Ön fren sorunu

arkadaşlar, hızım 40 km ve üstüne çıktığında ani fren yapınca gidon sağa sola sürekli sallanıyor.

Ön freni çok hafif bıraktığım zaman 2 saniye içinde gidon normale dönüyor.

100 km gibi hızlarda fren dozajını hafifletmessem iyice artıyor sallanması ve düşcekmiş gibi oluyorum ve korkup hemen bırakıyorum.

Bunun nedeni nedir acaba? normal frenlemede hiç sıkıntım yok.

Sadece ani frenlemede, ön tekeri bloke etmeden hemen öncesine kadar bastığımda sallama başlıyor.

motorum cbr 125

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
arkadaşlar, hızım 40 km ve üstüne çıktığında ani fren yapınca gidon sağa sola sürekli sallanıyor.

Ön freni çok hafif bıraktığım zaman 2 saniye içinde gidon normale dönüyor.

100 km gibi hızlarda fren dozajını hafifletmessem iyice artıyor sallanması ve düşcekmiş gibi oluyorum ve korkup hemen bırakıyorum.

Bunun nedeni nedir acaba? normal frenlemede hiç sıkıntım yok.

Sadece ani frenlemede, ön tekeri bloke etmeden hemen öncesine kadar bastığımda sallama başlıyor.

motorum cbr 125

furç yatağındaki boşluk, teker göbeği boşluğu, ve en son direk bakabileceğin lastik. Lastikten de olabilir. Lastik eskimi, lif koparmışmı bombe varmı, yada malzeme olarak bitmiş bir lastiksede yapar

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Yukarıda yazılanlara ek olarak diskte eğilme olabilir kontrol etmelisiniz.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Yukarıda yazılanlara ek olarak diskte eğilme olabilir kontrol etmelisiniz.

aynen onu yazmayı unuttum, disklerin kontrolü aslında en başta olmalıydı abimiz doğru noktaya bastı

Teşekkür ederim cevaplar için. Peki diskin yamuk olup olmadığını ben anlıyabilir miyim? Nasıl anlaşılır? Göze çarpan birşey yok.

Teşekkür ederim cevaplar için. Peki diskin yamuk olup olmadığını ben anlıyabilir miyim? Nasıl anlaşılır? Göze çarpan birşey yok.

Seyir halindeyken ön freni uyguladığın basıncı değiştirmeden hafifçe sıkarak fren magnetinde oynamalar olup olmadığına dikkat et. Diskte bir yamukluk varsa magnette hafifçe ileri geri oynamalar olacaktır.

bilmeyerek derin bir çukura düşürdüysen ön jant bükülebiliyor onada bak.

ustaya gösteriyim ben en iyisi. yanlış bişey yapmayalım durduk yerde. Ama bana diskim yamukmuş gibi geldi.
@Levsy dediğini uyguladım ama farkedemedim öyle birşey.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar