Yaz başı Rusya'ya vize kalkıyor.

Bilgiler için teşekkür ederim Kurubuz,öğrenmek istediklerimin hemen hepsini yazmışsın,sağol.Peki Zonguldak üzerinden gemi ile Skadovsk'a geçtiğimizi varsayarsak,o bölge için ne düşünüyorsun.Mesela Skadovsk-odessa yada Skadovsk'dan güneye doğru?

Skadovsk güneyine yani kırım'a hiç gitmedim, yorum yapamayacağım ama çok farklı olacağını sanmıyorum. Ukrayna çok fakir bir ülke. Kırım'a gitmek için Skadovsk yerine evpatorya feribotu ile gitmek daha mantıklı olacaktır. Birlik roro nun oraya seferleri var.

Ukrayna'da motosiklet ile bir gezi tavsiye etmiyorum. İllaki rus ülkesinde motora bineceğim derseniz Belarus'u tavsiye ederim. Yemyeşil, pırıl pırıl, düzenli, komik denecek kadar ucuz, sağlıklı. Rüşvet geçmez, suç oranı sıfıra yakın, yollarda bir tane çöp veya köpek göremezsiniz. Schengen vizeniz varsa geziye vilnius ve rigayı da dahil edebilirsiniz. 2 defa belarus'tan vilnius'a geçtim. O şehirler de çok güzel.

Skadovsk güneyine yani kırım'a hiç gitmedim, yorum yapamayacağım ama çok farklı olacağını sanmıyorum. Ukrayna çok fakir bir ülke. Kırım'a gitmek için Skadovsk yerine evpatorya feribotu ile gitmek daha mantıklı olacaktır. Birlik roro nun oraya seferleri var.

Ukrayna'da motosiklet ile bir gezi tavsiye etmiyorum. İllaki rus ülkesinde motora bineceğim derseniz Belarus'u tavsiye ederim. Yemyeşil, pırıl pırıl, düzenli, komik denecek kadar ucuz, sağlıklı. Rüşvet geçmez, suç oranı sıfıra yakın, yollarda bir tane çöp veya köpek göremezsiniz. Schengen vizeniz varsa geziye vilnius ve rigayı da dahil edebilirsiniz. 2 defa belarus'tan vilnius'a geçtim. O şehirler de çok güzel.

Teşekkür ederim.

kh1

Mesleğimden ötürü biliyorum(Gemiciyim)

Kadınları düşünenler sandığımız kadar kolay değil, Kolay olanlarıda türkiye'ye geliyorlar zaten .)

Ucuz eğlenebiliriz diyorsanız eskisi kadar ucuz bir ülkede değil.

Hele ki yabancıya..

Zaten vize yoktuda vardı.. 100 doları pasaportun arasına koyup kargo ile vizeciye gönderince vizeyi alıyoruz zaten . Bunun gibi bütün kıytırık ülkelere bu şekilde vize alınabiliyor . Sözümona Belarus da vize uyguluyor ama Minsk hava limanında 200 doları bastırınca vize alabiliyorsunuz. veya ukrayna odessa havalimanında da 130 dolara Alex adlı adam size 15 günlük vize alıyor. İyi tarafı paradan tasarruf edeceğiz, pratikte bu ilkeler ile ilgili sıkıntı yoktu zaten.

Rusya mi kiytirik ulke..Ilahi bilader :p

şu rusya ile ilgili yazıları okuduktan sonra biz rusya yerine antalya etkinliği düzenleyelim rusları orda buluruz diyorum.hem kendi ülkemiz kendi kurallarımız , varmı gelen :mrgreen:

Ukrayna da fakirlik fazlaca yani aslında orta tabaka yok orada ya alt sınıf var ya üst sınıf ya jiguliye binenler (murat124) ya son model jiplere o yüzden kanunsuzluk çok fazla zaten mafya ülkesi desek yeridir.Hırsızlık yine aynı şekilde motor gezisi için uygun değil ben de balerusu öneririm

bu tarz seyahatler neden yapılır!!
macera ,keyif ,eğlence,adrenalin!!!

korkan,tırsan,risk almayı sevmeyen Türkiye sınırları içinde gezsin.yok yol bozuk,yok mafia varmış,bunlar engel olabilirmi.ben karayolu ile tek başıma Kırıma gtimeyi düşünüyorum.özellikle kazantipteki partiye denk düşüreceğim.
meslekten ötürü ukrayna rusya da çokca tanıdığım var.ayrıca rusyada ücra yerlerde )) yaşamışlığım var.başımada en ufak birşey gelmedi..

daha yaza var,ama,gitmeyi düşünenler (ciddi anlamda) ,irtibata geçelim..kimse gelmezse tek tabanca devam ederim ;) ))))

iyi ki başınıza birşey gelmemiş... yoksa totonuzda kelebek etkisi yaşama şansınız da var.

Türkiye'ye vize uygulamayan ülke ve özel idare bölgeleri şöyle:

“Antigua-Barbuda, Arjantin, Arnavutluk, Bahamalar, Barbados, Belize, Bolivya, Bosna-Hersek, Brezilya, Ekvador, El Salvador, Fas, Fiji, Filipinler, Guatemala, Güney Afrika Cumhuriyeti, Gürcistan, Haiti, Hırvatistan, Honduras, Hong Kong, İran, Jamaika, Japonya, Karadağ, Kazakistan, Kırgızistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kolombiya, Kore Cumhuriyeti (Güney Kore), Kosova, Kosta Rika, Libya, Lübnan, Makau Özel İdare Bölgesi, Makedonya, Maldivler, Malezya, Mauritus, Nikaragua, Pakistan, Palau Cumhuriyeti, Paraguay, St. Vincent-Grenadines, Singapur, Solomon Adaları, Sri Lanka, Suriye, Svaziland, Şili, Tanzanya, Tayland, Trinidad-Tobago, Tunus, Tuvalu, Uruguay, Ürdün, Venezuela, Katar ve Kameru

illa rusya yamı gitcez sanki

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar