara teşekkür ederim...

boyun kilon kaç bu da önemli? boşver r motoru bence. kros al. süper zevkli kullanması sinek gibi

Neden boy-kiloya bu takıntılıyız anlamıyorum.Moto GP izlemiyor musunuz hiç?
1,74 & 69kg, buna göre mi motor alacağım yoksa o motoru sürme yeteneğime göre mi.Pigme ya da zürafa olmadıktan sonra.Ha bak boy kilo ne de önemli sizin söylediğiniz kros motorda.

orta yar sıkıntı yok. ama takıntı değil gerçek. 2 metre adam racing sele dizlerde 160 cm adam enduro ayaklar havada veya zar zor yere değiyor. motor işinde boy kilo önemli kim ne derse desin. vucutla yapılan iş sonuçta

Boyuna ve kilona göre aynı zamanda motor tarzına göre seçim yapman için arkadaş bunu sormuş olmalı çünkü çok uzun boylu olup da cbr125 gibi ufak bir motor kullanmanın bi manası keyfi olmaz. Kısa boylu olup da cross ya da enduro tipi motor kullanmak da pek mantıklı ve keyifli olmaz. sana bir site önerebilirim burada çoğu türkiyede bulunan motorları göreceksin. Boyunu ve kilonu girerek orada motor üstüne nasıl duracağın ellerinin ayaklarının nerelere uzanacağını görebileceksin. Başlangıç için bununla önizleme yapabilirsin, nitekim motor tarzını da gideceğin kursta farkedeceksin. Belki SS olacak belki Enduro belki Touring belki scooter belki de commuter tarzı motorlardan keyif alacaksın. Yolun çok uzun ama bir sır vereyim mi bu yoldan geri dönüş yok bir kere motorun tadını alan bir daha bırakamaz:mrgreen:

http://cycle-ergo.com/ Sitemiz bu buradan başlayabilirsin :)

Yolun çok uzun ama bir sır vereyim mi bu yoldan geri dönüş yok bir kere motorun tadını alan bir daha bırakamaz:mrgreen:

http://cycle-ergo.com/ Sitemiz bu buradan başlayabilirsin :)

Motor kullanan arkadaşlarımın söylediği ortak şeylerden biri de bu, bir tanesi kışın bile işe motorla gidip geldi, Allahtan evim çok uzak iş yerime, her gün çekilecek yol değil.Ama aldığımda her fırsatta gezeceğim inşallah.
Site için teşekkür ederim hemen bakıyorum.

şu günler fena soğuk günler ben de işe motorla gidip geliyorum. ve süper oluyor. yol kısa sorun olmuyor pek ama uzun da olsa daha fazla donanım edinir gene motorla giderim. yokuştaki viraj yok mu o viraj 4den 3e düşüp hafif yatırıp ufak ufak gaz sonra tam gaz yukarı :)

Motor kullanan arkadaşlarımın söylediği ortak şeylerden biri de bu, bir tanesi kışın bile işe motorla gidip geldi, Allahtan evim çok uzak iş yerime, her gün çekilecek yol değil.Ama aldığımda her fırsatta gezeceğim inşallah.
Site için teşekkür ederim hemen bakıyorum.

Ben sağanak yağışta bile Transalp ile 130 km ortalama hız yaparak işe gitmiştim kot pantolonum tamamen suydu ve o şekilde de çalışamayacağım için tekrar geri dönüp pantolon almaya gitmiştim hiç unutamam delilikti ama motor olmasaydı o yağmurda yürüme hiçbiryere çıkmazdım çok başka birşeydir onun tadı :cherry:

beğenmen,kullanım keyfin,kendine yakıştırman, boyun kilon,ne için nerede kullanacağın, bütçen, yakıtı bunlar hep etken. yani hem mantık var hem duygu. fuara katıldıysan orda deneme şansın olmuştur. veya bayilere git veya gördüğün değişik tipteki motorlara bin,sahibinden rica et motorcular sever öyle işleri :) dene yani. en iyi öğrenme yöntemi deneme yanılmadır. ben şahsen kros enduro seviyorum. ince yüksek motor seviyorum ayaklar zar zor değsin yere. fuarda ktm standından zor çıkardılar beni

---------- Mesaj ekleme zamanı: 03:34 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 03:30 ----------

ben bazen yanından geçeyim de bi çalıştırıp sesini duyayım diye gecenin körü bakkala gidiyorum :) yemek sigara falan hikaye aslında

Hocam ben daha 23-24 yaşlarındayım, motora aşık olup da bir bayana aşık olamamak da var sonra:D

Zaten motorla ilk tanışmam, dokunmam fuar'da oldu diyebilirim, önceden gelen ilgim alakam hoşlanmaya dönüştü.Bakalım kurstan sonra net bir karar verip duruma bakacağım, bir de şöyle bir şey var: kimse bu motoru kullanmayı anasının karnında öğrenmiyor, kimisi scooter'la başlarken kimisi 600'lükle başlıyor, kimi düşe kalka kimisi hızlı bir gelişimle öğreniyor, ilgi-alaka-yenetek,pratik daha nicesinin etkisi vardır elbet, biz daha alfabenin A'sında bile sayılmayız, inşallah motor maceram kazasız-belasız güzel başlayıp güzel biter, tek temennim motordan zevk almak, hayatıma biraz olsun anlam katmak.

Kros işte beni baya aşar, sürüş stili, sürüş yerleri, ondan alınan zevk çok ayrı.

kros al piste git hopla zıpla diyen yok ki. o iş usta işi zaten. lastikleri dişli hele hele de 2 zamanlı harbi kros alma yeter. bisiklet güzel kullanırmısın?

4-5 senedir bisiklet sürdüğüm olmadı ama iyiyimdir, az çok trafik kavramım vardır(İstanbul trafiği çok ayrı bir olay tabi ;).

hosgelmissin yienim......valla yienim bende bir ninja 250 r gullananlardan olaraktan moturumu ovmus gibi olmayim emme eyi gidiye cok memmnun galmisligim vardir moturumdan ayriyetten de oyle yaris moturu havasi fazla yoktur semerine oturdunmu tam siper yatma gerekmez cigerli moturdur oyle gisraklar gibi saga sola savusturmaz adami mazlumdur..

neyse yeter bukadar geyik. arkadasim ninja baslangic icin cok guxel bir motordur eger tek kullanacaksan verimli iki kisi kullanacaksan bel fitigi yapar bende kullaniyorum cok ta memnunum ama honda da iyi motordur zaten 4 markadan gerisi fasa fiso diyebiliriz.

Başlangıç için bencede ideal Motosikletlerden bir tanesi Ninja 250 sıkıntı olmadanda 4.5 sene kullanılabilecek kadarda sağlam bir motosiklet Hayırlı olsun arkadaşım :cat:

sağlamlık dersen bence ninja 250 bu iş için uygun.. ama gt250r da beni hiç üzmedi.... ama motorun sağlamlığı kullanıcıya bağlı.... o yüzden 250 lik motorun gücü hızı konusun da kendini frenlemen lazım.. sende bir takım insanlar gibi 250r ile 180 yapmaya çalışırsan o zaman motor kötü olur....

hosgelmissin yienim......valla yienim bende bir ninja 250 r gullananlardan olaraktan moturumu ovmus gibi olmayim emme eyi gidiye cok memmnun galmisligim vardir moturumdan ayriyetten de oyle yaris moturu havasi fazla yoktur semerine oturdunmu tam siper yatma gerekmez cigerli moturdur oyle gisraklar gibi saga sola savusturmaz adami mazlumdur..

neyse yeter bukadar geyik. arkadasim ninja baslangic icin cok guxel bir motordur eger tek kullanacaksan verimli iki kisi kullanacaksan bel fitigi yapar bende kullaniyorum cok ta memnunum ama honda da iyi motordur zaten 4 markadan gerisi fasa fiso diyebiliriz.

Hoşbulduk hocam, sizi facebook grubunda görmüştüm, Ninja Special Edition'la bir fotoğrafınız vardı yanlış hatırlamıyorsam.TR'de de var mı acaba bu üretimden?

Teşekkür ettim değerli görüşleriniz için.

Honda CBR250r ile Ninja 250r arasındaki bu fiyat uçurumu bu kadar özellik farkına değer mi peki?

---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:33 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:27 ----------

Başlangıç için bencede ideal Motosikletlerden bir tanesi Ninja 250 sıkıntı olmadanda 4.5 sene kullanılabilecek kadarda sağlam bir motosiklet Hayırlı olsun arkadaşım :cat:

Teşekkür ederim size de görüşleriniz için, aldığımda yine buradan haber ederim inş.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:35 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:33 ----------

sağlamlık dersen bence ninja 250 bu iş için uygun.. ama gt250r da beni hiç üzmedi.... ama motorun sağlamlığı kullanıcıya bağlı.... o yüzden 250 lik motorun gücü hızı konusun da kendini frenlemen lazım.. sende bir takım insanlar gibi 250r ile 180 yapmaya çalışırsan o zaman motor kötü olur....

Size de teşekkür ettim görüşleriniz için, ben o kadar para biriktirip sonra o motoru aldıktan sonra gözüm gibi bakarım, şov yapmak, millete artistlik yapmak için motor alanlardan olmayacağım.

İlk motorunu kesınlıkle sıfır alma dusuncelerın tamamen degısecek motor kullanmaya alsıtıktan sonra ilk önce egitimini al orda cesitli motorlar kullanacaksın zaten ondan sonra ne almak istedigine karar ver ılk motor 250cc alırsan daha uzun sure bınebılırsın mantıklı bır secım olur kawasakı cok kalıtelı guzel bır motordur hyosung felan alma japondan sasma :)

İlk motorunu kesınlıkle sıfır alma dusuncelerın tamamen degısecek motor kullanmaya alsıtıktan sonra ilk önce egitimini al orda cesitli motorlar kullanacaksın zaten ondan sonra ne almak istedigine karar ver ılk motor 250cc alırsan daha uzun sure bınebılırsın mantıklı bır secım olur kawasakı cok kalıtelı guzel bır motordur hyosung felan alma japondan sasma :)

Katılıyorum. İlk motorunu sıfır alma. Sen yine ikinci el bir ninja 250 al, memnun kalırsan 6 ay - bir sene sonra satar sıfırını alırsın. Belki race tarzını sevmeyeceksin, uzaktan göründüğü gibi değildir adamı iki büklüm eder. Belki de " bu kadar race yeter cruiser veya enduro istiyorum" diyeceksin.

Mersin İl Temsilcisi
her lafa bir cevabın var.
kim ne derse desin aklının dikine gideceksin
sana laf anlatılmaz!!!

Katılıyorum. İlk motorunu sıfır alma. Sen yine ikinci el bir ninja 250 al, memnun kalırsan 6 ay - bir sene sonra satar sıfırını alırsın. Belki race tarzını sevmeyeceksin, uzaktan göründüğü gibi değildir adamı iki büklüm eder. Belki de " bu kadar race yeter cruiser veya enduro istiyorum" diyeceksin.

Haklılık payınız elbet var ama ben zırt pırt motor alıp satmakla uğraşmak istemiyorum, bunu yapmak için hafta içi zamanım yok, motoru gösterip alabileceğim bir tanıdığım yok, o tarzdan şu tarza zıplayayım diye bir hevesim şimdiden hiç yok.Sıfır motor alıp onu adam akıllı kullanıp gezmek tozmak istiyorum.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:32 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:30 ----------

her lafa bir cevabın var.
kim ne derse desin aklının dikine gideceksin
sana laf anlatılmaz!!!

Başka konuya yazacaktınız herhalde, yanlış oldu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar