zincirler hakkında 520-100 ne demektir ? yardım

arkadaslar bu zincirlerin 520-100 olayı nedir?benim motorum tiger 250.zincirin 520 oldugunu biliyorum ama yanındaki rakamı bilmiyorum bilen varmı acaba?

birde mesela 520-100 yerine 520-110 felan takılsa bişey fark edermi?dişlilerde sıkıntı olurmu?

520 Zincirin olcusu 100 ise bakla sayisidir

Servis kitabindan dogru zincir ne ise onu takmak zorundasin,

Mesala 520 olcu yerine 510 olcu takar isen dislini yersin. Fabrika verilerine uymak zorundasin

Bakla sayısı, zincirdeki halkaların sayısıdır. Bakla sayısı olması gerekenden az zincir takılırsa zincir aşırı gergin çalışıp kırılır. Eğer fazla baklalı zincir takılırsa zincir fazla bol çalışır, işlileri aşındırır ve atar.

bakla sayısı nedir? mesela zincir ebatı yine 520 ama bakla sayısı farklı olsa sorun cıkarırmı?

Eğer bu soruyu, 520 ölçüsünde fakat farklı bakla sayısına sahip bir zincir almayı düşündüğün için soruyorsan, en azından bakla sayısı fazla olsun.
Servisde zincir takılırken bakla eksiltilip, motoruna uygun hale gelebilir çünkü. Ama eksik bakla alırsan hiçbir şekilde işine yaramaz.

Bakla sayısı, zincirdeki halkaların sayısıdır. Bakla sayısı olması gerekenden az zincir takılırsa zincir aşırı gergin çalışıp kırılır. Eğer fazla baklalı zincir takılırsa zincir fazla bol çalışır, işlileri aşındırır ve atar.

ozman arkadaki gerginlik ayarıyla oynayarak ayarlayabiliriz ???????

ozman arkadaki gerginlik ayarıyla oynayarak ayarlayabiliriz ???????

İşte olması gereken bakla sayısında zincir almazsan, o gerginlik ayarının da bir fonksiyonu kalmıyor, onun da bir kapasitesi var, o da belli bir bakladaki zincire göre geliştirilmiş, uygun ekipmanla işlevini gösterebilen bir parça. Gerginlik ayarı zincirin eskiyip uzadıkça germeye yarayan bir ayardır, son kademeye geldiğinde zaten zincirin de bitmiş ve değişmesi gerekiyor demektir.
Kısaca, motorunun orjinal zincir ebatları neyse ondan şaşma.

İşte olması gereken bakla sayısında zincir almazsan, o gerginlik ayarının da bir fonksiyonu kalmıyor, onun da bir kapasitesi var, o da belli bir bakladaki zincire göre geliştirilmiş, uygun ekipmanla işlevini gösterebilen bir parça. Gerginlik ayarı zincirin eskiyip uzadıkça germeye yarayan bir ayardır, son kademeye geldiğinde zaten zincirin de bitmiş ve değişmesi gerekiyor demektir.
Kısaca, motorunun orjinal zincir ebatları neyse ondan şaşma.

eyvallah hocam ben ön dişli için diyorum çeşitli dişliler var belki değiştirirsem sıkıntı olurmu diye demiştim

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar