hacime göre saygı

dün taksiye bakırköye doğru giderken çok ilginç bir olay başıma geldi . yolda gidiyorduk trafik hafif sıkışık, arkalaran bir motor geliyor belli uğultusunndan . taksici panik yaptı bir saniyede bütün aynalara baktı.daha sonra o motorcu yanımızdan geçerken diğer arabaya yaklaşıp buna yol da verdik bigüzel(bu arada motosiklet r6 ) .fakat yolboyu diğer motorları kuryeleri iplemeeden yanlarına yaklaşa yaklaşa şerittte sıkıştıra sıkıştıra gittik nedendir bende anlamadım .:silent:

bu dediğin olaya herkes karşı çıksada yok canım desede ama hep başımıza gelen bir olay.her zman CC farkına takılıyoruz

Bazen gerçekten oluyor öyle. Şikayet etmek gereken bir konu değil, ben de araba sürerken arkamdan otomobil gelirse farklı, kamyon gelirse farklı dikkat ediyorum :p Tamamen içgüdüsel bir tepki.

kh1

Ben cc farkından ziyade, kendini farkettirmekle alakalı olduğunu düşünüyorum. Bunun farlar ve egzoz + korna(delicesine kullanbmak şartıyla) gibi yolları var. Geçici olarak kuryelik yaptığım için farkedilemediğimizi biliyorum. Olmadık yerlerde ortaya çıkıyoruz buda önemli. Ben korna ile yol istiyorum(Israrcı bir şekilde)

Arkadaşımda keeway Sl 150 var. Egzoz değiştirdi bütün mahalle farkediyoruz .)

CBF 150 liye mavi led çakarlar taktırmıştım ön ve arkaya , İstanbulda gece trafiğinde müthiş işe yarıyordu. Polis motorsikleti sanıp yaklaşmıyordu araçlar...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bu biraz da şundan kaynaklanıyor; normalde trafikte 10 saniyede bir aynaların kontrol edilmesi gerekir. Ehliyet alırken öğretilen de böyledir. Ama motosiklet sürücüleri de dahil neredeyse hiç kimse bu sıklıkla kontrol etmiyor. Ondan sonra "ya ben görmedim sen nereden çıktın" oluyor. Bakmadın ki göresin. Bize de bakmasa bile kendimizi hissettirmek kalıyor. Mesela bu anlatılanda R6'nın sesi, selektör, korna gibi.

aslında bu sadece trafiktede değil.. motosiklet kullananların kendi aralarında da buna benzer durumlar olabiliyor.. çocuğun biri GS1150 ile geliyor, ona hoşgeldin paşam falan filan, diğeride mondialle geliyor yüzüne bakılmıyor.. zaten burada saygı kişiye değil, motosiklete oluyor,, yazık :farao:

'' ben ne adamlar gördüm elbisesi olmayan, ben ne elbiseler gördüm içinde adam olmayan!!!!! ''

Büyük cc motor istememdeki en önemli etkenlerden birisi. Motosiklet deneyimim olmamasına rağmen gözlemlerim bunun gerçekten böyle olduğunu gösteriyor. Ben arabayla her tür motora yer vermeye çalışsamda büyük cc lerin benim için bile ayrıcalıklı olduğunu düşünüyorum.
SS nin hacim olarak büyüklüğü ve sesi trafikte gerçekten saygı görmenizi sağlıyor.
Büyük cc motor çabuk öldürüyor söyleminin çeliştiği bi nokta. Bi scooterde ezilme ihtimaliniz daha yüksek. Ama bu SS için böyle değil. :)

hacme göre saygı ise mehmettufan , osbourne ve ben en çok saygıyı hakeden kişileriz...

nasıl yani,

bu 3 kişide 1000 cc üzeri motosiklet mi kullanıyor :)

Syglr.

tarkan motorla alakası yok kendi hacmim motorunkinden fazla , yakıtımda öyle ,

hala büyüme çağındaymış gibi kilom ve boyum artıyor...

diğer arkadaşlarında benden aşağı kalır yanı yok ,

ee been???:p

motosiklete bindiğimde daha ekonomik oluyorum..yaya olursam km de 0.50 tl den aşağı yemiyorum...:queen:

:) evet abi, üçünüzünde maşallahı var,

ben yanınızda lise çağındaki öğrenci gibi kalıyorum,
osbourne la tanışmak nasip olmadı, mehmettufan ıda kebap yemeye giderken feribot sırasında yakaladım sirkecide,oda sumo güreşcisi gibi :)
ama galiba kalıbı en orantılı sensin, boy+kilo+makina XXXXL maşallah

üçünüzede saygılar, kızmazsınız umarım :)

.

Son düzenleme:
Ducatiye bindigim zamanlarda fermuar etkisini hep yasardim. Insanlar homurtu ile calisan bir aracin arkalarindan geldigini duyunca merak ve refleks olarak kenara cekilmekte. Sanirim yuksek cc motorlar pahali olduklarindan gereginden fazla yakin temasta bulunmak istemiyorlar. Ama Trafikte her arac esittir, boyle bir ayricalik mantigini ben bile kabullenemem.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Aynen öğle...Bunlar yaşamın birer gerçeği..yapacak bişey yokkii..

endurolardan da araçlar tırsıyorlar, benim motorda yüksek, arkada topcase yanda çantalar irileştirmeye çalıştım, yol durduğu zaman bazı araçlar emniyet şeridine dalıyorlar, uzunları yakıp o şeride girdiğimde çoğu kişi bir telaş içinde karanlıkta polis motoru sanıp yol veriyor:)

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
malesef doğru bir tespit ve olay tamamen piskolojik bir durum , benzeri vakaları bende bizzat yaşadım

Maalesef trafikte itibar görmek istiyorsan büyük motor kullanıcaksın:pale:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar