bilgisayarım için yardım ltf..

mrb .. sorunum şu pc açtığım zaman siyah bir pencere çıkıyor illk önceleri önemsemedim ama baktım ki her açışımda sayfa hızlı bir şekilde çoğalmaya başladı 1.2.3 derken şimdi 60lara dayandı hızlı bişekilde sıra sıra açılıp kapaıyor .. nasıl kurtulurum bundan bunun sonuyok böle giderse100 .200 leride görücez..:pale:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Disk temizleme birleştirme yapıyor musunuz,işe yarıyor.

Açılış sırasında çalışan bir program kuruluş aşamasında yarım kalmış olabilir. He açtığınızda hata nedeniyle de kendini çoğaltıyor sanırım. Bir kaç yöntem olabilir.

1. System Restore ile bu sorunun başladığı zamandan öncesine dönmek. (bu işlem bazı programlarınızın da silinmesine yol açabilir)

2. Start/run'da "msconfig" yazıp gelen program penceresinde "startup" sayfasında nelerin başlangıçta çalıştırıldığına bakıp bu dediğinize yol açabilecek bir program varsa onu pasif hale getirmek.

3. HijakThis ile bilgisayarı bir kontrol etmek.

Açılışta bir program kendini açmaya çalışıyor sanırım.
Siyah ekran dediğiniz böyle bir pencere mi?

g_dos_window_668x331.gif

Ben bir tür virüsten şüpheleniyorum zira bu aralar virüslerde bir patlama var nedense :p

---------- Mesaj ekleme zamanı: 03:09 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 03:08 ----------

2. Start/run'da "msconfig" yazıp gelen program penceresinde "startup" sayfasında nelerin başlangıçta çalıştırıldığına bakıp bu dediğinize yol açabilecek bir program varsa onu pasif hale getirmek.

geçici olarak işinizi görebilir... :cat:

www.combofix.org 'a giriyorsunuz, (com değil net değil info değil ORG bu önemli) aşağıdaki download linkine tıklıyorsunuz, sayfa değişincede combofi . exe linki geliyor gene aşağıda, ona sağ tıklayıp hedefi farklı kaydet diyerek masaüstüne kaydediyorsunuz.
Direk tıklarsanız alakasız bir site açılır.

Sonra bu dosyayı çalıştırmadan önce varolan antivirüs programınızı kapatıyorsunuz.

Combofix'i çalıştırıyorsunuz, ne derse "he, evet, olsun" şeklinde cevaplar veriyorsunuz. PC'nizde ne kadar illet virüs var ise, antivirüslerin temizleyemediği, alayını uçuruyor, tertemiz yapıyor, parlıyor makineniz.

Hadi geçmiş olsun ;)

Son düzenleme:
Virüs olabilir antivirüs programı ile temizlemeyi dene bilmiyorsan bilgisayarcıya götür format attır ( Görkem ve ante arkadaşların yöntemlerini de deneyebilrisin ) ama kesinlikle combofix gibi bir progamı pc ne kurma virüs ile birlikte pc nin orjinal doslarında gider bu sefer daha fazla sorunla baş başa kalırsın takdir hakkı sana kalmış iyi forumlar ;)

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
bilgisayarınıza format atmayı, işletim sistemi kurmayı öğreniniz :)

dediğiniz şey zararlı virüslerden kaynaklanıyor, tarama yapılıp temizlendiği zaman problem kalmaz..

arkadaşlarında dediği gibi sisteminizdeki virüs programlarının yanı sıra internetteki online taramalardanda faydalanabilirsiniz..

ama kesinlikle combofix gibi bir progamı pc ne kurma virüs ile birlikte pc nin orjinal doslarında gider bu sefer daha fazla sorunla baş başa kalırsın takdir hakkı sana kalmış iyi forumlar ;)

-1

Tamamiyle yanlış bir yorum.
Kaldıki ComboFix kurulan bir program dahi değil.

Bilgisayarınızda Microsoft SQL sunucusu kurulu değilse ComboFix kullanmanızda bir sakınca değil, aksine yarar vardır.

Bilgisayarın orjinal sistem dosyalarına (bazen sistem sürücülerine) bulaşan virüsleri, o dosyaları silerek temizler, doğru .cab dosyaları içinden de orjinallerini çekip yerine koyar.

Takıldığınız yerler var ise teknik olarak açıklamasını seve seve yaparım arkadaşlar, her zaman format son çözümünüz olsun.

Kesinlikle Combofix. Bunu indirip çalıştır, ne var ne yok temizlesin. Daha sonrasında da Mcafee tarzı bir antivirüs ile tam scan. ysn17 ye bu konularda biraz daha bilgilenip ondan sonra yorum yapmasını öneririm.

www.combofix.org 'a giriyorsunuz, (com değil net değil info değil ORG bu önemli) aşağıdaki download linkine tıklıyorsunuz, sayfa değişincede combofi . exe linki geliyor gene aşağıda, ona sağ tıklayıp hedefi farklı kaydet diyerek masaüstüne kaydediyorsunuz.
Direk tıklarsanız alakasız bir site açılır.

Sonra bu dosyayı çalıştırmadan önce varolan antivirüs programınızı kapatıyorsunuz.

Combofix'i çalıştırıyorsunuz, ne derse "he, evet, olsun" şeklinde cevaplar veriyorsunuz. PC'nizde ne kadar illet virüs var ise, antivirüslerin temizleyemediği, alayını uçuruyor, tertemiz yapıyor, parlıyor makineniz.

Hadi geçmiş olsun ;)
dediklerini yaptım ama çaılştır yazısıyok tıklayınca site açıyorr naapmam gerekir...
Kesinlikle Combofix. Bunu indirip çalıştır, ne var ne yok temizlesin. Daha sonrasında da Mcafee tarzı bir antivirüs ile tam scan. ysn17 ye bu konularda biraz daha bilgilenip ondan sonra yorum yapmasını öneririm.

mrb .. sorunum şu pc açtığım zaman siyah bir pencere çıkıyor illk önceleri önemsemedim ama baktım ki her açışımda sayfa hızlı bir şekilde çoğalmaya başladı 1.2.3 derken şimdi 60lara dayandı hızlı bişekilde sıra sıra açılıp kapaıyor .. nasıl kurtulurum bundan bunun sonuyok böle giderse100 .200 leride görücez..:pale:

Baslat / calistir / msconfig / hizmetler assagida tüm Microsoft hizmetlerini gizle seçeneğine tıkla sonra bütün tikleri kaldır / başlatma oradaki bütün tikleride kaldır / tamam / uygula / yeniden Baslat :)

dediğim sorun çözüldü Combofix yükledim.. ama başka büyük sorun çözülmedi oda hiçbir şekilde video izleyemiyorum..başlat düğmeine tıkadığımda kitleniyor pc kapatıyor kendini..mavi sayfa çıkıyor sorun çıktı koruma için kapatı gibi ıvır zıvır şeyler çıkıyor bu sorun formatmı istiyor...

dediğim sorun çözüldü Combofix yükledim.. ama başka büyük sorun çözülmedi oda hiçbir şekilde video izleyemiyorum..başlat düğmeine tıkadığımda kitleniyor pc kapatıyor kendini..mavi sayfa çıkıyor sorun çıktı koruma için kapatı gibi ıvır zıvır şeyler çıkıyor bu sorun formatmı istiyor...

Son yüklediğin seyler gocurtmus windowsu tek care format... Linux/Ubuntu yükledim mavi ekrandan uzağım mutluyum huzurluyum :)

Mezit; hata mesajı ekrana geldiğinde, klavyendeki Prt Sc yada print screen yazan tuşa bir kere baski o anki ekranın görüntüsü alsın. Daha sonra bildiğimiz paint'i aç ve beyaz ekran varken CTRL+V yap, ekran görüntüsünü oraya yapıştıracaktır.

Sonrasında Dosya, farklı kaydet yap ve o resmi buraya bir eklede tam olarak sıkıntıyı netleştirelim. Resmi buraya nasıl eklerim dersen forumda bir yerlerde vardı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar