Motor seçiminde çok kararsız kaldım ?

Arkadaşlar öncelikle hepinize selamlar olsun.Aranıza yeni katıldım; konuyu doğru yere mi açıyorum yanlış yere mi ? diye çok düşündüm :) Şimdiden yanlış olduysa affola.

Motorların teknik özellikleri hakkında fazla bir bilgim yoktur.2 Senedir Honda Today kullanıcısıyım.Uzun yol yapmadığımdan semt içinde git gelde ayağımı yerden kesiyordu ( ama helal olsun tek bir sıkıntı çıkarmadı hor kullanmama rağmen :) ) ama şimdi satıyorum ve başka bir motor alacağım.Aklımda Aprilia RS 125, Megelli 125 SuperSport,Derbi Gpr 125 ve Hyosung 250Gtr var.İşin açıkçası performanstan çok görünüşe bakıyorum, aşırı hız hastası biri değilim.Görüntüsü beni tatmin etsin bana yeter.

5, Biraz daha zorlarsam max. 6 bin lira para çıkarabilirim.Yazdığım motorları çok araştırdım, görünüş olarak Megelli çok çok hoşuma gitti.Ama 2.el piyasası 0, yaza kadar düşermi bilinmez. 2. el düşeceğini hiç sanmıyorum.Aprilia RS125 de gerçekten performans olarak çok iyi bir motor diye duydum fakat pek bir bilgim yok yinede.Derbi gpr 125 de aynı şekilde fakat görüntüsü beni tatmin etmedi açıkçası.Lastikleri ince ve cılız bir motor.Sizce lastiklerini 140 150 ebatlarında yapmam mümkün mü, ve güzel bir görüntü çıkar mı ortaya ? Hyosung 250 zaten sürekli tartışmaya açık bir motor.Görüntüsü gerçekten güzel.Fakat kullanan iki arkadaşım var,ikiside motoru sattı.Biri ihtiyaçtan biri sıkıntılarından.Arkadaşım hor kullanmadığın sürece büyük bir sıkıntı çıkarmaz diyor fakat diğeri asla tavsiye etmiyor.Çok kararsız kaldım.Galiba 2008'den sonra S&T Kanuni'ye geçmiş motor.Kanuni yazan bir motorada binmek istemem açıkçası :silent:

Sonradan eklemek istedim,ses olarakta en hoş sesi hangisinden alabilirim acaba ?

Benim gördüğüm bildiğim motorlar bunlar.Sizlerdende fikir almak istedim.Görüşleriniz nelerdir hangisini tavsiye edersiniz ya da bu tarzda başka tercih edebileceğim bir motor var mıdır acaba ? :silent::silent:

Son düzenleme:
Görüntü olarak tatmin olmak istiyorsan Hyosung GT250R derim ben.

Görüntü olarak tatmin olmak istiyorsan Hyosung GT250R derim ben.

Evet performanstan önce görüntü istiyorum.Fakat yolda seyir halindeyken beni yolda bırakacak bir motorda istemiyorum açıkçası.Hyo hakkında hep sorun çıkartıyor tarzında şeyler duydum.

Aprilla 125 varken hiçbirinin görüntüsü yanından bile geçemez bence ama altını çizdiğim üzere bence !

Saygılar.

Fabrikasyon üretimli motosikletlerin hiçbiri (Çin grubunu hariç tutuyorum) yolda kalacak denli sorunlu olarak üretilmezler. Ne oluyorsa kullanıcı hatasındandır. Bu söylediğim aklıbaşında her kişinin kabul etmesi gereken / kabul ettiği bir gerçek..
Dolayısıyla yüksek devirli motosiklet alırken dikkat edilmesi gereken motosiklet kullanıcı seceresine önem verip,iyi bir ustaya da kontrol ettirdikten sonra göze hoş gelen motosiklet alınmalı derim..

Fabrikasyon üretimli motosikletlerin hiçbiri (Çin grubunu hariç tutuyorum) yolda kalacak denli sorunlu olarak üretilmezler. Ne oluyorsa kullanıcı hatasındandır. Bu söylediğim aklıbaşında her kişinin kabul etmesi gereken / kabul ettiği bir gerçek..
Dolayısıyla yüksek devirli motosiklet alırken dikkat edilmesi gereken motosiklet kullanıcı seceresine önem verip,iyi bir ustaya da kontrol ettirdikten sonra göze hoş gelen motosiklet alınmalı derim..

Hyo'nun gereğinden fazla sorun çıkardığını duydum.Bana da biraz sürücüden gibi geliyor açıkçası.Hor kullanılmadığı sürece çok büyük bir sorun yaratacağını düşünmüyorum.Ama Kanuni'nin eline geçtikten sonra çok sıkıntı yaşıyormuş.Bu yüzden 2007 Bir Hyo almak istiyorum.Onunda temizini bulabilir miyim acaba ? Hyo konusunda çok korkuyorum, büyük bir hevesle alıp sürekli arıza çıkarırsa sıkarım kafama heralde :queen:

Sürekli arıza çıkardığını kaç kişiden duydun ? Bence foruma bir göz at. İkincisi, ben Kanuni'ye geçtikten sonra bir fark olduğuna inanmıyorum. Aynı motorun farklı markalısı. Ayrıca Kanuni modeller enjeksiyonlu, Hyosung'lar karbüratörlü. Enjeksiyonlusu varken karbüratörlü almaya gerek yok. Kanuni isimli motor kullanmayı ben de istemem ama durum bu.

Yeri gelmişken Kanuni bu motorları, kendi adını silip S&T Motors olarak satışa çıkarsa satışları ikiye katlanır.

S&T Kanuni yazısını kapatabilir, boyatabilirsin. Ön camı değiştirip öndeki yaızıyı da kaldırabilirsin.
Bende senin gibi Hyo ve S&T çıkmazında kalıp hyoyu seçiyordum.. FAKAT forumda bi arkadaşımızın profilinde hyo ve s-t arasındaki farkları gördüm.. s-t daha mantıklı geldi. eğer bulursam sana mutlaka linkini atarım. araştırırsan bulursun..

---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:08 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:05 ----------

http://www.motosiklet.net/forum/mot...-and-t-kanuni-gt-250r-arasindaki-farklar.html
burdaki resimde farklar var. büyültüp bakabilirsin..

ST Kanuni olan model (2008'den sonra) enjeksiyonlu, motor performansı az da olsa arttırılmış ve devir kesici var.250 CC'lik bir motora 600'lük gibi davranırsan ne marka olursa olsun sorun çıkarır ama Hyosunglarda devir kesici olmadığından sorun yaşayanlar olmuş. 6000-7000 aralığında 2. el bulabilirsin 2008-2010 model sahibinden.comda adamın biri 0 km 2010 model GT250R'ye 8250 istiyor 4-5 tane var elinde.8.000'e bırakır.Ben de düşünüyorum almayı üniversiteyi kazanınca.Gayet güzel motor hem görünüm hem performans enjeksiyonlu , dijital göstergeli ve ucuz...

bencede hyosung gt 250 r , görüntü olarak gayet iyi benim arkadaşım da kullanıyor ve memnun...

Hyosung hakkinda bilgiler icin tesekkurler arkadaslar.Ah be dostum megelli ikinci el piyasasi olsa hic dusunmem ama yok, yaza kadarda ikinci el bir megelli bulabilecegimi sanmiyorum :(

markası farketmez chopper tarzı bişey al olsun bitsin püsküllü şeyler taktır sağına soluna da deri çanta,ama performans çok daha önemli,görüntü geçicidi performans kalıcı

slm sahıbınden com'a aşagıdaki ilan numarasına bı bak istersen :))

37723402

Sizin motorunuzu ne zamandır takip ediyorum sahibinden de satıldımı diye,çok hoşuma gidiyor :) fakat motoru haziran ayında alacağım o zamana kadar satmamış olursanız talibim

megelli = hiç duymamıştım italyan işi galiba

İngiliz dostum yanlış bilmiyorsam

markası farketmez chopper tarzı bişey al olsun bitsin püsküllü şeyler taktır sağına soluna da deri çanta,ama performans çok daha önemli,görüntü geçicidi performans kalıcı

chopper tarzı sevmiyorum.zaten performans fazla önemli değil benim için yaz döneminde bineceğim sadece

Bir de sorum olacak arkadaşlar.Derbi gpr 125e 2 kişi rahat binilip istanbul içinde yolculuk yapılabilir mi ?

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar