Krank Değiştirme

herkese iyi pazarlar . honda titan marka motosikletimin krankını değiştirmem gerekiyor ama daha önce krankı hiç açmadım. bu iş için gereken aletler ve nasıl yapacağım nelere dikkat edeceğim konusunda ,kısacası krank değiştime ile ilgili bildiğiniz herşey paylaşırsanız , büyük sevap işlemiş olursunuz :queen:
şimdiden teşekkür ediyorum

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
herkese iyi pazarlar . honda titan marka motosikletimin krankını değiştirmem gerekiyor ama daha önce krankı hiç açmadım. bu iş için gereken aletler ve nasıl yapacağım nelere dikkat edeceğim konusunda ,kısacası krank değiştime ile ilgili bildiğiniz herşey paylaşırsanız , büyük sevap işlemiş olursunuz :queen:
şimdiden teşekkür ediyorum

mail adresini ver sana süpriz yapayım.

sürpriz derken :) özelden atıyorum merak ettım :)

Yoladım kardeş gerekli yardımı umarım işini görür.
Sadece sakin kafayla rahat rahat sök. Söktüğün parçaları düzgünce ayır. Nerden geldiklerini hatırlayamam diyorsan ara ara resim çek faydası olur. Özellikle şanzumanda pullara dikkat et. Yağ pompasını sökerken sıkıntı olacak aparatına bak. Tornavida kullanacaksan dikkatli ol çabuk kırılıyorlar. Segman yönlerine ve sente ayarına dikkat edeceksin. Bu kadar şimdilik. Sıkıntı varsa yardımcı olurum elimden geldiğince.

Tüm söktüğün parçaları güzelce benzinle temizle. Şanzuman setini yerleştirirken güzelce yağla. Hazır söktün keçeleri değiştir. Silindirinede bakmış olursun. Toz ve pislik namına birşey kalmasın. bnuları yaparkende resim çekip buraya koyarsan sevinirim

Son düzenleme:
:rendeer:ya gerçekten çok büyük sürpriz oldu :) hatta daha iyisi olamazdı ilginiz için çok teşekkür ediyorum :) daha önce volan silindir piston debriyaj balatası vs . hepsini değiştirdim bunuda yapabileceğime inanıyorum tekrar teşekkürler

:rendeer:ya gerçekten çok büyük sürpriz oldu :) hatta daha iyisi olamazdı ilginiz için çok teşekkür ediyorum :) daha önce volan silindir piston debriyaj balatası vs . hepsini değiştirdim bunuda yapabileceğime inanıyorum tekrar teşekkürler

Önemli değil kardeş. Elimizden ne gelirse destek veririz. Dediğim gibi kafanın rahat olduğu bir gün sök dağıt. Aceleye getirme. 3 kere düşün bak, bir kerede yaparsın :))) Hadi geçmiş olsun

yağ pompası çektirmesine ihtiyacım var sadece galiba diğer kısımlar için standart anahtar takımı yeterli heralde

yağ pompası çektirmesine ihtiyacım var sadece galiba diğer kısımlar için standart anahtar takımı yeterli heralde

pompayı sökmek sıkıntılı mecbur anahtarını bulacaksın. yada varsa tanıdık bir tamirci ondan alıp geri götüreceksin :))))

nasıl başardın büyük başarı:cherry:

:D bende kendime hayret ettim nasıl başardım dıe :D öfkeyle kalkan zararla oturur sözünün ne kdar doğru olduğunu bir kere daha kanıtlamış oldum :D amacım sadece küçük bi yağ atma problemini çözmekti . somun biraz inatcı cıkınca problem büyümeye başladı sonra 6gen somun yuvarlak bi hal aldı .daha sonra somunu törpüleyerek bi numara kücülttüm tekrar denedım gene olmadı inat ettim tekrar takrar denedım fayda yok sonunda ne diş kaldı ne somun :D neyseki krank 44 tl :)

veee krank değiştirme görevinin başarıyla üstesinden gelinmiştir :) öncelikle zontar 'a yardımlarından dolayı çok teşekkür ediyorum .gönderdiğin manuel çok kilit noktalarda çok işime yaradı . fotoğraf istemişdin ama ellerime sıvanan yanık yağ bulaşıkları ve kir yüzünden telefonu pek elime alamadım :D sadece parçaların yerini unutmamak amacıyla bi kaç foto cekdim .

nasıl yaptığıma gelince ; motoru şasiden söktüm yan kapakları açarak vidalarıyla beraber güzelce yanyana dizmeye başladım . sol tarafta volantı ve statörü sökmek gerekıyor . volantın somunu çok sıkı ve volantın dönmesi tam olarak engellenemediği için çok zor oluyor .ben somuna hareket kazandırabilmek için keski ve çekiç kullandım :) ve volant kranka oturmuş olduğundan ,krankı bırakması için çektirme kullanmak gerekiyor ama titanda cok fazla gerek yok ,2 çekiç darbesiyle pes ettirdim . sağ tarafta ise yağ pompasını sökmek gerekiyor ,onun içinde yağ pompası çektirmesi denen alete ihtiyaç var , rialli.com dan 9.5 tl ye aldım 3.5 tl de kargo tuttu . krankın dönmesini engellemek içinde dişlilerin arasına anahtar sıkıştırdım . oda kolay oldu . Bi ara şanzımanın dişlileri döküldü ama onuda repair manuel dekı resımlerı inceleyerek tekrar topladım .sonra krank yerinden kolayca çıktı , eski krankdaki dişliyi yeniye takmam gerekiyordu , krankla rulmanın arasına keskiyi cakınca dişlide rulmanda çıktı . sonra eski contaları temizledim ve zımparaladım . sıra gelmişdi yeni krankı oturtmaya , bezbol sopası seklinde bı odunla vurarak krankı oturtmaya çalıştım ama bi türlü oturmadı .bende rulmanı sökerek yerine eski krankın rulmanını taktım ve tahta ile vurarak yerine yerleştirdim sonrada yeni contaları koyup kapattım ve topladım . toplarken zorlanacağımı düşünmüştüm ama sanki daha önce bu işi defalarca yapmış gibi rahatlıkla topladım. sente ayarında gene manuelin cok faydası oldu gerçi çok basitmiş , krank ve egantrik dişlilerinde nokta var o iki noktayı üst üste çakışacak şekilde ayarlıyosunuz . (bu arada titanla beraber aynı anda kawasaki gpz 500 söktüm 91 model bı motor olmasına rağmen sistemi titandan çok daha basit ve sökmesi kolaydı :) son olarakda motoru topladıktan sonra güzelce zımparaladım ve dupli color 800 dereceye dayanıklı gümüş rengi boya ile boyadım :) pasaklılığımdan dolayı bi sorun cıkmazsa sıkıntı yok :) parçaların temizliğine pek özen göstermedim üşengeçliğimden . sonuçmu ? saat gibi çalışan bi motor :)) bununla birlikte motosiklette elimin değmediği hiçbi nokta kalmadı . şimdi içindeki yağ ile 3-5km çalıştırıp yağını değiştircem ...

parçaları bu leğene doldurdum :D

buda gpz nın motoru

buda boyadan sonra

---------- Mesaj ekleme zamanı: 06:02 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 05:52 ----------

boyadan sonrakı fotolar yarın gelıyo :D pc ye atmamışım

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar