...................................İfadede bir yanlışlık oldu sanırım hız fazlasınımı demek istediniz? Eğer öyleyse doğrudur fakat güç fazlasını derseniz iş çok değişir![]()
illa ayırmak gerekirse dediğin gibi olsun. 200 km uzunluğun daki otobanı 100-110 değilde 160 la geçeceğim diye ara yollarda koca bir kalorifer kazanının üzerinde oturmak bir işkenceye dönüşebiliyor.
Arkadaslar ben tek bir sey söylemek istiyorum. Ümmet Perkitan'i herkes asagi yukari taniyordur saniyorum. Tanimayanlarda google da bi aratsin.
Bence cc = bütce ile dogru orantili.
Ümmet abi 150cc 12inch tekerlekli scooter ile 5in üzerinde türkiye turu yapabilmisse hemde ilerlemis yasina ragmen 250cc haydi haydi gider uzun yolda.
Benim motorcu cevremden de bi abimiz 50cc lik scooteri ile Balikesirin Akcay ilcesinden Alanya ya kadar gidip geldi. 3günde gitti 4 günde geldi.
Özetle bence hacim = bütce
ne kadar büyük hacim o kadar tehlike o kadar masraf o kadar benzin o kadar hava o kadar hız hiçbiri bana göre değil 150cc yeterde artar bile bence
ben kendimi küçük motor sürerken daha güvensiz hissediyorum ki, gerçektende daha güvensiz yol tutuş zayıf, frenleme zayıf, aniden hızlanıp tehlikeden kaçabilmek için yeterli güce sahip değil vs. vs.
ben her zaman sağdan giderim 40 km hızı da geçmem tehlikeden kaçmayı ise bilmem çünkü bu hızla giderken tehlike 240 km hız yapanları kovalıyo olur frenlere fazla gerek duymam gazı kestiğimde motor yeteri kadar yavaşlar yol tutuşu ise lastikle ve benim tecrübemle alakalı sert hamurlu bi lastik tak bakalım senin o büyük cc motorlarla ne kazalara karışıyorsun o yüzden büyük cc bana gelmez daha çok gencim ve gideceğim yere biraz geç giderim ama tek parça gitmeye dikkat ederim nede olsa hayat yaşamaya değer