Acaba vatandaşın huzurunumu koruyorlar. yoksa ?

Çok ilginç ya.

Motorla defalarca çevirmeye girdim, yolda yürürken birkaç kez GBT'ye girdim, hatta TKP'lilerle muhabbet ederken polisin kimlik kontrolnün ortasında kaldım. Hiçbirinde ne küfür yedim, ne senli benli konuştular, ne de başka bir sorun yaşadım.

Ben mi yanlış ülkede yaşıyorum, aşırı masum bir tipim mi var yoksa siz mi polisle kavga etmeye meyillisiniz çözemedim.

Aynen, fena halde psikopatım polis gördüm mü dalıyorum tekme tokat. Şaka mısınız ? Yahu ne yazdık yukarıda ? Hepsi bir değil bu adamların, iyileri de var kötüleri de. Çok sevdiğim bir iki abimiz emniyet müdürdür değişik illerde, pırlanta gibi de adamlardır.

Ancak; bu çürük elmaların olduğu gerçeğini değiştirmez. Yukarıda yazdıklarımızı uydurmadık. Bu ülkede yaşanmış; yaşanan şeyler bunlar. Polislik gibi, var olmasının tek amacı vatandaşa hizmet olan bir kurumda da tek bir çürük elma bile kabul edilemez. Mazur görülemez. Olumsuz davranışlarına bahane bulunamaz. Bilmem anlatabildim mi ?

Son düzenleme:
Bu ülkede yaşanmış şeyler olduğunu ben de biliyorum. Ama bu şeyler nedense işinde gücünde insanların değil de, ipini sağlam tutmayı başaramayanların başına geliyor.

Bu ülkede yaşanmış şeyler olduğunu ben de biliyorum. Ama bu şeyler nedense işinde gücünde insanların değil de, ipini sağlam tutmayı başaramayanların başına geliyor.

Tabi tabi, anlıyorum. Bir gün trafik çevirmesinde ruhsatı uzatırken torpidoda bulmakta zorlandığın ve geciktiğin için, "Ne oyalanıyorsun ulan" lafını işitmenin ardından arabanın camından yumruk yediğinde polisten o vakit bir daha konuşuruz. Ya da sevgilinle kafede oturuken yoldan geçen bir tomar çevikten birinden "Ne bakıyorsun ulan" lafından sonra tokadı yediğinde.

http://www.milliyet.com.tr/2007/05/03/guncel/axgun02.html

Eşi ile öğle yemeği yiyen bu adam ipini nasıl bağlamamış ki sağlam bir yere oğlu yaşındaki polisten o tokadı yiyor bir anlat bakayım bana

Tabi tabi, anlıyorum. Bir gün trafik çevirmesinde ruhsatı uzatırken torpidoda bulmakta zorlandığın ve geciktiğin için, "Ne oyalanıyorsun ulan" lafını işitmenin ardından arabanın camından yumruk yediğinde polisten o vakit bir daha konuşuruz. Ya da sevgilinle kafede oturuken yoldan geçen bir tomar çevikten birinden "Ne bakıyorsun ulan" lafından sonra tokadı yediğinde.

Eşi ile öğle yemeği yiyen bu adam ipini nasıl bağlamamış ki sağlam bir yere oğlu yaşındaki polisten o tokadı yiyor bir anlat bakayım bana

taraflı yaklaşıyorsunuz , verdiğiniz örnek ise apaçık ortada , isterseniz kurgusunu da yapabilirim , elma ile armutlar ayrı yerlere lütfen

Yap dinlemek isterim. 60 yaşında eşi ile restoranda yemek yiyen adamı o polisin orada tokatlamasına nasıl bir haklı gerekçe göstereceksiniz merak ediyorum. O polis de biliyor hatalı olduğunu ki; tokadı attıktan hemen sonra kaçıyor arkadaşlarının arasına.

Hadi bu mevzu siyasi diyelim ya şu haberde arkadaşları ile şarap içti diye 21 yaşındaki genci beyin ödemi oluşturacak kadar döven 10 yunus u nasıl haklı göstereceksiniz ? Hoş bu haberdeki polis en azından tutuklanmış cezasını çekiyor. Bu da bir gelişmedir.

http://www.ntvmsnbc.com/id/25006677/

Ya da 2007 de göğsüne polis tekmesi geldiği için ölen Feyzullah Ete için nasıl bir mantıklı senaryo yazacaksın ? Bu polis de tutuklandı en azından.

http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=239606

http://www.haberler.com/feyzullah-ete-nin-gogsune-tekme-atarak-olumune-haberi/

Bir anımı anlatayım, sene 1992 bir eğitim için ingiltere deyim. Stratford da bir meydanda kafede oturuyorum arkadaşlarımla. O sırada kafenin önünden iki genç koşarak geçtiler ve bir sokağa girdiler. Bir kaç dakika sonra da iki ingiliz polisi koşarak geldiler ve kafenin önünde oturan punk diyebileceğim gençlere kaçanları görüp görmediklerini sordular.
Gençler tam aksi yönü gösterdi ingiliz polisine. Polisler de o yöne gittiler. Bir kaç dakika daha geçti ve aynı polisler geri geldiler gençleri azarlamadan sadece sizi gidi sizi der gibi parmak sallayıp diğer tarafa doğru koşmaya başladılar. Aslında o gençler polisi yanıltmak gibi bir suç işlemişlerdi ama ingiliz polisi bunu önemsememişti bile. Bu durum bizim polisimizin başına gelse ne yaparlardı bir siz düşünün. Biz ilk bunu düşünmüştük mesela

Kısaca yazayım bu konudaki son görüşümü daha fazla uzatmanın manası yok; Birisi bir suç işlemişse, takarsın kelepçesini götürürsün emniyete yasal işlemini yaparsın. Bu polisin en doğal hakkı ve görevidir. Yapmalıdır. Ancak; polisin orantısız güç göstermesinin en ufak bir mazereti ya da özrü olamaz.

Son düzenleme:
Bol keseden sallama.İşin içinde olmadan da böylesi haberlere yorum yapmak çok mantıksızca.

Sen herhalde ne yazdıklarımı iyi okumadın kardeş ben yazdıklarımda sallama gibi bir şey yok çünkü kendim bu olaylara maruz kaldım ve gördüm.Sen herhalde istanbul da yaşamıyorsun geç bakalım bir okmeydanından geç bir dolapdere yolundan yunuslar çevirsinde donuna kadar baksınlar kızdırmayın adamı :farao:

Aralarında zıtlaşma olduğu kesin. Polise ters davrandılarsa poliste gıcıklığına 4 saatliğine içeri atmış olabilir. Efendi adama polisin birşey yapacağını sanmıyorum. Çoğu kişi polisin suyuna gitmektense tartışmayı tercih ediyor, sonuç ortada.....

polisin böyle davranmaya yetkisi varmı? sopayı elinde tutan istediğini yapar, mantık bumudur? insanlar neden polisin suyuna gitmek zorunda olsun polis kimdir annesimi babasımı? hukukun olmadığı yerde ayaklar baş oluyor işte.

bahsi geçen konuda polisin tutumu: iyi günler- geceler vs arama yapıyoruz ( isteyene gösterilmek üzere savcılık izni ( ben öyle biliyorum ) ) deyip arama neticesinde kuşkulandıkları ilaçları merkeze sorsalar elemanların gbt lerine bakıp gereken neyse izah ederek yapsalar burada bu konu konuşulmuyor olacaktı. hiç kimse çıkıp burası türkiye demeyecekti. 3-4 kendini bilmez yüzünden koca bir teşkilat zan altında kalmayacaktı.

ayrıca basına yansıyan bu olayı savcılarımız ihbar kabul edip o densizler hakkında görevi kötüye kullanmaktan dava açsalardı hukuk çerçevesinde adli soruşturmada yapılsaydı başka kendini bilmez densizler çıkabilirmiydi acaba?

hukuk hukuk hukuk. bugün bana ise yarında sana lazım olabilir. o nedenle en tepedekinden en aşşağıdakine kadar saygı gösterilmesi korunması gereken en önemli şey bir hukuk devleti olmaktır. ama görüntü bir polis devletine gidişi çağrıştırmakta.

Son düzenleme:
jandarmanında gorevi polisinkiyle aynı ama kimse jandarmadan sikayetci degil demek ki ortada disiplinsizlik bası bosluk var

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Çok ilginç ya.

Motorla defalarca çevirmeye girdim, yolda yürürken birkaç kez GBT'ye girdim, hatta TKP'lilerle muhabbet ederken polisin kimlik kontrolnün ortasında kaldım. Hiçbirinde ne küfür yedim, ne senli benli konuştular, ne de başka bir sorun yaşadım.

Ben mi yanlış ülkede yaşıyorum, aşırı masum bir tipim mi var yoksa siz mi polisle kavga etmeye meyillisiniz çözemedim.

Ulem kütükcan, cillop gibi çocuksun galiba.
Ben her Türkiye'ye geldigimde birkaç kez basima polisle bir is gelmeden tatil yaptim saymiyorum kendimi.
:)

Gerçi bizimki daha gumruk kapisinda basliyor.
Hikmetinden sual olunmaz rabbim nasil halk etmisse beni, kaldirimda yururken bir polisle karsilassam adamin tuyleri diken diken oluyor.
:p
Ondan sonrasini anlatmayayim.:)

Simdi baska ulkelerde de boyle seyler oluyor diye bol kepçeden sallayan arkadaslar olmus.
Gelismis ulkelerde bu tur olaylar, ancak polisi zora sokacak hallerde olur.
Yani adam kaçar, polise saldirir ya da etrafa saldirir.
O zaman orantisiz guç denilen nanenin uygulanma asamasi gelir bu dogrudur.
Ama oyle yolda yururken, veya arabada seyrederken kimse size çikar ulan kimligini gel bakalim karakola muamelesi çekemez.
Oluyorsa da bunlar gerçekten munferit olaylardir.
Ama bu tur mevzular ne yazikki ulkemde artik kaniksanmis hale gelmis.

Tabi bu topige konu olan olay için yazmiyorum bunlari.
Polis dedigimiz kisi de bu toplumun içinden çikiyor.
Yani bizim toplumun aynalarindan biri polis.
Hal boyle olunca, arabadakilerinde biraz artistlik yapmis olma ihtimali var diye dusunuyor insan.
Yani fazla gururlu bir milletiz.
Bu bazen isimizin önüne geçiyor ne yazikki.

jandarmanında gorevi polisinkiyle aynı ama kimse jandarmadan sikayetci degil demek ki ortada disiplinsizlik bası bosluk var

Ya siz askerlik yapmadınız.yada jandarma bölgesinde hiç yaşamadınız.hele bir 10 sene öncesinde.
açtırmayın kutuyu,söyletmeyin kötüyü.
polise atıp tutmak kolay,sıkıysa askeri eleştirin:cherry:

Ya siz askerlik yapmadınız.yada jandarma bölgesinde hiç yaşamadınız.hele bir 10 sene öncesinde.
açtırmayın kutuyu,söyletmeyin kötüyü.
polise atıp tutmak kolay,sıkıysa askeri eleştirin:cherry:

bunu soylememin nedeni polis ve jandarmayla yasadıklarımı karsılastırmam benim yasadıklarımda jandarma uslup bakımından daha kibar daha saygılı ama polis tam aksi ne desem tersini anladı bu zamana kadar

Arkadaş güzel demiş. Vatandaşın iyisi kötüsü olduğu gibi memurunda iyisi kötüsü vardır. Olucaktır. Ayrıca herkesin bir haklı sebebi vardır mutlaka. Bir de onlara sormak lazım.
Bu şekilde konu açılıp yok yere birilerinin arkasından atıp tutmada neyin nesi anlamak zor.

Yaparsınız savcılığa şikayet eden mahkeme mahkeme hakkını arayan arkadaş gibi. Bizde takip eder takdir ederiz.Destek olur elimizden geliyorsa yardımcı oluruz.
Bence gereksiz konular bunlar.
Bide hep Demir in ifadeleri. Ayrıca da haber olmuş bir konu. ve kimse suçu kanıtlana na kadar suçlu değildir.
vsvsvsvsvsvsvsvsvsv Amaçsız bir konu olmuş.

Şu kötü kaka memurlar neden hiç bana denk gelmedi hayret. Acaba vatandaşa vatandaşın kendisine yaklaşımına göre mi tepki veriyorlar ...

Evet bu beyanınızdan eczacılık hakkında en ufak bir bilginizin olmadığı anlaşılıyor. O nedenle daha fazla konuşup bu konuda kendinizi komik duruma düşürmeyin. Xanax (xarax değil), diazem veya herhangi bir psikotrop ilacın kas gevşetici özelliği yoktur.

Burada komik durumda tek bir kişi görüyorum, o da polis düşmanlığını belgelemek için basına yalan yanlış yansımış olayları google'dan aratıp aratıp buraya kopyalayan sen.

"Ben sevmiyorum arkadaş, acım var" de biz de sana hak verelim. Onun dışında senin gibilerin hazırladığı tek taraflı haberleri ısıtıp ısıtıp getirme.

Umarım şikayetçi pozisyonunda olacağın bir duruma düşüp o sevmediğin polislerin kapısını çalmazsın, veya haplanmış vaziyette arabayla fink atan 4 serseri tarafından zor durumda bırakılmazsın.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 09:49 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 09:45 ----------

Eşi ile öğle yemeği yiyen adam, 1 Mayıs gösterilerini tertipleyen partinin kurucusu, ve ne tesadüfki, düzenlediği gösteriye katılmak yerine tam da o tarih ve o yerde tesadüfen eşi ile yemek yiyor. Büyük bahtsızlık.

Bence Polislere, Kurtlar vadisi, yada bir ankara polisiyesi behsat Ç , yada arka sokaklar veyahutta amerikan polis filmleri izletmemek lazım. yada yasaklanmalı........

biz çocukken karete filmleri izlediğimiz zaman. dışarıda adam dövmeye karete yapmaya dövecek çocuk arardık.

Buda o hesap, sanırım bu tarz filmlerden etkilenip gaza geliyor galiba :D :D :D

Bence Polislere, Kurtlar vadisi, yada bir ankara polisiyesi behsat Ç , yada arka sokaklar veyahutta amerikan polis filmleri izletmemek lazım. yada yasaklanmalı........

biz çocukken karete filmleri izlediğimiz zaman. dışarıda adam dövmeye karete yapmaya dövecek çocuk arardık.

Buda o hesap, sanırım bu tarz filmlerden etkilenip gaza geliyor galiba :D :D :D

Çocukken normalde iş hayat memat meselesi olunca o iş o kadarda kolay degıl helede uzerınde uniforma varsa.

Çocukken normalde iş hayat memat meselesi olunca o iş o kadarda kolay degıl helede uzerınde uniforma varsa.

evet haklısın o iş okadarda kolay değil katılıyorum.

ışıklarda karşıdan karşıya geçeceğim. yaya yürüyorum. yunuslardan birtanesi kırmızıda durdu. Bende bir motosiklet tutkusu olduğu için polise değilde motosiklete bakıyordum. polisin dediği laf şu ( ne bakıyorsun lan . yürü lan ) tabi arkasındaki oturan da arkada kahkaha atıyor. ve sağındaki solundakilerde kahkaha atıyorlar. Benim oradaki pisikolojimi düşüne biliyormusun.
Burada kimse polisi kötülemiyor yada polislere karşı bir kötü düşünen yoktur. olmazda ama yazılanların hepsini okursan polisin uslubunu eleştiriyor herkez.

haklıda herkez kendince.

ben bazılarını seviyorum bazılarını sevmiyorum her meslekte var bu iyi kötü durumu ,polisleride herkes sevmek zorunda değil, zaten işsizim stresten yazıyorum

evvelden korku ile karışık saygı duyulurdu devlet memurlarına.
ne demişler "bekçi emniyetin azı dişidir."

yalnız polis kuvvetleri sürekli olarak ideolojik amaçlar çerçevesinde şekillendirildiğinden, toplumun geneli ile uyum sağlayamıyor.
ayrıca polis olma koşullarının da yeterli süzgeci sağlamadığını düşünüyorum. mesleki yeterliliklerininde özellikle sosyolojik ve psikolojik açıdan sorgulanması gerekir.

toplumsal olaylarda polisin süreklilik arzeden taraflı tutumu, polisi toplumun gözünde "devletin kolluk kuvveti olma" yeterliliğine bir türlü ulaştıramıyor.
münferit olaylarda ise polisin tavırları, davranışları, olaya yaklaşımı genel itibari ile yapıcı ve çözüm odaklı olmaktan ziyade kendisini güç odağı olarak kabul eden bir yaklaşım var.

polisin görevi ile alakasız şiddet ve korku gösterilerine o kadar çok örnek bulunabilir ki bir yerlei kurcalmaya hiç gerek yok,
her sene polisin anlamsız ve mesnetsiz şiddetinden dolayı canını kaybedenler oldukça fazla.
bir de kendi ideolojik görüşleri doğrultusunda işçi, öğrenci gibi arkası olmayan gruplara karşı uyguladıkları yönlendirilmiş şiddet var ki ben kendimi bildim bileli böyledir.

hayatımın bugününe kadar bir şekilde karşı karşıya kaldığım polislerin davranışlarını göz önüne alırsam polislerin sevilecek bir tarafı yok,
lakin biraz daha farklı hattan yaklaşıp ses alırsanız sonuçta bizim gibi insanlar olduklarına şahit olursunuz,

bir arkadaşın dediği gibi önüne geleni polis yapar ortalığa salarsan bu şekilde ki imajı biraz zor düzeltirsin.

amirlerimiz böyle emir veriyor ile hiçbir polis kurtulamaz,
çoğu zaman insanlara acı çektirmekten hoşlandıklarını düşünüyorum.
abartısız söylüyorum polise adres sordum gbt ne bakalım dedi. bu mudur ?
o kdar enteresan olaylar ve diyaloglara gark olduk ki buraya yazmaya gerek görmüyorum.

polisin güdülmüş abartı şiddetini ve ideolojik tutumunu eleştirmek polis düşmanlığı imiş.
bunu da öğrendik.

olayı sadece polis olarak ele almakta doğru değil, genel devlet politikası bu şekilde.

kh1

Orada da yapar arkadaşım. Almanya'da da aynı şekilde içeri atılırsın. Amerika' da üzerine bir araba sopa yedikten sonra yine içeri atılırsın. Fransa'da gık dediğinde o beşerli gezen robokop kılıklı polisler tepene biner .... Dünyanın hiçbir yerinde polisle inatlaşamazsın.

Doğru söylüyor. Polis dünyanın heryerinde aynıdır. Dövebilir , ezebilir ama dünyanın bir çok ülkesinde hakkını savunduğunda cevap alabilirsin. Türkiye'de cevap alamazsın çünkü hakkını savunamazsın. Sanırım demokrasi polisin seni dövememesi değil dövdüğünde hakkını savunabilcek mercilerin olması..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar