bilgisayarım için yardım ltf..

Mezit; hata mesajı ekrana geldiğinde, klavyendeki Prt Sc yada print screen yazan tuşa bir kere baski o anki ekranın görüntüsü alsın. Daha sonra bildiğimiz paint'i aç ve beyaz ekran varken CTRL+V yap, ekran görüntüsünü oraya yapıştıracaktır.

Sonrasında Dosya, farklı kaydet yap ve o resmi buraya bir eklede tam olarak sıkıntıyı netleştirelim. Resmi buraya nasıl eklerim dersen forumda bir yerlerde vardı.

sanmıyorum denerim ama hiçbir tuş çalışmıyor..

Olmaz o is mavi ekran çıkıyorsa prtscn tuşu ise yaramaz çünkü pc yeniden başlatması gerekecek ekran görüntüsünü alsa bile tek care format sen en iyisi yedekleyebildigini yedekle formatı cak ;)

Olmaz o is mavi ekran çıkıyorsa prtscn tuşu ise yaramaz çünkü pc yeniden başlatması gerekecek ekran görüntüsünü alsa bile tek care format sen en iyisi yedekleyebildigini yedekle formatı cak ;)

aynen senin dediğin gibi sorun o..20 gayme şıkıştı araya

aynen senin dediğin gibi sorun o..20 gayme şıkıştı araya

Hayır sıkışmadı sen xP cd si bul anlatırım sana kendin atarsın öğrenmiş olursun o kadar zor birsey değil sadece bir kaç işlem hatta pc işlemcin Sağlam'da win7 bul hiç uğraşmazsın cokta basit ;)

Hayır sıkışmadı sen xP cd si bul anlatırım sana kendin atarsın öğrenmiş olursun o kadar zor birsey değil sadece bir kaç işlem hatta pc işlemcin Sağlam'da win7 bul hiç uğraşmazsın cokta basit ;)

tmm bulunca yazarım olmadı pm den yazarım saol..:rendeer:

Ben kablosuz modemle girince yavaş,kabloluyla hıızlı bağlanıyorum internete nedendir???

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bi sene evvel bi program indirmiştim kuzenimin pc sine.
sonra açtım taratmadan:( bi baktım pencere açılıyor açılıyor kapanıyor reset atıyorum aynı.
dedim bn seni format atmadan çözücem.
net bağlantısınıda kapatamıyorum modemin fişini çektim son yüklediğim proyu sildim tarattım pcyi bi güze3l sonra halloldu.
tabi tüm bunları kuzene çaktırmadan yaptım:)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:47 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:45 ----------

format atmak çok basit xp windows cdsini bul belirli ilerleme bölümleri var ztn sileceğin bölmeleri fln seçiyorsun. şifreleri var onları giriyorsun okadar. kendi kendine atıyor ztn:)

Virüs olabilir antivirüs programı ile temizlemeyi dene bilmiyorsan bilgisayarcıya götür format attır ( Görkem ve ante arkadaşların yöntemlerini de deneyebilrisin ) ama kesinlikle combofix gibi bir progamı pc ne kurma virüs ile birlikte pc nin orjinal doslarında gider bu sefer daha fazla sorunla baş başa kalırsın takdir hakkı sana kalmış iyi forumlar ;)

format atmak ancak windows'un hiçbir şekilde açılamadığı durumlarda önerilmelidir. kaldı ki combofix gibi bir program asla windows sistem dosyalarına zarar vermez.

combofix'i yıllardır kullanıyorum. 2 gün önce trojan temizlemek için tekrar kullandım, recovery console yüklü değil diyerek beni uyardı ve microsoft'un sitesine bağlanarak recovery console'u indirip işleme devam etti.

ayrıca combofix sistem taramasına başlamadan önce sistemin zarar görmemesi için çalışan programları birer birer isimleriyle birlikte kullanıcıya bildirip kapatılmasını şart koşuyor..

format atmak ancak windows'un hiçbir şekilde açılamadığı durumlarda önerilmelidir. kaldı ki combofix gibi bir program asla windows sistem dosyalarına zarar vermez.

combofix'i yıllardır kullanıyorum. 2 gün önce trojan temizlemek için tekrar kullandım, recovery console yüklü değil diyerek beni uyardı ve microsoft'un sitesine bağlanarak recovery console'u indirip işleme devam etti.

ayrıca combofix sistem taramasına başlamadan önce sistemin zarar görmemesi için çalışan programları birer birer isimleriyle birlikte kullanıcıya bildirip kapatılmasını şart koşuyor..

bende şimdi yukledım açık prog.tek tek kapayıp oyle tarıyor mavi ekranda

yav bi sorun bitmeden diğeri başlıor google chrome kullanıyorumkendiliğinden devamlı kapatıyor nedenn acaba..napmam gerekir...:pr:

acizane benim tavsiyelerim:
1- Bilgisayarınıza kesinlikle format atmayın. işletim sisteminiz çöktü de mi format atıyosunuz.
2- Sistem geri yüklemeyi deneyin.çalışabilen en son iyi ayarlara bilgisayarınızı geri yükleyin
3-c cleaner programında kayıt defteri olan kısımda "sorunlar için tara" bölümüne basın ve çıkan sorunları çözdürün
4- windows yardım kısmından sorunlarla ilgili kısımdan sizin sorununuzla ilgili olan kısma girin ve yönergeleri uygulayın
5- bunlar da çözüm olmazsa ve virüslerden şüpheleniyorsanız, combofix ile de çözüm alamadıysanız, sistem kurtarma cd'si oluşturun(avira,kaspersky rescue disk). bunla sisteminizi taratın.
6-bu da sorunu çözmezse bi bilgisayarcıya götürün.
7- şayet format atmaya karar verirsenizde format atıp işletim sistemini ve sürücüleri kurduktan sonra Acronis ile yedeğini alın ki bir sonraki sorunlarda format atmadan bilgisayarınızı ilk haline getirebilesiniz.
8-tüm bu sözylediklerimde bilmediğiniz programlar ve yönergeler için google amcaya danışabilirsiniz.

bende hazir bilgisayar mevzuu acilmisken bisey soriyim. yillardir kullandigim bilgisayarimdan binlerce kez ntvmsnbc.com a girmisimdir ama son bir aydir ne zaman siteyi acsam 5-6 saniye sonra bilgisayar resetleniyor. boyle sacma birseyle karsilasan varmi. cozumunu bilen varmi.

bende hazir bilgisayar mevzuu acilmisken bisey soriyim. yillardir kullandigim bilgisayarimdan binlerce kez ntvmsnbc.com a girmisimdir ama son bir aydir ne zaman siteyi acsam 5-6 saniye sonra bilgisayar resetleniyor. boyle sacma birseyle karsilasan varmi. cozumunu bilen varmi.

ccleaner diye bi program var yükle bi temizlik yapsın sonra dene bi daha düzelecekmi :cat:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:50 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:32 ----------

acizane benim tavsiyelerim:
1- Bilgisayarınıza kesinlikle format atmayın. işletim sisteminiz çöktü de mi format atıyosunuz.
2- Sistem geri yüklemeyi deneyin.çalışabilen en son iyi ayarlara bilgisayarınızı geri yükleyin
3-c cleaner programında kayıt defteri olan kısımda "sorunlar için tara" bölümüne basın ve çıkan sorunları çözdürün
4- windows yardım kısmından sorunlarla ilgili kısımdan sizin sorununuzla ilgili olan kısma girin ve yönergeleri uygulayın
5- bunlar da çözüm olmazsa ve virüslerden şüpheleniyorsanız, combofix ile de çözüm alamadıysanız, sistem kurtarma cd'si oluşturun(avira,kaspersky rescue disk). bunla sisteminizi taratın.
6-bu da sorunu çözmezse bi bilgisayarcıya götürün.
7- şayet format atmaya karar verirsenizde format atıp işletim sistemini ve sürücüleri kurduktan sonra Acronis ile yedeğini alın ki bir sonraki sorunlarda format atmadan bilgisayarınızı ilk haline getirebilesiniz.
8-tüm bu sözylediklerimde bilmediğiniz programlar ve yönergeler için google amcaya danışabilirsiniz.

mavi ekran hatasından kurtaramaz o yarın öbür gün yine verecek aynı hatayı

yav bi sorun bitmeden diğeri başlıor google chrome kullanıyorumkendiliğinden devamlı kapatıyor nedenn acaba..napmam gerekir...:pr:

windows 7 google chrome u tehdit algılıyor ben silmek zorunda kalmıştım ama emin değildim chrome un kendisinden kaynaklandığına. benim win7 starter gerçi, masaüstü arkaplan değiştirmek için bile takla attırıyo, xp ye göz kırpıyo senin pc bence

@mezit dostum senin makinenin sanki ramlerinde bir arıza var gibi, makine durduk yerde mavi ekran vererek reset atıyorsa temel sebep genelde ramdir. İşletim sistemindeki bir sorundan olma olasılığıda yüksek ama, bahsettiğin şekilde gerçekleşiyorsa sanırım senin ramlerinden biri veya birkaçı arızalanmış.

Bunu test etmenin en basit yolu, eğer makinende 2 adet veya daha fazla ram varsa, tek tek takarak deneme yapabilirsin, tek ramin varsa, bulunduğu slottan başka slota alabilirsin. Yada birinden ödünç ram alabilirsin, ama unutma bilgisayarının içinde işlem yapmadan önce her seferinde kendini toprakla yoksa sağlamsada sen bozarsın :)

abi snn pcnin bası derdden kurtulmıcak herhalde, bi format at kendine gelsin cok sey indirdiysen ole olur bnm pc donuyodu yarımsaatde biseyi acamıoduk bi format attık simdi cok hızlı yani en iyi cözüm format

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar