o kaza anında kimse şuan kafasından gecen, şöyle kurtarırım böle kurtarırım dedigimiz şeyleri yapamaz.. 1. ALLAH ın korumasına 2. tecrubeye 3.şansa bakar.. bence![]()
Ben 2 sene önce ehliyetimi yaparken bana hocanin yaptirdigini anlatayim bari..
Benim yapmam gereken sey suydu..
Park yerinde duran bir aracin acilan kapisindan kurtulmak.
50 kmh da giderken debriyaji SIKIP frenlere asilmak ve sola kacarak aracin acilan kapisindan kurtulmak.. (ABS vardi bunuda belirteyim)
Ama birkackere acilan kapidan kurtulup karsidan gelen TIR in altina girmistim :cherry:
SAdece hocanin beyninde olan TIR tabiki..
Aferin Remzi acilan kapidan kurtuldun ama TIR in altina girdin dediydi
Hiç uğraşmam, güzelce kazamı yaparken sakat kalmamayı dilerim.
Engelden kaçış manevrası Kural 1- Başladığın çizgiye geri dön , adı üzerinde şerit değiştirme manevrası değil , engelden kaçacak ve çizgine geri döneceksin.
Sen istemesende kaçış manevrasını başlatmak için uyguladığın kuvvete karşılık motorun tepki verip kendiliğinden çizgisine geri dönecektir.

sizin motorları bilmiyorum ama benim motorun son hızı olan 100km hızda bile sağa sola çok kıvrak bi şekilde kaçabiliyorum onun için fren gerektircek durumlarda frendan önca hep kaçmaya bakıyorum:queen: zaten 90kg bişey motor olmadı elime alır geçerim,o derece yani![]()
![]()
DÜMDÜZ GİDİN VE KESİNTİSİZ OLARAK FRENAJA DEVAM EDİN.
KAÇIŞ MANEVRASINA BAŞLAMADAN ÖNCE MUTLAKA FREN YAPMAYI BIRAKIN.
Böylece hızınızı en efektif şekilde düşürmüş olursunuz hemde kaçış manevrasına mümkün olan en düşük sürat ile başlayıp en sert manevrayı kolayca yapabilirsiniz.
Sağdan birşey fırlaması ihtimaline karşı yolun en sağından hiçbir zaman gitmem. Sağ şeridin sol tarafına yakın kullanırım. Bu bana kaçma için gerekli zamanı, mesafeyi ve tepki süresini sağlayacaktır ( hızım fazla değilse tabi). Ayrıca sağdan gidildiğinde beni sollamak isteyen araçlar çok sıkıştırıyor.
Eşhedüenlailaheillallah!!!!!!!
ya İlkay abi..gözünüzü kaçıs noktasına biran önce çevirmezseniz gitti keçi.. diyorsun iyi güzel de keçi bu..eğer o da aynı noktaya gözlerini dikmiş ve inat ediyorsa..??:queen: ve aynı anda aynı noktaya aynı şekilde hareket....
keçi eti kokuyor ya..![]()
kuzu olsa iyidi...:cherry:
Aslında soldan veya sağdan kamyon , otomobil , bisiklet , köpek , KEÇİ
Birşey fırladı yola ,
Mesafeniz durmanıza kesinlikle yetmeyecek. Ne yapabilirsiniz :silent::silent::silent::silent:
Lütfen fikirlerimizi paylaşıp tartışalım...