Acaba vatandaşın huzurunumu koruyorlar. yoksa ?

Esenler'de kimlik kontrolü yapan motorize Yunus ekipleri, durdurdukları bir aracın içindeki kas gevşetici ilaçlara uyuşturucu hap muamelesi yaptı. Polis, araçta bulunan 4 kişiyi kelepçeleyip gözaltına aldı. Karakolda ifadeleri alınan kişiler 4 saat sonra serbest bırakılırken, ilaçlarla ilgili hiç bir işlem yapılmaması akıllara keyfi gözaltı uygulamasını getirdi.

Özel araçlarıyla hasta ziyaretine giden Tuna Erdaş, Murat Demir, Fikret Topbaş ve İrfan Topbaş, motorize Yunus ekiplerinin kontrolüne takıldı.

Esenler'de Örnek Mahallesi girişinde durdurulan araçta bulunan 4 kişiye kimlik kontrolü yapan polis, İrfan Topbaş'ın çantasında 2 adet ilaç gördü.

İlaçlardan bir tanesi soğuk algınlığı için kullanılan Katarin, diğeri ise bir kas gevşeticiydi.

Polisler, kas gevşetici olan ilacın uyuşturucu hap olduğunu iddia ederek, araçta bulunan kişileri kelepçeyip göz altına aldı.

Yunus ekipleri, 4 kişiyi Doğancılar Karakolu'na götürerek nezarathaneye koydu. İfadelerini alınan kişiler 4 saat sonra serbest bırakılırken, ilaçların uyuşturucu hap olup olmadığı konusunda ise herhangi bir tespit yapılmadı.

Konuyla ilgili bilgi veren Murat Demir, polis ekipleri tarafından durdurulduklarını ve polisin yapılan üst aramasında İrfan Topbaş'ın çantasında iki adet hap bulunca kendilerine karşı üsluplarını sertleştirdiklerini söyledi.

Murat Demir, defalarca haplardan birinin Katarin, diğerinin ise kas gevşetici olduğunu, bunu isterlerse eczacılara da sorabileceklerini söylemelerine rağmen, polislerin kendilerine karşı sert davrandıklarını ve küfürlü konuşmaya başladıklarını belirtti.

Demir, "Polislerin üslupları değişti bir anda. Hakaretler yağdırmaya başladılar. Bunun uzerine 'bizimle böyle konuşamazsınız' dedik. Biri soğuk algınlığı diğeri kas ağrılarında kullanılan ilaç" deyince polisler de "biz bunlara uyuşturucu hap olarak işlem yaparız sabaha kadar nezarethanede yatacaksınız" dediklerini aktardı.

Demir, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hiç suçumuz olmamasına ragmen kelepçe taktılar ve hakaretler eşliğinde bizi karakola götürdüler. Karakola girdigimizde orada görev yapan polisler 'atın bu ş.......... nezarete dediler. Daha ifademiz bile alınmadan nezarethaneye attılar. Polislere 'neden bizi burada tutuyorsunuz?' dediğimizde 'kapatın lan çenenizi' gibi sözlerle bizi bastırdılar. Arkadaşım Tuna Erdas bacağından yaralı olduğunu söyledi ve raporum var dedi. 'O zaman sen ayakta bekle' dediler. "

Demir, 4 saat sonra polislerin ifadelerini aldıktan sonra serbest bıraktıklarını söyleyerek, polisler hakkında davacı olacağını söyledi.

Murat Demir, iki adet ilaç ile ilgili karakolda hiç bir işlem yapmadıklarını, ilaçların uyuşturucu hap olup olmadığının tespitinin yapılmadığını ve ilaçları kendilerine geri vermediklerini de söyledi.

"Madem bunlar uyuşturucu hap iseler neden bu konuda bir tespitte bulunulmadı" diyen Demir, yapılan uygulamanın keyfi olduğunu savundu.(CNNTürk)

Hep beraber burada polise küfür edelim istiyorsunuz sanırım.

Üzücü durum, haklarını sonuna kadar arasınlar ve davacı olsunlar işte, ne yapalım yani?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Polisleri sevmiyorum sevmiyorum sevmiyorum...

Hep beraber burada polise küfür edelim istiyorsunuz sanırım.

Üzücü durum, haklarını sonuna kadar arasınlar ve davacı olsunlar işte, ne yapalım yani?

ben sonuna kadar haklı olduğum bir konuda EGM ye ve BİMER e şikayet etmiştim ama sonuçta "kimi kime şikayet ediyosun" ve "it iti ısırmaz" durumu olmuştu.
Polis gördüm mü yasaları çiğneyesim geliyor.........

bazen böyle polisler oluyor ama Düzcedeki polislerin nerdeyse hepsi iyi mesela gecen gün 5 motor lastik yakıyorduk şikayet etmişler polisler geldi affetti karakolada lastik yakanlar kaçtı dediler.

polisleri seviyorum:)

ben sonuna kadar haklı olduğum bir konuda EGM ye ve BİMER e şikayet etmiştim ama sonuçta "kimi kime şikayet ediyosun" ve "it iti ısırmaz" durumu olmuştu.
Polis gördüm mü yasaları çiğneyesim geliyor.........

Savcılığa başvuru yaptığınızda durum farklı olabilirdi.

geçmiş olsun severim sevmem mevzusuna gerek yok ama herkes işini hakkıyla yapmalı bazı ayrıcalıklar tanınanların biraz daha mesleğine yönelmesi iyi olacaktır.

bazen böyle polisler oluyor ama Düzcedeki polislerin nerdeyse hepsi iyi mesela gecen gün 5 motor lastik yakıyorduk şikayet etmişler polisler geldi affetti karakolada lastik yakanlar kaçtı dediler.

polisleri seviyorum:)

Şimdi bu polisler senin için iyi polis ama şikayet eden için görevini yapmayan kötü polis konumunda. Bence de görevlerini yapmamışlar.

Aslında bu konuyu okuduktan sonra görüşümü yazmayı düşünmüyordum ama yine de bazı yanlış yönlendirildiğini düşündüğüm yazılara atıfta bulunmak istiyorum.
Rütbesi ,makamı,görevi ne olursa olsun kimsenin kişisel ve keyfi davranışta bulunmasının hoşgöremeyiz ilk önce bunu söyleyelim.
Bir de olaya polisin penceresinden baktığımız zaman ise durum değerlendirmesi biraz daha farklılık gösteriyor.Tanıdığım pek çok polis, emniyet müdürü dostlarım ise bazı durumlarda kanunların boşlukları(!)ndan dolayı ellerinin kollarının bağlı olduğunu suçlu olduğunu bile bile zanlılara hiçbir işlem yapamadıklarından sözediyorlar.
Bu ikilem içerisinde de görev yapmak çok ince bir çizgide hareket etmek pek de kolay gözükmüyor.

o polisler sıkıyosa gitsinler de pkklıları hizbullhçıları tutsunlar..
tabi yemiyo.
doğuda artislik, laga luga yapan tek bir tane polis bulamazsınız.
anca büyükşehirlerde vergisini veren, elektrik faturasını günü gününe ödeyen işinde gücünde insanlara dayılık yaparlar..
tabi içlerinde iyileri de yok değil ama kurunun yanında yaş da yanar..
geçmiş olsun

Savcılığa başvuru yaptığınızda durum farklı olabilirdi.

olay, o gün şehir dışına çıkmadan önce aracın plaka ve sigorta işlemlerini yaptıracağımız zaman gerçekleşti. açıkçası savcılıkla uğraşacak vaktim yoktu. Yoksa idari sruşturmanın yanında adli soruşturma da geçirmeleri için savcılığa da başvuracaktım.

Vatandasın iyisi kotusu oldugu gibi , memurun da iyisi kotusu olacaktir.

Bunun icin adelet ve sikayet edebileceginiz merciler vardir.

O andaki konusmalari bilmiyoruz. Belkide aractaki kisiler polise zorluk cikardilar. Yorum yapmadan evel konuya cok iyi hakim oldugumuzdan emin olmak lazim.

Bu poliste çok oluyor ama. Güvenlik kontrolü yaptıkları yetmezmiş gibi, şüpheli gördükleri şahısların da ifadesini almışlar. Yuh artık.

Haberin yapan arkadaşta Katarin'i zart diye yazarken kas gevşeticinin ismini yazmaktan imtina etmiş. Acaba bir çok kas gevşeticinin uyuşturucu etkisi sebebi ile yeşil reçeteyle satılmasından olabilir mi?

Acaba bir çok kas gevşeticinin uyuşturucu etkisi sebebi ile yeşil reçeteyle satılmasından olabilir mi?

İşkembeyi kübradan sallamayalım. Hiç bir kas gevşetici yeşil reçete ile satılmaz. Satılmamıştır, satılmayacaktır. Kontrole tabi ilaçlar ile yeşil reçeteyi bir birine karıştırmayınız.

Yeşil reçete dediğiniz psikotrop ilaçlar için kullanılan bir reçetedir. Her doktor bu ilaçları yazamaz. Kontrole tabi ilaç denilen ise her doktorun yazabileceği normal bir reçetedir. Sadece eczacı bu reçeteyi almadan o ilacı satamaz.

Bu poliste çok oluyor ama. Güvenlik kontrolü yaptıkları yetmezmiş gibi, şüpheli gördükleri şahısların da ifadesini almışlar. Yuh artık.

Haberin yapan arkadaşta Katarin'i zart diye yazarken kas gevşeticinin ismini yazmaktan imtina etmiş. Acaba bir çok kas gevşeticinin uyuşturucu etkisi sebebi ile yeşil reçeteyle satılmasından olabilir mi?

Aralarında zıtlaşma olduğu kesin. Polise ters davrandılarsa poliste gıcıklığına 4 saatliğine içeri atmış olabilir. Efendi adama polisin birşey yapacağını sanmıyorum. Çoğu kişi polisin suyuna gitmektense tartışmayı tercih ediyor, sonuç ortada.....

Aralarında zıtlaşma olduğu kesin. Polise ters davrandılarsa poliste gıcıklığına 4 saatliğine içeri atmış olabilir. Efendi adama polisin birşey yapacağını sanmıyorum. Çoğu kişi polisin suyuna gitmektense tartışmayı tercih ediyor, sonuç ortada.....

Sorun burada işte, demokratik bir ülkede polise gıcıklık yapsan dahi eğer bir suç işlememişsen, polise mukavemet etmedi isen, polisin seni gıcıklığına 4 saat hapsetmeye hakkı yoktur. Bu görevi kötü kullanmaya girer. Ha demokratik bir ülkede polis yol kesip kimlik kontrolü, alkol muayenesi vs de yapamaz ya o ayrı bir konu.

Son düzenleme:
durduk yere bu kadar sıkıntı yaratmaz heral polisler :S

ama polis kimliklerini bu şekilde kullanmalarını doğru buluyor değilim...her meslekte olduğu gibi hepsi bu şekil davranıyor da demiyorum...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar