Buji kırıldı. Hapı yuttum mu ?

E-bay'de kırık buji çıkartma aparatı buldun da o yüzden başlık açtın sanmıştım bende... :mrgreen:

E-bay'de kırık buji çıkartma aparatı buldun da o yüzden başlık açtın sanmıştım bende... :mrgreen:

Yok, bu durumu enterasan bir şekilde yurdumda bulduğum aparat ile çözdüm :)

Önce 10 TL'ye bir ters kılavuz seti aldım. Kırık bujiyi çıkarmak ters kılavuz ile 10 saniye sürmedi. Ben emin olmak için silindir içine girebilecek hale getirilmiş bir elektrikli süpürge ağzı ve ilaveten mıknatıs ile silindir içine kaçmış olabilecek muhtemel metal talaş temizliğini de yaptım.

Bu arada hani beceremezsem diye ağzını aradığım birkaç usta silindir üst kapağın sökülmesinden tutun da motor indirmeye kadar varan seçenekler ile önüme geldi. Yorumsuz veriyorum.

Yaşasın ters kılavuz :)

Beni öldürmeyen şey beni daha güçlü kılar diyorum :queen:

gözün aydın...kulakların manisa..:queen:
tamam kabul ediyorum iğrenç bir şey oldu..:cat::p

Yardımcı olan tüm arkadaşlara teşekkür ederim bu arada....

slm arkadaslar benim basimada aynu olay geldi ama motorsiklet degil arabanin bujisi icinde kirildi ayni resimde goruldugu gibi elimde kaldi nasil kalan parcayi cikarabilirim yardimci olursaniz cok tesekur ederim

Ben bu olayı ilk defa duydum! :cyclopsan

Neyseki çözümü basitmiş.Hem konuyu açan hem de çözümü yazan shi_bumi arkadaşa teşekkür ederim. Ayrıca elektrikli süpürgenin hortum ucunu ayarlayıp silindir içini temizlemek de iyi fikirmiş. Böyle akıllıca işler görünce seviniyorum. :cat:

Valla iyi dayanmışsın hocam. Benim başıma gelse buji elimde kaldığında bujiyi fırlatır motora tekmeyi basardım şansımın diye.

Not: süklüm püklüm 30 dk sonra motorun yanına dönmek zorunda kalacağımı da belirteyim. :p :cherry:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar