Deprem oldu...

Kocaeli az önce 4.3 sallandı.Allah bir daha göstermesin, gerçekten korkunç

izmit gibi bir, yerde 14 katlı eski bir binada ve tepenin başında oturuyorsan bence büyütmek gerekli.eminim bu sarsıntıda bile duvarları çatlamış yapılar vardır.keza hala yamuk binalar oturma izini çıkartılarak kullanılıyor

Mersin İl Temsilcisi
geçmiş olsun hocam, kocaeli de ülkemizin güzel şehirlerinden birisi ve pırıl pırıl insanlarımız orada da yaşıyor.
Allah Yurdumuzu korusun :)

Motosikleti
750x
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
İstanbuldan da hissedildi.

Geçmiş olsun, umarım en büyüğü bu olur ve tekrar etmez.

"KAZASIZ SÜRÜŞLER"

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
4.3 yahu büyütmeyin. Her yıl binlerce kez 4 kusurla sallanıyoruz.

bu nasıl bir laftır ya.
insanların hayatıdır hep söz konusu olan.
ve ALLAH tarafından bir uyarmadır.:salut:
zilzal suresinde anlatılır.
valla ben erzincanlyım erzincanda okadar deprem olurki 7-8 sene evvel her sabah namazında 3-4 şiddetinde oluyordu
kaç kere yerle bir olmuştur erzincan, 4 katın üstü bina yasağı var.:pale::pale:
yine yııkılıyor ona rağmen çok fazla hızlı gelişen bir şehir.
ist 'ye alışan orda zor yaşar kucuk şehir ..:salut::salut:

4.3 yahu büyütmeyin. Her yıl binlerce kez 4 kusurla sallanıyoruz.

Ben izmir' de büyüdüm, hemen her gün İzmir sallanır buna alışkınız, ama 1999 depreminden beri İstanbul' da yaşıyorum. O depremin bu bölgede yarattığı travmayı görme şansınız olsaydı, herhangi bir depremin 1999 yılını hatırlattığı için insanların gayri ihtiyari kendilerini sokağa atmalarını ve gün doğana kadar kimsenin uyumamasını normal karşılardınız.

bu nasıl bir laftır ya.

valla ben erzincanlyım erzincanda okadar deprem olurki 7-8 sene evvel her sabah namazında 3-4 şiddetinde oluyordu

Saçmalamayın. Depremin nedenleri bu gün kesinlikle açıklanmış bir şeydir. Hatta Dünyanın neresinde deprem olacağı da kesinlikle bilinmektedir. Böylesine bir olayı Allah'ın uyarmasıdır demek saçmalıktan başka bir şey değildir. Bu saçmalık sonucunda 1999'da yaşanan deprem sonrası "7.4 yetmedi mi?" gibi pankartları mı destekliyorsunuz yani?

Saçmalamayın. Depremin nedenleri bu gün kesinlikle açıklanmış bir şeydir. Hatta Dünyanın neresinde deprem olacağı da kesinlikle bilinmektedir. Böylesine bir olayı Allah'ın uyarmasıdır demek saçmalıktan başka bir şey değildir. Bu saçmalık sonucunda 1999'da yaşanan deprem sonrası "7.4 yetmedi mi?" gibi pankartları mı destekliyorsunuz yani?

99 depremini bizzat izmitin ortasında, sokakta, uyanıkken yaşamış, ve kaybettiğim insanların kişiliklerini bilen, müslüman biriyim. Ne ben, ne de kaybettiğim insanların, o "7.4 yetmedimi" pankartlarını taşıyan beyinsiz kafirlerle aynı Allah'a inandığımızı düşünmüyorum.

Saygılarımla, izmitte olan herkese geçmiş olsun.

Ben malak gibi uyuyordum hiçbirşey hissetmemişim, hatta bizim köpeklerde alışmış olsa gerek, uyandırmadılar :)

final dönemi olduğu için gece gündüz nöbetteyiz biz :cat: Allah daha büyüğünü göstermesin

bu nasıl bir laftır ya.

Her şeyi yaratan Allah,yaratan,nasıl hitap ediyorsanız o dur.Benim inancımda bu doğrultudadır.Ama deprem Allah ın uyarısıdır derseniz saçmalamış olursunuz,kusura bakmayın.

Ben izmir' de büyüdüm, hemen her gün İzmir sallanır buna alışkınız, ama 1999 depreminden beri İstanbul' da yaşıyorum. O depremin bu bölgede yarattığı travmayı görme şansınız olsaydı, herhangi bir depremin 1999 yılını hatırlattığı için insanların gayri ihtiyari kendilerini sokağa atmalarını ve gün doğana kadar kimsenin uyumamasını normal karşılardınız.

99 depreminde DBR de muhabirdim ve üsküdar da evde uyuyordum deprem esnasında. Çok samimi söyleyeyim uyanmadım bile deprem anında. Ev arkadaşımın odama dalması ile ne oluyor dedim, deprem oldu dedi çocuk. Evden dışarı çıktığımda sokaktaki kalabalığı görünce anlamıştım ben de büyük bir mevzu olduğunu. Akabinde de 1 ay yalova da enkaz kaldırdım zaten.

O nedenle orada yaşayanların psikolojisini anlıyorum, ancak her depremde bu tarz tepkiler vererek bununla yaşamaya alıştıramayız kimseyi. Kanıksamak, bunun ülkenin bu coğrafyanın bir gerçeği olduğunu insanlara öğretmek durumundayız. 2005 de izmir de yaşanan deprem fırtınası (ard arda 600 deprem 2-3 günde) istanbul da yaşansa insanların hali nice olur merak ediyorum

Şu çürük evler mevzu ise yerel yönetim mevzuları, insanlar bu kadar korkuyorsa o binalara izin veren yerel yönetimlere cezayı kendileri kesebilir gayet de güzel. Ancak göremiyoruz bunu da. Kısaca her yönden bilinçlenmemiz gerekir. Depremi de allah kitap mevzularına bağlama konusuna hiç girmiyorum

ben limandaydım o saatte çalışıyorum çay molasındaydım.ben hissetmedim ofisten koşarak çıkan iş arkadaşlarımı görünce şaşırdım sadece.
bu arada depremde hayatını kaybeden namaz kılan yada kılmayan,60-50,40 yada 1 yaşında 3 yaşında insanların can çekişerek feci şekilde hayatlarını kaybetmesini Allahın uyarması olarak görürsek, dünyadaki en uyarılması gereken kul biz oluruz.

bu nasıl bir laftır ya.

Zırvalık, cehalet.... daha uğraşsam birkaç şey daha bulurumda neyse.....

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar