bu ses nedir acaba

arkadaşlar 2009 model yamaha ybr aldım.
şunu farkettim. motor düşük devirlerde sanki uğultu sesi gibi rüzgar sesine benzeyen bir ses var.ama orta ve yüksek devirlere çıkınca bu ses geçiyor.

ustaya dediğimde ise bu ybr lerin bir çoğunda var dedi.bu ses nedir.
ses sanki sağ taraftaki debriyaj kısmından geliyor gibi.bu ses ilk kalkışlarda dahada net oluyor.

umarımı derdimi anlatablmşmdir:)

sen daha gecen gun motoru biraktim bundan sonra arabaya bincem diyen arkadas degilmiydin ya:)

Bu ses giderken mi geliyor bir balata sürmesi gibimi gaza bastıkca geliyor ? Hayırlı olsun bu arada.Rahata erdin mi ? :)

:):) Evet sanki birşey balatalar birbirine sürtüyormus gibi bendede var sorun yok gaza bastıkça geliyor :) Dururkende yok hareket halındeyken var :)

:):) Evet sanki birşey balatalar birbirine sürtüyormus gibi bendede var sorun yok gaza bastıkça geliyor :) Dururkende yok hareket halındeyken var :)

şanzuman dişlilerinin çıkardığı ses olabilir mesela mz 251 lerdede bu ses giderken çok duyulur başka bir örnek vermek gerekirse arabalarda geri vitesteki çıkan sesde buna örnek olabilir diye düşünüyorum.

o ses sübaplardan geliyor gibi algılayabilirsiniz ama değil...

normaldir....

bende de vardı ,servis genelde olduğunu söyledi,,,35000 km tık demeden yol yaptı

o ses normal.. egzantrikten geldiğini birisi söylemişti. ne kadar doğru bilemem. aynı ses cbf150'de de var.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
şunu farkettim. motor düşük devirlerde sanki uğultu sesi gibi rüzgar sesine benzeyen bir ses var.ama orta ve yüksek devirlere çıkınca bu ses geçiyor.

ses sanki sağ taraftaki debriyaj kısmından geliyor gibi.bu ses ilk kalkışlarda dahada net oluyor.

ARKADAŞLAR VE KULLANICILARI GEREKENİ YAZMIŞ. Bana söylenecek tek laf rölantiyi 1350 devir gibi ayarlaman. Düşürmeye kalkan olursa yaptırtma. Rölantide o devirde yağ pompası yağ basıyor. YBR ler de çoğu kişi tek marşta çalışmıyor şikayeti ile gelir ama hepsinin devri 900 civarı ben gelen hepsini tekrar standart fabrika değerine alıyorum

eğer doğru anladıysam bu ses ybr motorunun orjinal sesidir düşük devirlerde az gazda rüzgar sesi gibi gelir

Son düzenleme:
ybr lerin orjinal sesi o şansıman sesi normal bişi o ses arıza değil yani takma kafana yola devam

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar