Ön frenden gelen ses

Arakdaşlar, motorum 2700 km de genellikle şehir trafiğinde kullanılmıştır. Dün motorla çıktım fakat yavaş giderken ön freni sıktığımda sürekli bir ses değilde kesik kesik uğultulu bir ses geliyor. Yani disk freninin çeyreklik bir kısmından ses geliyor. Neden olur bu problem? Teşekkürler.

Sorun ediLCek bişey degiL..
Diskin ısLanmıştır Firene basıncada KeçeLEr Sıkınca O ugultu gibi oLan cıyak Ses ortaya Cıkar :)

Benm motorda ıslandığında geliyor öyle bir ses... Acaba sizinkide ondan kaynaklı olabilir mi?

balata içine taş almış'da olabilir,, denemekte fayda var motoru elinizde geri geri yürütün ön lastik kaymayacak şekilde firene basın bunu birkaç kez yapın,, denemekte fayda var umarım işinize yarar

Bendede oluyor bazen tanzikli su tut balatalara veya basınçlı hava tut bende gidiyor arkadaşın dediği gibi toz fln kaçınca oluyor

Anladım, acaba disk mi yomuldu diye düşündüm. Demekki daha da temiz tutmak gerekiyormuş :) Teşekkür ederim arkadaşlar, tekeriniz düz bassın.

Ön frenin bitme ihtimali yok mu ? Gerçi bu diskler bitmiyor gibi bişey .s benim ki bi türlü bitmedi.. 5000km dir aynı balata arka kanpanayı 2000 civarında değiştirdim ama ön disk bitmedi gitti .s Biyerde kilitlicek kalıcam diye korkuyorum..

bu genel anlamda bütün motorlarda olur. fakat çok oluyorsa balatanın metalleri arasındaki karışımdan oluyor. eger çok rahatsız ederse balata degişimi yumaş balata ile ses kesilir.

Anladım, acaba disk mi yomuldu diye düşündüm. Demekki daha da temiz tutmak gerekiyormuş :) Teşekkür ederim arkadaşlar, tekeriniz düz bassın.

diskte yamukluk olup olmadığına basit bakabilirsiniz.. motor normal seyrinde giderken az bişey fren koluna basarsınız.... fren kolu elinizin altında gidip geliyorsa disk yamuktur... ama disk kolay kolay yamulmaz... balataya taş toprak gibi bişeyde kaçmış olabilir... ama görmeden duymadan konuşmak doğru sonuçlar vermeye bilir...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar