Herkese merhaba. Sizlere bir sorum olacak. Motosikletimin lastiklerini değiştireceğim. Fakat balans ayarı yaptırmak zorunda mıyım? Teşekkürler.
Normalde yapılması gerekir, ama tr de opsiyonel

Birde her yerde bulamazsın.
aldığın yer yapar hocam. ben buz motordan aldım orası yapmıstı.
İstanbul'da olmanın faydaları.
Nasıl olsa lastik değiştirmek için jantlar sökülecek, aldığın yer yapmasa bile bir balanscıya kontrol ettir diye düşünüyorum.
o zaman o usta işi bilmiyor yada işine gelmiyor. bizim jantlar aliminyum olduğu için normal araçlar gibi balans yapıp ağırlık çakabiliyorlar.
Katılıyorum. :cat:
eğer zam olursa motoru fuardan alanlar çok şanlı olmuş olur 3.750 herşey dahil çok iyi bi fiyat...fuardan almayıp şimdi gidenler 3.750+plaka,ruhsat...
Fiyat çok iyi, 2008 de aynı fiyata almıştım. Ya da yaklaşık aynı fiyat.
Valla ben lastiği değiştirdiğimde balans yapayımmı dedi, şimdi hatırlamıyorum ama biraz fazla para istedi diye herhalde yaptırmadım. Bir de otomobilden alışkanlık, lastik janta iyice oturmadan tam sağlıklı balans bence olmuyor diyerekten yaptırmadım. Başta sallıyordu. (zaten cbf lerin çoğu sallıyor sanıyorum) iki sallama herhalde birleşti ve birbirini sıfırladı ya da lastik alıştı bilemiyorum şimdi gayet iyi. :mrgreen:
Sallamıyorsa sorun yok demekir ama bence motosikletine arabandan daha fazla önem vermelisin. Sonuçta 2 teker. Ya da fifty fifty diyelim.
[/COLOR]
Uploaded with
ImageShack.us
Hayırlkı olsun, kazasız belasız kullanman dileklerimle.
Ozaman 3765 tl + pirelli masrafı eyvah eyvah
Michelin asfaltta daha iyi. :cat:
Güntekin ben ybr yi pegleri değene kadar yatırıyodum biraz agresifim ama neden o değil malum İStanbulda her an önümüze biri fıırlar cart diye bir taksi önüne kırar hafif ıslak yolda bunları düşünüyorum.
Motosiklette eksik olan her ne ise lazım olduğunda eksikliğini mutlaka yaşarsın.
Ör, dizlik, kask, mont, ehliyet, suda kaymayan lastik,...
Heleki sıkışık trafikde her türlü akraksiyona sizi mecbur ederler.
Bu sebeple sıkışık trafikde motosiklet kullanımı çok daha riskli oluyor.
Yoksa her zaman her şey olabilir diye hareket etmek lazım.
İstanbul için katılıyorum orada 8 yıl yaşadım. Haklısın.
Samsun'ada beklerim. Aynı trafik bizdede var. İnanmayan puant saatlerinde gelsin baksın. Özellikle 100. yıl bulvarımız ve merkezden atakuma giden yolumuz çok meşhurdur.
Arkadaşlar yine uzun zamandır gozukemedım..
Yavaş yavaş benim cbf emekliye ayrılıyo..Cbf'i satmakla satmamak arasında iken, babamın tekrar motosiklet kullanmak istemesiyle..Motoru 10 gun içinde yeni sahibi olan babama hediye edicem
Bende Fuarda beğendiğim Cbr 125R ıma sahip olucam Allah'n izniyle..Gelmesini bekliyorum..
Kazasız Belasız Sürüşler Dilerim..
Şimdiden hayırlı olsun diyorum, maddi olanakların elveriyorsa 250 liğine de bak derim AMA şunu da belirtmekte fayda var. Bizim memlekette motosiklet kullanmak tehlikeli iken racing kullanmak intihara eş değerdir. Adam şahinle gelir(çoğunu tenzih ederim) seninle kapışmak ister, seni sıkıştırır, önüne kırar vs.
Yoksa senin düşündüğün motor hız motoru değil tabii. Ama bakalım adam bunu biliyor mu? :queen: